• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mimar Zekeriya Güney Ahıska Türklerinden Öğrencimiz Mayil Miraliev Tavsiyesi

Mimar Zekeriya Güney Ahıska Türklerinden Öğrencimiz Mayil Miraliev Tavsiyesi

Mimar Zekeriya Güney Ahıska Türklerinden Öğrencimiz Mayil Miraliev Tavsiyesi

Sakaryada Dr. Resul Miraliev’in oğlu okuyor. Bizim Akıska Türklerinden biridir dediğim de Erzurumlu Mimar Zekeriya Güney abi özellikle birlikte bir program yapalım, birlikte gidelim ben bu genç kardeşime sarılmak, kucaklamak istiyorum dediğin de çok mutlu oldum. Gel zaman git zaman o gün geldi çattı. Saat 6’da İstanbul’dan çıktık. Sakarya’ya gidiyoruz. Mayıl’ı alalım arsaya götürelim o da görsün. Yapacağım plan arsa inceleme. Hayalim olan arsa nasıl bir proje yapacağını ona gösterelim dedi. Çok da etkili, öğretici ve pratik bir yol fakat arıyoruz arıyoruz ulaşamıyoruz. Maalesef mimar hayaline kavuşamadı., öğrencinin o hayalini gerçekleştiremedik.

Tam biz Sakarya’dan döneceğimiz saatte Mayıl bana dönüş yaptı. Geri dönerek birlikte kaldığı yerden almak için geri döndük. Sakarya, havası güzel olan, mis kokan açık havada güzel bir kahvaltı yaptık, sohbet ettik ve kaynaştık; sanki yıllardır tanışıyoruz. O sıcaklık ve sevgi masaya döküldü. Gazeteci Ayson Karabağ bu kahvaltının eğitim gibi olmasını sağladı. Alışveriş oldu, tavsiyelerini dinledi. Hem bir anıları olsun hem de bu ilişkileri sıkı takip ederek nasıl gelişeceğini görmek istiyorum dedi. Sevgili inşaat mühendisi öğrencilerimizden Mayıl mimarlık bir sanat dalıdır. Bu eğitim sırasında bilgiyi cımbız gibi toplamasını bil, hayallerini kur. Bakış açın ve vizyonun çok gelişecek ve değişecek. Mimarlıkta şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, el ve gözü eş güdümle kullanabilme, yeteneklerini sahiplenme zamanı. Görsel sanatlara ilgini, yaratıcı estetik yönün, geçmiş mimari durumumuz, Osmanlı mimarlığını inceleyerek; başkalarını etkileyebilen, yeniliklere ve eleştirilere açık, dikkatli ve titiz bilgileri sepete doldurmasını öğren. Bu bilgiler bir barut gibi yeri ve zamanı geldiğinde kendi hayallerini, kendi dönemini, kendi kariyer rüzgarını Türkiye’den Dünya’ya yaymanı, genlerinden gelen çalışkanlık, mücadele ruhunu; mesleğine, işine, inşaat mühendisliğine vereceğine, Dünya insanlarının dikkatini çekeceğin günler seni bekliyor.

Mayıl Miraliev senin düşüncelerini alabilir miyim?

Sakarya belediyesinin restoranında abilerimle bir kahvaltı yaparak, iş tecrübelerinden bilgileri dinledim. Verdikleri bilgi benim için çok kıymetli oldu. Ufkuma, bakış açıma, sevdiğim mesleğin önünü açarak, büyük hedef kurarak tavsiyelerini dinleyeceğim. Mimarlık, güzel düşünen bir sanattır. Mimarlık, düşünme özgürlüğünün fiildir. Global bir bakış açımı ve geniş analitik odaklı düşünmeme, kabiliyetime sahip olmama, hızlı karar verebilmeyi öğrettiler. Gazeteci Ayson Karabağ amcam önemli bilgiler verdi. Okumama önem verdi ve Hz. Ali’nin bir sözü var: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir dedi. Bu sözü masama ve aklıma yazarak okumayı, sesli okumayı, elime ne düşerse okumayı prensip edinerek kendimi geleceğe hazırlayacağım. Her iki abilerime çok çok teşekkür ederim buradan. Babam da teşekkür ederim; çok değerli insanlarla tanışmama ve konuşmama vesile olduğu için.

YouTube/Bakırköydenhabergazetesi  Abone Olarak  Desek Verin

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM