• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Otizmli Çocuklarımıza Yüreğimizi Yakan, Kalbimizi İnciten Haberler Duymak, İşitmek İstemiyoruz ?

Otizmli Çocuklarımıza Yüreğimizi Yakan, Kalbimizi İnciten Haberler Duymak, İşitmek İstemiyoruz ?

Otizmli Çocuklarımıza Yüreğimizi Yakan, Kalbimizi İnciten Haberler Duymak, İşitmek İstemiyoruz ?
Meydan’da toplanan özel çocukların aileleri bakım evleri denetlensin diyerek seslerini duyurdular. Aileyi temsil edenler tarafından bilgi verildi. Bakırköy’de yürüyüş yaparak seslerini duyurdular.
İstanbul genelinde özel çocukların aileleri, bir araya gelerek seslerini duyurmak istiyorlar. Bakım evleri sıkı denetlensin, yüreğimizi yakan, kalbimizi inciten haberler duymak, işitmek istemiyoruz diyorlar.
Beş Nokta Otizm Yaşam ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Çorapçı
Bizim çocuklarımız çok çok özel çocuklar. Bu çocukların bakımı, ilgisi çok çok önemli. Bu konuda ailelere de özel eğitim gerekir. Bakım evlerinde çalışan çocuklara eğitim verilmeli. Nasıl davranılır, nasıl iletişim kurulur, bu konularda bilinçli sevgi içinde, saygı içinde görev yapan o çocuklarımızın sevgisini kazananlara ne mutlu…
Bu konu çok farklı hassas bir konu. Her gün kitap okuyarak, araştırarak, kendi imkanları ile okuyarak, nasıl davranabilirim aşkı ile hizmetinde koşan, çok fedakar aileler var. Anneler ve babalar var. Bu konuda çok eksikliğimiz var. Nasıl davranacağını çok iyi bilmeyen aileler maalesef var. Bu çocuklarımızı görenler çok etkileniyor, üzülüyor. Aslına baktığınızda bilinçli kişiler, bu özel çocukları görünce onlara daha iyi davranarak, eğlenceli konuşulsa, iletişim kursa, özel çocuklarımızın yaşantısına neşe, mutluluk yaymış olurlar. Ama bu konuda toplum insanlarda etkileniyorlar, üzülüyorlar, ama bu özel çocuklarımızın varlığını bilerek, öğrenerek, daha iyi davranılması gerektiğine inanıyorum. Bunun da eğitimle olacağına inanıyorum.
Bu Konuda Tavsiyeniz Var mı?
Anne olsun, baba olsun, genç öğrenciler olsun. İsterim ki, bu özel çocuklarımızla ilgili, randevulu bir şekilde olursa, bir çocukla nasıl vakit geçirilir, bir gün onunla birlikte nasıl yaşanılır, günü değerlendirerek geçirilirse, hem bilgisi artacak hem de çocuklarımız için daha değişik olacak. Hem hikayeleri de olacak. Özel bir durumda yaşayarak, görerek, duyarak, birlikte bir yerde yemek yiyerek, çay içerek, vakit geçirdiği zaman bir gün hikayesi olacağına inanıyorum. Lütfen etrafınızda özel çocuklarımızı tanıyalım, nasıl davranacağımızı öğrenelim. Ailelerimize o sabrı, o saygıyı, o sevgiyi gösterelim derim.
Bahattin Bey Konuşmasında
Otizmli çocuklarımızı bakım evlerinde, çalışanlarıyla özel ders verilerek, hizmetlerin daha iyi yapılmasını öğretmeli ve öğrenmeliyiz. Kötü haberler duymak, okumak, işitmek istemiyoruz. Bir ailenin canı yansın istemiyoruz. Bu konuda bakım evleri olsun, devlet olsun, bu konuda çalışanlar olsun, bu çocuklarımıza nasıl davranılacak, bu konuda eğitim alınmalı, hizmetleri daha iyi yaparak, model olarak, eksiğimizi kapatmak gerekir. Biz yanlışlar içinde bir araya gelmeyelim. Biz çocuklarımızın mutlu günlerinde bir araya gelelim. El ele, omuz omuza olalım. Bu çocuklarımızın varlığını bilelim, ama bilinçli davranalım.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci
Beş Nokta Otizm Ve Spor Derneği 0532 230 45 32

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM