• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kartaltepe Bayan Muhtarı ‘Hadi Yürü Be’ Der mi?

Kartaltepe Bayan Muhtarı ‘Hadi Yürü Be’ Der mi?

Kartaltepe Bayan Muhtarı ‘Hadi Yürü Be’ Der mi?
Kartaltepe muhtarı, hanıma ağzına hiç yakışmayan sözcük kullandı. İnsanların eline icradan veya bankadan gelen evrakları alıp zamanında itiraz etme süresini kaçırmaya sebep olmayın. Daha iyi dinlemeye, daha iyi anlamaya çalışın. Açın kapınızı merak etmeyin. Size virüs bulaşmaz. Bu halka kapınızı açın. Her gelen maskeli zaten geliyor. Size yakışan ne biliyor musunuz? Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz diyerek karşılamaktır. Bu vatandaşa ilgi gösterin, saygı gösterin.
Muhtarla Hikayemizin Gelişmesi
Bir Abimiz Cuma günü öğle namazı saatlerinde PTT gelmiş, kapıya yazı bırakmış, evrağı muhtarlıktan alın diye. Hemen abimiz gitmiş, saat 16.00’ya geliyor. Muhtarın kapısı kapalı, camdan konuşmuş. Ne kadar sağlıklı duyduğunu bilmiyorum. Bayan ismi farklı olabilir mi diyor, abımız Oğlum  oğlumun adını doğru söylüyorum demiş. Bayanda bana laf yetiştiriyor, akıl veriyor. Yarısını duyuyorum, yarısını duymuyorum. Dışarı çok soğuk ve fazla bekleyen var. Başka odadan muhtar hanım geldi. Yardımcı olacağı yerde akıl vermeye çalışıyor. En son “Yürü Be” diyor. Allah’tan muhtarların yapacağı hiç bir şey yok. Ama içeride oturmuşlar, dışarıdaki insanların derdini bilmez, camdan konuşmayı bilmez. İçeride sıcakta oturuyor, sigarasını içiyor. Ama dışarıda kişilere akıl veriyor. Bugün gelen evrağa baksa evrağı bulacak ama ne hikmetse defterden bakıyor. Belki de daha 1 saat önce gelen defteri yazmamış olabilir. Ama yeni gelen evrak için baksa tez bulup verecek. Muhtar dahil bugün gelen evraklara baksa evrağı bulur, verir. İlgilenmedi evrağı almadan döndüm. Arkamdan ‘Hadi Yürü Be’ diyen bir bayan muhtar için susmayı tercih ettim.
Sayın Muhtar ve Muhtarlıkta Çalışan Bayan
İletişim konusunda,
Konuşma üslubu konusunda,
Dinleme konusunda,
İnşallah eksiklerinizi fark edersiniz. Yaptığınız iş zor bir iş değil. İyi duyacaksanız, iyi arayacaksınız. Kapınıza geleni boş gönderin, kırmayın, incitmeyin, arkasından konuşmayın, laf yetiştirmeyin. Size yakışmıyor. Özellikle bayan olduğunuz için biz sizin ağzınıza yakıştıramıyoruz.
Muhtar Hanım Hizmetini Gözden Geçirin
Hizmet verecekseniz evrakları bir kutuya koyun. Son gün ve ayrı ayrı kutularda olsun. Kapıya, masaya koyun. Üstüne evrakları koyun. Kişileri kendisi bulsun, alsın ve siz de defterinize kayıt yapın. İmzasını alın, daha iyi olur. Kapıları açın. İnsanlar maskeli zaten. Erken gelin, geç gidin ki, insanlar evraklarını alsınlar. Bu konuda hizmet vermeye çalışın. İyi duymaya çalışın. İletişim kurmaya çalışın. Sevgi-saygı duyarsanız, iletişim daha iyi olur. Sizin ‘Hadi Be’ dediğiniz kişinin yaşına saygınız olmalı. Kapınıza gelene ‘Hadi Be’ diyen olmayın. Sabırla dinleyin, evrağı bulun ve verin. Bunu yaparken insanlara faydalı olmaya çalışın. Açın kapınızı, hizmetinizi daha iyi verin. Fedakar olun, saat 09.00’dan önce gelin. Akşam saat 18.00’e kadar açık olun ki, vatandaş evrağını alsın. Sizin ağzınıza hiç yakıştıramadım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM