• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ürününüzü Pazarlamada Ustalaştıran Taktikler

Ürününüzü Pazarlamada Ustalaştıran Taktikler

Ürününüzü Pazarlamada Ustalaştıran Taktikler
Pazarlama hayalinizi bir an önce gerçekleştirmek için, gelecek vizyonunuzu hayata geçirmek adına size ve işletmenize zamandan ve paradan tasarruf ettirebilecek bir çok dijital pazarlama aracı mevcut. Bu araçları yerinde ve zamanda kullanmak için yola çıkmak gerekir.
Ürününüzü, özendirecek, inandıracak, güven verecek, aldıracak filmler çekmek gerekir. Bu işi bilmeli, montaj yapılmalı, bunu tüm sosyal medyada reklam vererek pazar payınızı genişletebilirsiniz.
İki ürününüzü gazeteci kalemiyle hazırlamalı ve okutarak, inandırarak, sürükleyen yazı olması içinde fotoğraflar güven veren olmalı. Bunu da internet sitelerinde, il basınında, ilçe basınında çıkması, google’a haber düşmesi, tüketici üzerinde güven verir, etkiler, inandırır ve ürününüz alınır. O zaman ürün videosu ve haber dili ile basında yer almak, sosyal medyada tüketicinin dikkatini çekmekte yeterli olacaktır.
Sosyal medyada sanal dükkan açılmalı; asla siyasi görüşler, özel fotoğraflar yayınlanmamalı.
Ürün ile ilgili bilgiler veren, öğreten, yardımcı olan konular olmalı.
Sosyal medyada yazan iletişim çok çok önemli. Her iletişimi düşünerek ilişkilere girilmeli. Örneğin sosyal medyada 10 kişiyle görüşmek isteniyorsa buyurun adresim gelin deseniz, kişilerin gelmesi, iletişim kurmanız sizi ve ürün hizmetini iyi tanıması faydalı olur. Günde 10 kişi ayda 300 kişi kazanmış olursunuz, sosyal medyada kazanın, maille kazanın, whatsApp’la kazanın, video izleterek kazandırın. Bu şekilde çevrenizi genişleterek, iletişime önem vererek, pazar payınızı büyütebilirsiniz.
1-Vakit Harcamalısınız
İşin niteliğine göre değişmekle beraber sizin haftada bir kaç saatten bir kaç güne kadar bir zaman tasarruf sağlayacaktır.
2-Stratejiye Odaklanın
Hedefleriniz; hedef kitlelerinizi ve hangi içerikleri oluşturmanız gerektiği içerebilir. Etkili mesaj veren grafik tasarım çok önemli, mesaj veren, okuyan, dikkat çeken olmalı.
3-Müşterilerimize Daha Fazla Zaman Ayırın
Sosyal medya hakkınızda yazılan yorumları cevaplanmaya ayırın.
4-Yeni Beceriler Öğrenin
Dijital pazarlama alanındaki son gelişmeleri öğrenmek ve uygulamak için değerlendirin. Düşünün, editör çok önemli, tasarımcı çok çok önemli.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM