• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kitabı Nesillere Sevdirecek Öğretmenlere Büyük Görev Düşüyor

Kitabı Nesillere Sevdirecek Öğretmenlere Büyük Görev Düşüyor

Kitabı Nesillere Sevdirecek Öğretmenlere Büyük Görev Düşüyor

Okulların açıldığı şu dönemlerde özellikle velileri ve çocukları ilgilendiren en önemli konulardan biri kitap okuma alışkanlığı kazanmak ve bunu devam ettirmek. Artan bilgi teknolojileri, bilgisayarla büyüyen çocukların oyun bağımlılığı ve internete her yerde kolayca erişim sayesinde zaman zaman kitap okumaya ilgi azalabiliyor. Bu konuda, hem evde velilere hem de saygıdeğer öğretmenlerimize daha fazla görev ve sorumluluk düşmekte.

İnternet günümüzde yadsıyamayacağımız bir bilgi edinme portalı. Bu iletişim ortamını doğru ve ölçülü kullanmak, yeni nesli biraz daha kitap okumaya yakınlaştırmak hepimizin görevi.

Öğrenci evde sağlıklı bir planlama yaptığı takdirde, ödev yapmaya, oyun oynamaya ve kitap okumaya rahatlıkla vakit bulacak ve bunu, hayatın geneline yayıp alışkanlık haline

Bilginin gücünü onlara iyi anlatmalıyız. Bu gücün de kitap okumaktan geçtiğini bizzat biz örnek olarak onlara göstermeliyiz.

Çocuk yetiştirmede en önemli unsurun birebir örnek olmak olduğunu bütün pedogoglar ve eğitim bilimciler söylüyor. Anne, baba, abla, öğretmen olarak bizler olumsuz davranışlarımızı değiştirmediğimiz ve yerine olumlu pekiştireçler koymadığımız müddetçe çocuk için söylediklerimiz çok etkili olmayacaktır. Unutmayalım ki elimize kitap almak, televizyonu ve bilgisayarı birkaç saatliğine kapatmak çocuk için oldukça anlamlı ve uygulaması daha kolay olacaktır.

Unutmayalım ki bilgiyi üretmek, paylaşmak ve yaymak ancak çok kitap okuyan nesillerle

mümkündür.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM