• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Girişimci İş Adam Cesaretli Fikri Hür, Vicdanı Hür  Bakırköy Bağımsız belediye Başkan Adayı Recep Çolak  İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişimci İş Adam Cesaretli Fikri Hür, Vicdanı Hür  Bakırköy Bağımsız belediye Başkan Adayı Recep Çolak  İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişimci İş Adam Cesaretli Fikri Hür, Vicdanı Hür  Bakırköy Bağımsız belediye Başkan Adayı Recep Çolak  İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Bakırköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı

Recep Çolak

Bir yazar diyor ki deneyimli tecrübeli  insanları  dinleyin, bilgilerini önerilerin  siz için Işık   olur. değerlendirin Bakırköy Vatandaşların genlerinde girişimcilik var. Cesaret var. Özgüven var. Bakırköy sevdalığı var. Bakırköy bir partiye dayanmadan Bakırköy Bakırköy yeterdir. Diyen iş adamı Bakırköy belediyesi yönetmeye  adayım diyen Recep Çolak ile Röportajımızı siz Bakırköylüler okuyarak paylaşmaların rica ediyorum.

Dayanıklılığı tanımlamaya çalıştığımda aklıma gelen ilk şey futbolculardı insanlar maçlarda atak yaparlar, karşı tarafa yüklenirler, koşar dururlar ve rakipleriyle kıyasıyla mücadele ederler. Diğer bütün sporcular gibi (Büyük iş adamları gibi) oyunun kuralını iyi bilirler ve hiçbir zaman atak yapmakta tereddüt  etmezler, hep ilerlemeyi yenmeyi düşünürler. Aynı taktiği asla yenemezler. Önlerindeki hedefe büyük bir ısrarla ulaşmaya çalışırlar.

Kanımca  dayanıklılık zeka güç ve kişinin kendine duyduğu saygıdan oluşan bir özellik. Bu özellikleri bütün hep etkilemiştir. Beni, Cesaretli oluşu, girişken oluşu, içinden geldiği gibi  konuşan biri. Şirketin kurmuş altı şube yapmış  Yöneticilik yapan  bir kişi ben Bakırköy belediyesin yönetmeye çalışmaya adayım demesi Bakırköylülere yakışı bir davranıştır. Cesarettir. Yiğitliktir. Cesaretinden dolayı Bakırköylü destek vermeli, sahip çıkmalı.

Gençlere model olsun

Partilere mesaj olsun

Cesaretinden dolayı destek verelim.

Bakırköy’de doğan büyüyen ve iş yapan girişimci  iş adamı Recep Çolak bakalım neler düşünüyor.  Fikirlerini alarak siz Bakırköylülere okutmak istiyorum.

Bağımsız Bakırköy Belediye Başkan Adayı Recep Çolak  Biyografisi12 .07.1977 yılında Bakırköy ’de  doğdum. Babam Pamuk Tüccarı Nizam  Bey, annem yardımsever Cumhuriyet  kadını Nesibe Hanım’dır. Beş kardeşiz En Küçükleri  benim. Bakırköy’ün  havası içinde dünyaya gelen, örflerini, adetlerini öğrenen mücadeleci bir  Pamuk Tüccar  Babanın  gül kokulu evlatlarıyız.

Bakırköy’de  pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve avukat yetişmiştir. Cem karacalar, Tarik Akan ,Münir Özkul, Toto Karaca, Necdet Mahfi, Ayral, Suna Pekuysal, Ergün Kökler, Altan Erbulak, Belgin Doruk, Göksel Arsoy, Kenan Pars , Cezmi  Bakın, Rutkay Aziz ,Ahmet Mekin , Halit Akçatepe , Bülent Oran, Suavi Tedü Kenan,

Bakırköy ; yeşil ağaçlarıyla dolu yemyeşil doğası içinde ,Deniz sahili ile  çevrilen müstesna bir ilçemiz.

Bakırköy Medeniyetler İlçesidir. ve bu ilçede  büyümenin mutluluğunu yaşıyorum. Evliyim ve iki  erkek oğul Babasıyım.Bakırköy’de  büyüyen bütün çocukların hayallerini öğretmen , Doktor  olmak süslerdi.

Bakırköy özellikleri içimize yansımış ve yerimizde duran değil mücadele eden, Tüccar bir baban Oğlu Olmak

Ayrıcalıklıdır. Genlerimizde Tüccarlık  fikri girmiş .

Üniversiteli bırak burada çalış, kendini geleceği burada ara. Dünya insanları buraya geliyor. dedi.

Gelecek İçin Evlat Yetiştirme Düşüncesi olan Baba Liseden Sonra Kapalıçarşı’da Altın Sarrafında  Çalıştırarak Yol Gösterdi.

Senin Üniversiten Burası ,Yeteneklerini Bilgin Becerin burada ara dedi.

Babam bir sözü var. Adam yetiştirmek  için 1 yıl çalışacaksan  ağaç ek iki yıl çalışmak istiyorsan arpa ek 50 yıl çalışmak istiyorsan adam yetiştir. evlat yetiştir. derdi.

Bakırköy’de Yaşayan ,Türkiye’ye yayılan ve Tüccar düşüncesi içinde  yaşayan bir Bakırköylüyüm, ortaokul Taş Mektep  Okulunda tamamladım. Liseyi Bakırköy  Yahya Kemal Bayatlı’da bitirdim.

Kendi kendimize yeten, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul bitince iş hayatına atıldım. Babam Kapalı Çarşıda  Pamuk Tüccarı olarak Çalışırken, Beni Komsusu  Mustafa  bey Gümüş , Altın  ustanın yanında çalışmaya başladım.

Mesleğimin her dalını öğrenmek ve sertifika almak için çalıştım. Değerli Ustaların yanında, Yöneticilerin yanında görerek, duyarak yaşayarak iş dünyasın öğrendim. sabırlı oldum. gel zaman git zaman  kendi şirketimizi kurduk.

şimdi 6 mağaza   ile Türkiye’yi  ve Bakırköy’ü  Temsil eden, Bir kurum olarak Yolumuza devam ediyoruz.

Sevgili Dostlar;Yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Bakırköy’de yetişen biri olarak duyarsız kalamazdım, Oturup izleyemez. Emirlerin  sevmez, Ankara’dan Yönetilemez

Mahallemizi mahallenin içinde muhtar seçiyorsak .

Bakırköy’de  Bakırköy’ün içinden çıkan yönetmeli.

Ben Bakırköy için Bakırköy vatandaşına  hizmet etmek için adayım.

Bakırköy Bakırköy yapmak için bir tüccar akılı ile  ve sevgisi ile Hizmet Etmek İçin Adayım.

Oyunuzu istiyorum. 

Bakırköy Belediyesi Yönetmek İçin Ekibimizle Geliyoruz.

Bir Şirketi Dünya pazarlayacak hizmet edecek ekiptir.

Bakırköy’de yetişmiş tecrübeli bilgili işinde uzman ekiple Bakırköy Bakırköy yapmak için oyunuzu  Bakırköy için istiyorum.

Niçin Bakırköy Bağımsız Belediye Başkan  Adayısın?

Hiç bir patron Çalışan  ile ders  düşmez kavga etmez.  onun için adayım

Bakırköy için 20 yıl bir çivi çakmadılar. onun için adayım

Bakırköy Yolları Caddesi Yapılmadığı İçin Adayım

Bakırköy Parkları Bakımsız Olduğu İçin Adayım.

Bakırköy Emeklilerimizi huzurlu  Yaşatmak için Adayım.

Bakırköy’e Gelen Öğrenci Elçilerimiz için adayım.

Bakırköy’de Yabancıların Daha Huzurlu Yaşaması İçin Adayım

Bakırköy Esnafların dünyaya pazarlamak için adayım

Bakırköy’de  sporcuları için adayım.

Bakırköy’de İşsiz insanlarımız  için adayım

Bakırköy bağımsız  Belediye başkan için Nasıl Karar verdin?

Bakırköylü yerinde duran değil , engel bilmez, geri fitnesi olmayan kişilerdir. Aydındır. Kültürlüdür. Medeniyet kültürü için yansımış paylaşmayı bilen kişilerdir. Bakırköylü çalışmayı üretmeyi seven kişilerdir. Biz  partileri seçiyoruz ama hizmet de alamıyoruz. Onun için Bakırköy bağımsız aday olmak Bakırköy hizmet etmek için Gençleri uyandırmak için Bakırköylülere cesaret vermek için aday olarak çıktım yola eşim çocuklarım  desteği alarak anne baba duası alarak Bakırköy için çalışmak için yola çıktım.

 Bakırköy İçin Ne Düşünüyorsun?

Tek arzum Bakırköy’de neler yapabileceğimiz. Bakırköy, Türkiye’nin medeniyetler ilçesi olduğundan gelin el birliğiyle Bakırköy’ün önünü açalım. Bakırköy için imar durum üzerinde çalışarak Bakırköy özgür hiçbir partiye bağlı olmadan başarılı olabiliriz. Bakırköy’den dünya ürün satıyorsak ,Dünya pazarlıyorsak biz Bakırköy belediyesi için engel  olmaz. Bakırköy engel takılmaz Bakırköylü el el vermesi bilelim. Çok şey kazandırılırız. Hiçbir parti  liderin ağzına bakmadan kendi yağımızla kendimiz  çalışarak üreterek kenetlenerek Bakırköy’ü Bakırköy yaparız.

Başkanım hedefe ulaşmak için ne söylemek istersiniz?

Bazen elimizdeki imkanlar yeterli olmayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki, bundan çok daha önemli bir şey vardır. İnanmak, başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun, önce başaracağınıza inanın, sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Baba Nedir, Babanızı Bize Anlatır mısınız?

Babam, çalışkan, mücadeleci, geri vitesi olmayan, engelleri aşmasını bilen, sabırlı, azimli çalışan bir baba. Benim babam pamuk tüccarı ticaretin kapalı çarşıda yapmış biri bence kapalı çarşı Üniversite ,oradan çıkmak çok önemli. Tespitleri çok değerli, Üniversite bırak gümüşçünün  yanında ticaret öğren diyen bir baba Benim gözümde kahramanımdı Onun için babanızın kıymetini bilin, o çıranın dibindeki ışığından faydalanın. Onun elindeki şifadan faydalanın, bilgisinden, tecrübesinden faydalanmasını bilin. Sevgide saygıda haddinden fazla vermesini bilin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bana dünyada en büyük yaran nedir derlerse babam derim ve susarım. Babam giderse dağın gitti, atam gitti, sırtım gitti, yolum gitti, elim gitti, canım gitti, çocukluk yanım gitti, öpülecek elin gitti, bayram gitti. Allah uzun omur versin bize heyecan veriyor. Bizim  başımızda bizi takıp ediyor.  Duası ve desteği aldıkça çalışmak çalışmak  insanlara ülkeye faydalı olmak harika bir duygu.

Anne Nedir? Annenizi Tanımak İsterim?

Anne cennet kapısıdır. Anne öğretmenimdir. Beni hiç yalnız bırakmadı. 5 çocukla çocuk büyüten kadın olarak mücadele veren, çocuklarını kollayan, koruyan, sarmalayan bir anne. Sevgi dolu biriydi. Benim hayatıma güç veren sihirli biriydi. Allah başımızdan eksik etmesin  her gün elin öpmek  duası alarak işime gelmek çok güzel bir duygu.

Kardeş Nedir?

Aynı ortamdan, aynı odada aynı yatakta büyüdüğün, hayaller kurduğun, birlikte güle oynaya büyüdüğüm abilerim  benim vitaminim, benim derman ilaçlarımdır. Hayatta duruşumdur, sevincimdir. Benim gücümdür, Yaslandığım dağımdır. Suyumdur. Kardeş candır. Kardeş varlıktır. Kardeş sermeye gücüdür.

Güven nedir?

Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha gelmez. Biz güven ve sevgiye önem vereceğiz. Vatandaşı candan kucaklayacağız, iletişimi iyi kuracağız, selamımız yüreklerine yansıyacak. Göz temasımız kalbe tesir edecektir. Buna inanıyorum. Çünkü esnaf kültüründe biz müşterilerimize bunu yapıyoruz.

Hayat size neler öğretti?

Bakırköy’de doğdum burada okudum Bakırköy’de işyerim var. Dünya ürün satıyoruz. Bakırköy temsil ediyoruz Şimdi gelin başka bir Bakırköy yok gelin birlik olalım. Bizi sağcı ve solcu olarak ayırdılar. Bu fikrin yerine Bakırköy’e yakışır şekilde işler yapalım. Vatandaşlar için , insanlar seçip, Bakırköy yönetmeye  varım. Bakırköy belediyesi bir iş adamı gibi  yönetmeye çalışmak Bakırköy kazanması istiyorsanız  fikri hür Bakırköylü olalım. Vicdanı hür olalım. Bakırköy düşünen kişileri çevremizde toplayarak kendi kendimize yeteriz.

Bakırköylülere Mesajınızı Var mı ?

Emanet bizim emanetimizdir. Zaman, gaflet delalet ve hatta hıyanet içinde olma zamanı değildir. Sağcı, solcu, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin Bakırköy’ü düşünelim, Bakırköy’ü kazandıralım. 2 dönemdir CHP oldu bir düşünün neler yaptı? Sokakları görüyorsunuz, caddeler bakımsız. Telefonları açan yok, başkana ulaşamıyorsunuz. Binamızda yaşlı ağaç var ilgilenecek kimse yok. Park ve bahçelerin durumunu görüyorsunuz: Çim yok, bahçeler sulanmadı, ağaçlar budanmadı, bakım yapacak ekip yok. Kapısını çaldığın da başkana ulaşamıyorsun üstelik. İki dönem ne yaptı? Bir düşünün. Bakırköy vakıf yeri yıkıldı da ne oldu? En azından orada her gün bir düğün oluyordu, bir katma değer kazandırıyordu. Bakırköy hizmet eden bir yerdi. Havuzda yüzme öğrenen çocuklarım oldu. Spor ve sauna için gelenlerde vardı… Şimdi bakın yerinde ne var? Bu adam CHP’li olsaydı işçisiyle kavga etmezdi. İşçisi iki kez greve gitmezdi. İşçisini tanımayan, ilçesine hizmet nasıl verilir bilmeyen, hizmeti arttıracak işler yapmayan bir belediye başkanı olduğu tescil edildi. CHP’ye oy verenler hizmet görmediniz. Bakırköy eski Bakırköy olmaktan çıktı. Bakırköy’ü hak ettiği ilçeye taşımak zorundayız. Şimdi Bakırköy’ü düşünme vakti. Maç tutar gibi parti tutmayalım; hizmet edecek, iş yapacak kişiler seçilmeli.

Bakırköy Belediyesini Nasıl Yöneteceksiniz?

Bakırköy’de hizmet verecek kadro  kurarım, bir şirket  aklıyla bir Tüccar fikri  ile ekibi  kurup çalışmak siki takıp etmek gerekir. Bakırköy için hiç bir yerde engel yok o kapıları açacak tüccar gerekır.biz her kapıyı Bakırköy için açtıracağız.

1) Park ve bahçelerin dilinden anlayan kadro kurarak, görev ve sorumluluklar vererek hazırlanacak. Benim  ilçemin  her tarafından birbirinden daha güzel mis kokulu çiçek havası yaymak olacaktır. Park ve çim ile güzel olacak, bakım olacak, vatandaşım parka gittiğin de ferahlayacak, çocuklarım parka gittiğin de çiçeklerin içerisinde oynayacak.

2) Parkların içende çiçek dilinden anlayan, çiçeği seven kadınlardan bir kadro kurmasını isterim

Hem çiçek üretiriz hem çiçek satarak gelir elde ederiz hem de ilçemizin her tarafına çiçek yayarız. Mevsimine göre yaparız.

3) Parklarımızda spor alanlarının, bakım boyasıyla ilgilenecek kadro kurulması isterim . İşleri ve görevleri ilçemizde asla sorun olmayacak. Her şey kullanışlı ve bakımlı olacak.

4) Doğalgaz, elektrik, tamir, ağaç budama gibi konularda ekibimi kurarak belediyelerin ağaçlara bakım yaptığı gibi vatandaşların bina önünde bahçesinde budanacak kimisi yıkıldı yıkılacak işleri mahalle mahalle dolaşarak, sorunları iyi dinleyecekler daha bilinçli ve dikkatli daha akılcı hareket edilerek vatandaşların sorunlarına çözüm üreterek sevgilerini kazanacak ekibin olması isterim.

5) Belediyede çalışan işçilerimle memurlarımla her ay kahvaltı yaparak işçiler  tanımasını  isterim. İçinde becerikli, bilgili, hizmet seven görevinin hakkını verecek kişileri tanıyarak, becerilerini öğrenerek, doğru adamı doğru yerde değerlendirmesini isterim.

6) Belediye Başkan yardımcılarının biri florada olacak biri Yeşilköy’de olacak biri Yeşilyurt’ta olacak biri menekşede biri Kartaltepe’de biri Osmaniye’de biri incirlide olacak. Sabahtan akşama kadar mahallesinde vatandaşın içerisinde onların sorunlarını dinleyecek, sorunları tespit edecek, her konuda not alacak, fotoğraf ve video çeken başkan yardımcıları olması isterim.. Her hafta toplantıda sorunların sunumu yapacaklar ve çözüm için karar verilecek. Toplantılarda işleri toplayacak, eritecek , çözecek  ve halledecek başkan Ali Talip Özdemir Olacak .

7) Meclis üyeleri Bakırköy vatandaşı için bizlerin işlerini sıkı takip etsinler. Eksiklikleri tespit etsinler. Yeri gelir engel olsunlar yeri gelir sahiplensinler ama bize ayna olsunlar. Bakırköy’ü

düşünerek sokakta, caddede halkın arasında olacak doğru kararlara imza atsınlar. İlçemizi daha güzel yerlere taşıyalım. Başkan odasında vakit geçiren meclis üyeleri değil de sokakta halkın içerisinde dolaşacak meclis üyeleri olmak isterim.

 Çocuklar için neler  Yapabilirsiniz ?

Ataköy’de bir masal park yapmak isterim. Çizgi filmlerin, kahramanlar ile donatırım. Çevresinde çocukların yiyeceği sağlıklı yerler açılmasını sağlarım. Oturulacak yerler olmasını isterim. Çocukların anneleri ile vakit geçirmesini sağlanmasını isterim. Anne baba ve çocuklar için mutlu bir yer olur. Bu şekilde tüm anne baba ve çocuklar Ataköy masal parka gelirler etrafındaki esnafın yüzü güler. Her il ve ilçeden anne ve baba gelmesini sağlar. Bu da ilçemiz için en kıymetli yerimiz olur. Türkiye anne babalar ,çocuklar merak edecekler. Yabancı misafirlerin uğrak yeri olacak.

Bakırköy kültür ilçesi Diyoruz. Siz Olsanız ne Düşünürsünüz?

Belediyenin Kültür  evi kurarak filim yapım , Yayın evi ,Çizgi filimler, eğitim filimler yaparak dünya pazarlama imkanım var. Müzik dünya dili bunu yayacak en model ilçe Bakırköy yakışıyor. Bunları biz yaparız. Bir tüccar aklı ile.

Bakırköy’de sanatçıların doğduğu büyüdüğü çok kıymetli sanatçılar var. Bizde bir söz var: Ekmeği ekmekçiye ver bir de fazla ziyan etmesin. Her Pazar 24 saat eğlence yer olmasını isterim, eğlenip, oynasınlar. Sanatçıların bacasız  fabrika gibidir: Sahip çıkmak, el vermek gerektiğine inananlardan biriyim. Müzik dinlesinler, usta sanatçılar çırak sanatçılara hem örnek olur hem de gençlere el veren, gençleri yetiştiren, hazırlayan, yetenekli gençlere sahip çıkarak kadronun genişlemesini sağlar. Sanatı ile nereye gitse Bakırköy’ü temsil edecekler. Bizde 24 saat eğlensinler, oynasınlar. Çorba ikram edilsin, akşam pilav ikram edilsin , su ve çayını ikram ederek ilçemize gelenlerle ilgilenilir. Harika günleri olur diye düşünüyorum. Bu çalışmada Bakırköy’deki misafirlerimizde Bakırköylülerde mutlu edeceğine inanıyorum.

Kitap Sevdirip, Okutmak İçin Hayalleriniz Var mı?

Bilgi almak için bilgiyi sevdirmek için bilgi becerişinle yetenekleri keşfetmek için okuma ilaç verdirmek zorundayım. Sevdirmek zorundayız. Her şeyi baş bilgide oldukların bilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu sevgiyi aşılmak gerekir.

Her mahallede kitap günü düzenlerim. 50 Kişilik  veya 100 kişilik  Guruplarla etkinlikler  yapılması isterim. Kitap konusunda uzman kişileri getirir , konuşmalar yaptırarak model olur. 20 dakika kitap okunur. Onun özeti anlatılarak güzel bir bilgi alışverişi yapılır. Yaşatarak ve yaşayarak güzel günlerim olur. Belediyeden sorumlu  olarak içinde olmak şartıyla, el ele vererek model olarak, ikram yaparak, içten samimi davranışlarla insanların sevgisini kazanmak gerektiğine inanıyorum. Yazarlardan Kitap alınır  kitap hediye ederim. Sponsor dostlarım model olmasını sağlarım.

Gazeteciler İçin Nasıl Bir Çalışma Yapmak İsterseniz?

Başkandan  isteğim  ilçemizde Gazete çıkaranların  ofislerinde ziyaret yaparak bire bir tanıyarak Gazetesine inanarak hem belediyenin web sitesinde  İlçemizin Gazetecileri listesi yayınlanmasını   ve sahip çıkmasına  inanıyorum. Onların kalemi var. Onların mesleği var. onları  okuyan okuyucuları var. Onlar bize ayna oluyorlar, yol gösteriyorlar, çevrelerine bilgi okutuyorlar. Biz ilçemizdeki gazetecilerin  ücretsiz alıp okutmak için bölgemize Gazete kumbarası olacak vatandaş oradan gazetesi alıp okuyacak. Biz ilçemizdeki gazetecilere gazetesi okutmak için destek vereceğiz. Bölgesel gazelleri geliştirmek için. Etkinliklerimde  biz götürüp getireceğiz. Telefonla biz bilgi vereceğiz.  Watsatdan değil telefon açarak davet etmek onlara değer vermek gerekir. Onların işlerine  asla karışmayacağız. Biz güzellikleri yaşayarak, görerek, duyarak kendi becerilerini kendilerine çekerler. Yazarla yayınlarına asla karışmamak gerekir. Basını özgür bırakmak gerekir. Biz onların yanımızda olmasını sağlayalım. Her şeyi biz talimatla yaparsak olmaz. Biz hizmet edeceğiz, biz çalışacağız onlar da nasıl kullanacaklarını bilirler. Eleştirel bakış açılarından biz de besleniriz ama işlerine karışmayız. Onları her toplantıya kendimiz getiririz yol parası harcamasınlar. Biz de gazetelerine üye olarak destek veririz. Çalışan kişilerin talimatıyla değil, bölgemizde gazetecilik yapanlara işini doğru yapanlara Bakırköy vatandaşlarına, okuyanlara el vermek zorundayız. . Onlar gazetelerini okutsunlar, güzel işler yapsınlar biz de okuyan çevrede sevilen gazetelere üye olalım, sahip çıkalım ama işlerine asla karışmayalım. Onun adamı bunun adamı diyerek gazetecileri toplum aydınlatan, bilgilendiren olsunlar. Biz de belediyecilik yapalım; eksiklerimizi  görsünler, başarılarımızı görsünler en doğru karar bu diye düşünüyorum. Gazetecinin sağcısı solcusu olmaz.

Bakırköy Spor için ne Düşünüyorsunuz?

Bakırköy’de ne kadar spor kulüpleri varsa toplar bilgi alırım. İşinde uzman işini güzel, etkili yapanları seçer onları birlikte Bakırköy ilçesinde her alanda her sporda gençleri hazırlarım. Öğretelim, maçlara sokalım. Birincilik ikincilik kazansınlar. Bunları Dünya’ya tanıtalım. Sporcularda bacasız fabrikadır: üzerinde çalışıp, kafa yoralım. Belediye ile el el vererek ilçemizdeki çocuklarımıza sahip çıkacak spor sevdirecek model hocalara ihtiyacımız var. bir doğru yol var. Başarılı öğrenci hazırlamak gerekir. Dünya bu gençleri pazarlamak gerekir. Yetenekli gençler Bakırköy’den  çıkmalı.

Bakırköy’de Tiyatrocu ve Sanatçılar var. Bunları nasıl Değerlendirmek Gerekir?

Tiyatrocu olsun sanatçı olsun bacasız fabrikadır. Biz bu fabrikayı Türkiye Dünya pazarlamasını bilirsek hem sanatçıları çalıştırarak para kazanmasını sağlarız hem de belgeseller ile gelirin artmasını hem de film satarız. O zaman bu kadro çalışarak, üreterek belediyeye katkısı olacak, gençlere model olacak. İlçesini pazarlamasını bilecek. Ekip kurmak gerekir ilçemizde başarılı iş adamlarım var. sanatçılarım var. bu değerli kişilerin kitapların çıkartarak kitapların satarak gelir artırım ama kültürel  sahip çıkarız. tecrübeli kişilerden ders alınmasına faydalı olacağına inanıyorum. Bizim ilçe bilgi zenginliği olan bir ilçe bu ilçede kitap, Roman ,şiir, kitapları çıkacak , dizi ve filim çekilecek ekibim var. Konser verecek ekibimiz  olacak bunlar ilçemize para kazandıracak ekibimiz  olacak bir taraftan adam yetiştirecek

Kadınlar İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Her mahallede kadınlar için örgü evi açılmasını  isterim. İpini verip kimisi çorap yapacak, kimisi çanta örecek, kimisi şapka, kimisi masa örtüsü kimisi yastık kılıfı, kimisi çocukları için çorap… Bunları üreteceğiz, bir ücret karşılığı alarak buralarda satış yapacağız. Web sitesinde satış yapılarak hem kadınların gelirini arttırmak hem de bir araya gelip çay içsinler, sohbet etsinler. Geçlere model olsunlar. Gençlerden öğrenmek isteyenlere kurs açarak yetiştirmek ve belgesini verme sonra iş vermek gerekir. Kadınların haftalık mutfak masraflarını kazanmalarını sağlanmasını isterim.  Bir araya gelmeleri şifa olacağına kanaat getiriyorum. Bu örgü evlerin her mahallede olmasını sağlamak ve başarılı kadınları her yıl ödüllendirilmesini  istiyorum.

Kadın Kooperatiflere el Vermek Konusunda Ne Demek İstersiniz ?

Bakırköy’de Malatya  ikinci sırada , Sivas   üçüncü sırada Kastamonu dördüncü sırada Trabzon   insanları ağırlıklı  oturanlardır. İlçemizdeki vatandaşların durumuna bakarak Kastamonu, Sivas, Kars, Erzurum olsun bu illerde kadın kooperatifi ürünlerini alarak belediye pazarımızda belediye tarafından  satış yaparak kadınlara el vermek ve vatandaşların sağlıklı yöresel ürünleri ile buluşturmak isterim. Bu konuda çok yoğun çalışmak isterim. Vatandaşlara bölgesel ürünlerin denetim altında daha ekonomik satışı sağlamak ve bölgesel ürünlere sahip çıkmak gerekir.

Bakkallara Nasıl Sahip Çıkmak İstersiniz?

Biz bakkal kültüründe büyüdük. Elimizde yoksa bakkallardan alırdık. Deftere yazdırıyorduk. Evin anahtarını veriyorduk. Bakkalcılar marketlerin malı satmasınlar. Biz onlara kadın kooperatif ürünlerini getirerek ekmeği getirerek, peyniri, yağı, zeytinyağı vererek mahallesinde hizmet vererek satış yapmalarını sağlayabiliriz. mesleği koruyabiliriz. Toplantıda belediye olarak sahip çıkarız. Onlar da müşterilerine hizmet etmiş olurlar. Dayanışma sağlarlar. Vatandaş da sağlıklı ürünlere kavuşur. Bakkalcılara el verebiliriz. bu konuda Başkanımla Konuşmak gerekir.

Bisiklet Kültürü İçin Ne Yaparsınız?

Ataköy’de oturan olsun Osmaniye’de oturan olsun adliyede çalışan olsun belediye çalışanları olsun eve gidip gelirken bisikletle gidip gelirlerse hem spor yaparlar hem de paraları cebinde kalır. Bu kültürü çevremize yaymak gerekir. Sevdirmek gerekir. Ayda bir kez çocuklara bisikleti sevdirmek için etkinlikler yapmak gerekir. Bisiklet kursu verecek bir yerimiz olur bisiklet konusunda eğitimcilerin kursa verdirerek tehlikeli konulardan eğitim alarak yol durum hakkında nasıl davranmak gerektiğinin öğrenmesini sağlamak her yılda başarılı örnek vatandaşları örnek göstererek model olmalarını sağlarız. bisiklet yollarını  geliştirebiliriz.

Bakırköy Esnafı İçin Ne Yapabiliriz?

Geçmişinize bir bakın: Bakırköy, Dünya insanlarını çeken, bünyesine getiren bir ilçe. Biz bu konuda dala ileriye taşıyabiliriz. Dünya siyasetçileri ve sporcuları, iş insanları Yeşilköy balıkçılarının sayesinde Yeşilköy’de becerikli insanlar vardı. Bakırköy iş insanları satışında öncü olmaları gerekir. İstanbul’a ilk gelenlerin bünyesinde toplaması gerekir. Eğitim dediğimiz de ilk sırada Bakırköy gelir. Sanatta, müzikte, alışveriş merkezlerinde ilk akla gelen ilçe. Onun için Bakırköy esnaflarının önünü açarak birlik beraberlik içinde iş dünyasında daha ileriye taşımak ve daha iyi hizmet vermek için el ele her sektörü bölümlere ayırarak daha çok çalışmak gerektiğine inanıyorum. Bu konuda bize öncü gerekir. Belediye başkanım  her ay esnaflara toplantılar yapmalı, dinlemeli şikayetleri  bilmeli ve çalışacak eleman konusunda destek verebiliriz. Her yıl başarılı iş adamlarımızı plaketle onura ederek model işadamlarımızı  Bakırköy tanıtmalıyız.

Belediyelerin yerleri var. burada dijital tanıtım yerlerim olur. az ücret karşılığında  esnaflarım duyuruların ,kampanyaların, İndirimlerini   çevreye vatandaşa duyurmalı, bu konuda belediye olarak destek vermeliyiz. buruşur dağıtarak kapıları kirleterek olmayalım insanlara  duyurma  konusunda el vermeliyiz esnaflarım çalışsın indirimlerini  duyuralım doğru esnafları iyi çalışan esnafları Yılda bir ödüllendirelim.

Bakırköy Bakırköylülere Nasıl Anlatmak İstersiniz?

Hayatım Bakırköy’de geçti ama Bakırköy kültür ilçesi diyoruz, sanatçıların yeri diyoruz ama Bakırköy’ün  klipi   yok ,Müzesi yok, çeşmesi yok. Bakırköy’de bu konu anlatacak şarkısı ile sözleri ile kucaklıya eğlendiren medeniyetler ilçesi anlatacak iyi bir Bakırköy klipi olmalı. İlk işim bu bunu yaparak ilçemizi  dünya pazarlayacak olan dünya dili ile anlatılmalı. Müzik Dünya dilidir.

Bakırköy Yeraltı Çarşısı İçin Ne Düşünüyorsunuz

Bakırköy ilk alışveriş yeri. Buradaki mağazaların kalite anlayışı, hizmet şekillerini gözden geçirerek, fark yaratarak mağazacılık konusunda, giyim konusunda, sporda olsun, ayakkabıda olsun, gelinlikte olsun fark yapacaklar. Sözleşmeleri  incelemek gerekir , Kıralar çok değişti, Bakırköy belediye gelir getiren yere sahiplenmek gerekir. Çarşı Bakırköy’ün  bizde sahip çıkmak gerekir, belediye sendikalarıyla özel anlaşma yaparak sendika üyelerinin ceplerine mesaj çekerek müşteri yönlendirmesi yapacağız. Sendika, dernek ve spor kulüplerim var. İlişkileri iyi organize ederek, satışlarını arttırmak için daha fazla insanı içeri sokmak için çalışacağız. Yürüyen merdivenleri acil yaparak hizmetle yarıştırabiliriz, destek verebiliriz. Kiracılara sahip çıkacağız ve başarılı esnafları yılda bir kez plaketle ödüllendirmek gerekir. Model esnafları ortaya çıkarmak gerekir. Bu aşkı bu sevdayı Bakırköy’de yaparsak büyük ses getirir.

Kültür ilçesi Diyoruz Ama Kültür İle İlgimiz Yok ?

İlçemizdeki Mekanlara Kitap Köşesi Şartını Koyabiliriz. Belediye mekan açarken, yangın merdiveni yaptırırken kafe, Restoran , kahveciler, çay ocakları, hotel yerleri gibi kitabı sevdirmek için kitap köşe şartı koymalıyız. Bu şekilde kitaplara sahip çıkılacak, insanların dikkat çeken ortamlarda okuma alışkanlığın kazandırabilir. Bu konuda Bakırköy öncü olabilir. Kitaplarımıza sahip çıkabiliriz ve model olabiliriz. Kitap okunan ilk ilçe olmak  için atak yapabiliriz.

Bakırköy Esnaflarına Reklam Konusunda  Desteğiniz Olur mu?

Bakırköy’ün duyuru yerleri var. Bu yerlere dijital reklam yaparak hem belediyeye gelir getirmek için hem de esnafların ürün reklamı ve duyurusu için açılışlarını burada duyurarak hem vatandaş bilgilendirilecek hem de esnaf kampanyasını duyuracak hem de belediye reklam bedeli ödeyecek. Bu konuda reklam işlerini bilen, pazarlamayı bilen, reklam alarak hizmetin kalitesini arttıracak reklamcılarla çalışmak isterim. Hem yerimi  değerlenecek hem de gelirim artacak. Tabela reklam gelirlerini arttırma şansımı daha fazla reklam yerleri üreteceğiz. Reklam pano yerleri ortaya çıkaracağız burada reklam afişleri asmayı sağlayabiliriz. Bizde site var, mahalle var ve biz vatandaşın bulunduğu yerlere reklam panosu yaparak reklamcıdan reklam alarak gelir arttıracağız, yerimizi değerlendireceğiz. Bunu içinde bu birim gelişmesi için doğru adam doğru yerde değerlendirmek gerekir. Biz cebe değil belediyenin kasasına iş sokacak çalışacak üretecek doğru adımları atacak işlere imza atarız.

Kentsel Dönüşüm İçin Ne Yapabiliriz?

Bakırköy’de 7 mahallemiz sorunlu. Yenimahalle’den Kartaltepe’ye Osmaniye’de Cevizli Mahallede Hat Boyunda, kadar sorunlu mahallelerimiz Var. Bu konuda uzman abilerim var. Mimarlarım var. İnşaat mühendislerimiz var. Ada bazında  gerekirse inşaat firması kurarak vatandaş kuruyarak yeni yapılar geliştirerek hem ilçemize yakışan yapalım hem ‘de  deprem dayanıklı binalara kavuşalım.

Çöp Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?

Almanya’daki Sistemi İlçemizde uygulayacağız. ve  Yeraltı Çöp konteynerleri   hataya geçirmek istiyorum. ve her bina kâğıdı  ölçerek  alarak hesapların ücret aktarılacak, Giysilerinden  alacaklı olacaklar. kutu gibilerden  kazançları olacak  çöp içinde ayrımları yaparak  evde çöp konusunda bilinç  vatandaş iyi anlatarak temizliği buradan başlayacağız daha temiz daha bilinçli Bakırköy düşünüyorum.

Elişleri yapan ve satan kadınlara nasıl bir desteği Olur?

Kadınlarım el örgüsü yapıyor.  el becerisiyle resim tablosu yapıyor.  bu girişken  üreten kadınlarımız  için Bakırköy’de bir sokağı  sokak satıcılara yer verdirerek  hem ilçemize yakışır olsun ham kadınlarım yaptıkların satsınlar. Bakırköy gelen misafirlerin ilgisi  çekerek  en uğrak gezilecek yer olsun. Bunu gelir gelmez yapmacam. üretim  ve satışa  çevirmek gerektiğine inanıyorum.

Her mahallede Kreş İhtiyacımız  var?

  • Evet çalışan kadınlarımız el vererek uygun yerlerde kreş açarak çalışan annelere yardımı olmak için bilinçli çocuk sevgisi olan annesi  aratmayan çalışanlarımla annelere hizmet vermek için anneler yüküne yardımı olmak için bu zorunlu bir hizmet

Bakırköy Yeşil Hasret kaldı. Yeşil Bakırköy Yapacak mıyız?

Bakırköy’de küçük yerde olsa yeşillendireceğiz, köse duvar üzerin çiçekler ekeceğiz, boş arsaları yapım kadar yeşillendirip komşulara kullanması sağlayacağız uygar kentler  yeşil alanalar açarak Bakırköy’de bir çalışma üretim yeşillik vatandaş  fark edecektir.

Gençlerin kadınların el becerilerin olanlar var. Bu üreten gençlere ne yapmak istersiniz?

İhtiyaçlarımızı için atölyeler kuracağız  becerikli gençlerim var. kadınlarım var. o atölyede üretim yaparak satış yerleri açarak üreten çalışan  Bakırköylü görecekler.

Yaşlılarımızı Evleri Belediye Tarafından temizleniyor. bu konuda sizde Yaşlılara el verecek mısınız?

İlçemizde Yaşlı  olsun hasta olsun  emekli olsun haftanın bir günü  randevuevi gidecek evi halkı bir odada otururken  odaları tek tek temizlenecek silinecek dezenfekte edilerek hazırlanacak sonra evde oturan temizlenmiş odaya geçerek kalan temizlenecek  bu arkadaşları  kemerede izleme şansım olacak kaçta girdi kaçta çıktı. ev de çalışıyormuş  her şey kayıt altına alarak sıkı takıp ederek bu hizmeti devreye sokacağız. bu hizmeti veren arkadaşlarım eğitimden geçireceğiz sürekli çalışanları hazırlayacağız insan emniyeti artırtarak güven vermek zorundayız.

Çevremizde Otizmli Çoklarım var. Yetişmiş Gençlerim var Bu Özel Çoklar için Ne Yapa biliriz ?

Bu gençlerin içinde her gençlerin içinde keşfedilecek becerileri var. bazıları iyi  yüzerler , veya buzdan kayarlar.   veya  kış aylarında  iyi kayarlar. teniz oynarlar. becerilerin göre her gün  evde alıp getirip akşam kadar  becerilerini  keşfetmek olanları  üzerinde çalışmalar yaparak  her alanda her  dalda yarışmaya çıkaracak gençlerim hazırlayarak yarışmalara sokmak  beceriler göre çalışmak gerektiğine inanıyorum. ve anne baba içinde dinlenmiş olurlar . gündüz biz ilgilenir anne üzerinden yük alarak destek olabiliriz. sahiplenme   şansım olur.

Bakırköy’de Yaşlı bakım evi İhtiyacım var. başkan kapattı ?

Bakırköy’de yalnız olan yaşlı olan büyüklerim alarak  Bakırköy yaşlı bakım evi açarak içinde kadınlarım  reçel üretim olur el becerileri yaptırarak eğlenceli günleri olması düşünüyorum.  erkelerde şiir yazan olur. becerilerin hareket geçirecek üretim yaparak ürettiklerin satarak daha anlamlı daha keyifli bir yer yapılması düşünüyorum. yazın 1 ay tatilde geçirmesin düşünüyorum haftanın 1 gün Bakırköyler ziyaret günü yaparak  daha ilgi daha sevgi daha  artırarak  zamanları iyi geçmesin düşünüyorum.

Bakırköy Güvenli İlçe nasıl Yapacaksınız?

Her mahallede  zabıta olacak her esnaf kapısın masa sandal atarak değil yaya yolun yaya bırakacaklar. yaya rahat rahat dolaşacak dükkan iyi  gösteren ve  vitrim çok önemli . vatandaş içeri soksun. Bakırköy  torpil değil her esnafa aynı olmak şartı ile belediyen kuraları  kullanarak zabıtalarım görevlerin iyi  yaparak  vatandaş  ile   iletişim onam veren duyarlı şekilde görevin yaparak vatandaş içinde esnaflarım içinde gelen misafirlerimiz  rahat rahat dolaşsınlar.

Park Bahçeler İçin Ne Yapılabilir?

Benim emeklilerim, kadınlar, çocuklar cumartesi Pazar hava alacağı yer olan parklarım var. Bakırköy’de olsun Ataköy’de olsun kamelyalar yaparak  güzel parkları hazırlayarak vatandaş hizmeti geliştirebiliriz. Çaylarını, yiyeceklerini alıp gelsinler. Harika bir Pazar yaşasınlar. Hava alsınlar, çocukların gözleri önünde oyun oynasınlar. Benim insanlarıma hizmet etmek, oturması çayını içmesi için çeşitli çiçekler ekerim. Yer yer birbirinden güzel parklarım olur. Şimdi gidin yeşillik yok, güneşten yanmış hiçbir özelliği olmayan bir yer olmuş. Bakırköy’deki tüm parklar bakımsız bekliyor.

Cumartesi ve Pazar Yeri İçin Siz Olsanız Ne Yapardınız?

Haftada 3 gün burası çalışıyor, diğer günler boş. Bakırköy gibi bir yerde yerim var, önemli bir yerde… Biz daha fazla neden değerlendirmiyoruz? Sosyete pazarının boş günlerini mobilya günleri yaparak, burada her gün hizmet vererek belediye gelirini arttırmak için çalışılabilir.. Bakırköy yabancı misafirlerin ve oturanların mobilya ihtiyaçlarını kendi yerimizde mobilyacıları buluşturabiliriz. Bu konuda daha iyi çalışabiliriz. Bu konuda model olabiliriz. Çünkü Bakırköy Kadıköy’den  halkalıdan her yerde gelme şansları var. Marmara var. metro var. deniz yollar var. her konuda şanslı bir ilçedeyiz.

Eski Eşyaları Paraya Çevirin Diyerek Hafta İçi İki Gün Bu Yer Esnaflara Verilmez mi?

Verilir tabii. Hepimizin evinde fazla eşyalar var atamıyoruz, saklıyoruz ama burada paraya çevirmek için kullanabiliriz. O esnafları seçerek onların evinde eski kullanılmamış eşyalar Var. ayakkabıdır, sobadır, giyimdir vs. bu insanların eşyalarını hem paraya çevrilecek ortam hazırlıya biliriz.  hem de alışveriş yapmasını sağlarız. Bu da büyük bir hizmet artısı olur. İstanbul’un her semtinden insanlar gelir, Yalova’dan  Tekirdağ’dan da gelir. Biz bu konuyu belediye olarak duyurur ve reklam yaparız. Biz bekleyen değil, insanları bir araya getiren olmalıyız. Bakırköy yakışan bir pazar olmuş olur.

Bakırköy’deki Yaşlılarımız Gelip Giderken Yürüyorlar da Yolda Oturacak Yerleri Yok?

Bakırköy’deki yaşlı vatandaşlara yakışır şekilde; dayanıklı, kullanışlı her mevsim için uygun olan şekilde yapmak gerekir. İnsanlara değer verip onlar için uygun yerler yapmak gerekir. Yaşlıları düşünmek zorundayız. Emeklilerimizi dinlenecek  oturacak yerler yapmak zorundayız.

Bakırköy’de Dernek var. Siz Dernekler için Nasıl bir Çalışma Yapacaksınız?

Her dernek kendi kurulma amacında çalışarak hizmetle yarıştırarak biz de başarılı dernekleri yılda bir kez plaketle ödüllendiririz. Ama benim senin derneğin değil, kendi amacı doğrultusunda çalışmalar yapacak biz de derneklere eşit şekilde yaklaşacağız. Çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Hz. Ali’nin bir sözü var: Akıllı geçiniyorsanız akılsız insanları sırtınızda taşımayın. Biz derneklerin kasası olmayacağız, çalışıp üretenlerin yanında olacağız. Dernek için salon gerekiyorsa salon, ikram konusunda destek olacağız. Dernek işleri meclis onayı ile yapılacak. Kişilerin kulübü yerine gerçekten çalışan ve üretenlerin yanında olacağız. Kişiye değil topluma hizmet verenlerin yanında olacağız. Belediye kimsenin şahsına ait olmayacak. Topluma  kitlelere  vatandaşlara  faydalı işler yapanların yanında olmak zorundayız. Dernek adı altında hiçbir iş yapmayan dernek dernek olmuyor. Dernek kültürü sahip çıkmak gerekir. kulüp olsun ama derneği itibarın artırmak  ve yaymak gerekir.

Bakırköy’de Hayvanlar İçin Ne Yapacaksınız?

Ataköy’de hayvandan korkan da var seven de rahatsız olan da… bu konudaki sorunları bulup, daha bilinçli çözümler üretmek gerek. Dünyada hayvanlar için nelerin yapılması doğru ve uygun olur bunları araştırıp, uygulamak gerekir. Park ve bahçelerde ekmeği torbada getirip asıyorlar. Sanki o ekmeği biri gelip açacak, doğrudan hayvanlara vereceklermiş gibi asıyorlar. Sevgili kardeşlerim, evinizde ekmek kaldıysa, yoğurt kabına doğrayalım biraz üzerine süt döküp dışarıda uygun yerlere hayvanlar için kabı bırakalım. Duyarlı insan olup çocuklarımıza örnek olursak süper olur. Ama ekmekleri asarak bırakmayalım, hem ilçeye yakışmıyor hem de yabancı misafirlerimizi düşünelim. Bize yakışan şekilde yapmalıyız.

Ataköy’de Hayvanlardan Şikâyet Edende var. Sevende Var.

Bence  belediye başkanım onculuğunda hayvanlara nasıl davranılması gereken eğitimli videolar çekerek hayvanlara yaklaşma şeklini öğreten filim yapılarak bu filmleri televizyonda yayınlayarak sosyal medya paylaşarak hayvandan korkan kişilerin  geliştirerek şikayeti bırakıp hayvanlara sahip çıkmak gerekir. onları el uzatmak gerekir. Hayvan hissediyor. bizde sevgi yünümüzü hayvanlara  göstermeliyiz.

Bakırköy’de Ermeni ve Süryani Cemaatler Var. Neler düşünüyorsunuz?

Bakırköy  medeniyet ilçesi, biz bu ilçeye bilinçli geldik. Bünyesinde her türlü insan bağrında yaşamış, bizim için çok kıymetli insanlarla birlikte yaşıyoruz. Birbirimizin kültürünü öğrenmek gerektiğine inanıyorum. İçimizde Kürt var ve Kürtçe öğrenmemiz gerekir. Ermeni dilini öğrenmek gerekir. Birbirimizden öğreneceğimiz çok konu var, birbirimizden alacağımız çok ders var. Bir usta diyor ki: Tecrübeli, bilgili ve bedel ödemiş kişilerin bilgilerini dinleyin, vaktiniz yetmeyebilir ama ders çıkarıp siz de aynı bedeli ödemeyin. Biz de bu konularda daha fazla ilişkileri geliştirebiliriz. aynı kafada olmak önemli değil, farklı düşünen kişilere ihtiyacım var.

Bakırköy Kültür İlçesine Daha Fazla Neler Yapılabilir?

Bakırköy Meydan olsun merkez yerler olsun Gazete Kumbarası  asılmalı Ücretsiz  bölgesel gazeteleri okuyan kişilere buluşturmak gerekir. Bakırköy ilçesinden çıkan gazeteleri ve dergileri Bakırköy’e gelen misafirlere meydanda ya da başka uygun alanlarda ücretsiz okutabiliriz, diyerek ilçemizde çıkan gazeteleri vatandaşa ulaşabilmesi için uygun yerlere Gazete Kumbarası koyacağız. Vatandaş gelip rahatça alabilsin. Bu çalışmayı Bakırköy’ün tüm sokaklarına yapabiliriz. Önemli olan insanların okumasını  sağlamak ve ilçemize sahip çıkmak gerekir. Bakırköy’de çıkan gazeteler dergiler, ilçemizi temsil ediyor. Belediyede Vatandaş okuması için Rehber olmalı,

Bakırköy’e Eğitim için Gelen Öğrencilere Ne Yapmak Gerekir?

Bakırköy’e gelen öğrenciler bizim elçimiz olacak; Öğrencilerimizi ders çalışacak internet girecek belediye binasında yer açılabilir. biz bu öğrenciler için bir yerde zaman zaman bir araya gelmek ve iletişimimizi kuvvetlendirmek isteriz. Başarılı çocukları da yılda bir kez  Plaketle  Onura Etmeliyiz.  İlişkileri geliştirmek için çok önemli bir kitle, öğrencilere el verip destek olmak isteriz. Öğrencileri bir yıl evimizde misafir edebiliriz. Soframızda bir tabak fazla koymak isteriz. Birinin hikayesi olmak isteriz. Güzel bir fırsat bizim için de. Bu fikri ilçemizin belediye Başkan öncülüğü ile ilçemize yaya biliriz. her kişi evinde bir tabak koyarak odasını  vererek  öğrencilere el vermemiz gerekir. birlik içinde yaşamak sahiplenmek gerekir diye düşünüyorum.

Bakırköy Belediye Başkanı’na Ulaşmak Çok Zor. Siz bu Konuda Ne Söylersiniz?

Ben Bakırköy de sokaklarda caddede  Vatandaşın içerisinde  Olacam  kadınlarla kapıda çay içen  , çocuklarla Top oynayan diye düşünüyorum. Mahalleleri bisikletle dolaşmayı denetlemeyi düşünüyorum .Bakırköy vatandaşı başkanın nerede olacağımı bilir, günü ve saati duyurabilir. Vatandaşların ayaklarına gider ; sorunu yerinde görüp , çözmeye çalışır. Vatandaşın yanında olmak, onları dinleyen içlerinden biri olmak çok şey değiştirir. Biz vatandaşı kapıda bekleten değil, ayaklarına giden başkan özlüyoruz

Belediye Başkanının Mesai Saati Nasıl Olur?

Bakırköy’de belediye başkanı olacaksanız kendinizi hizmete adamanız gerekir. 24 saat hizmette olabilmek için gece gündüz çalışarak, dolaşarak, dinleyerek yanlarında olmak gerekir. Başkanın ailesi olmaz, işi olmaz. Başkan kendini vatandaşa adamalı.  Sosyal medyayı kullanmalı, iletişimi daha hızlı kurmalı. Gerek telefonla gerekse sosyal medya aracılığıyla iletişim halinde olmalı. Zaman ayırmalı, okumalı ve hızlı çalışmalı. Başkanın En az  beş Asistan Sekreteri Olmalı, Başkan ile vatandaş arasında asistanlar köprü olacağına inanıyorum, dinleyecek not alacak konu iyi öğrenecek başkanın fikirlerini  alarak geri dönerek işi halledecek ve siki  takıp ederek, sonuçlandıracak bu konuda da başkan bilgilendirecek. onun için beş asistan sekreter Yeşilköy için Ataköy için Bakırköy için Osmaniye için ayrı ayrı görevleri olmalı  iyi düşün iyi dinleyen sorunları çözen olmak zorundayız. her şeyin baş iletişim, insanlara değer vermek ,fikirlerine  önemsemek gerekir.

Bakırköy’de Başarılı Bir Başkan Olabilmek İçin Nasıl Bir Kadro Kurulmalı ?

Ben iş dünyasından geldim. İki asistan sekreterim olacak, biri kadın biri erkek. Telefonlarıma bakıp, başkan ile  paylaşacaklar. Not alıp, çözüm yolları arayacaklar. Yol gösterip başkan  temsil edecekler. Yapamadıklarını başkan iletecekler. Bir kişi günlük programlarımızın fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medya hesaplarımızda ve web sitemizde yayınlayacak vatandaşa bilgi verecek. Vatandaşımızda nerede olduğumu ne ile meşgul olduğumu öğrenecek, bilgi sahibi olacak. Bizim vatandaş diyor ki benim fikrime onam ver. Biz iyi dinleyin  sorunları çözen ve vatandaş yanında olmak için işin bilen insan seven görevin severek yapacak kişiler ile Çalışılmalı. başkan Temsil edecek  kişilerde çok çok önemli. Görev alacak kişiler aracı olduğunu  bilecek  Yürüm  yapmayacak dinleyecek notu alıp başkan iletmesi bilecek, ben iş hayatımda asistan sekreterlerime Yazarından eğitim aldırarak görevlerin daha iyi  yapmaların sağlardım

Bir Belediye Başkanı İlçesi İçin Ne Yapmalı?

Başkan; yol gösteren, yol açan, ilçesini tanıtıp pazarlayan biri olmalı. Bakırköy Vatandaşına  gerekirse reklam yoluyla spot yayınlamalı. Örnek verirsek; sigara içip atanları uyarmak için reklam filmi ile uyarmak gerekir. Ya da yaya yoluna araç bırakıları uyarmak için bir reklam filmi gibi. Aciller için 5 dakika araçların park yerlerini açarız ama 5 dakika içerisinde işini görüp gitsin yerleri yaparak vatandaşı bilgilendireceğiz. Geri dönüşüm konusunda kağıt ve elbiseleri daha iyi hale getirerek doğru firmalar ile çalışılabilir.. Geri dönüşümden de gelir elde edebiliriz. Teknolojik imkanları kullanarak ilçenin yer altında ne var ne yok film çekerek daha bilinçli karar verebiliriz. İnşaat sektörü için yer altı arama tarama cihazı ile hizmet vererek yapacağı yerin filmini çekerek bilinçlendirebiliriz. Bunu da bir ücret karşılığında yapılabilir. Bakırköy de Kâğıt para bu konuda mükemmel organze edilmeli, Eski elbiseler  konusunda , Eski  Eşyalar konusunda, naylon konusunda, Kutu Cola konusunda iyi organize edilerek  para çevrilen işler , buda ilçemize gelir konusunda geliştirebiliriz.

Yeşilköy Dünya İş İnsanları için bir Fuar var. Burayı Nasıl Değerlendirmek Gerekir?

Fuar Bakırköy için çok kıymetli. Girişte Bakırköy’ü tanımak için yemek yerleri, hoteller, sauna yerleri ya da hediyelik eşya dükkanlarıyla Bakırköy esnafını tanıtarak müşteri kazanabiliriz. Esnafın kazanması demek Bakırköy’ün kazanması demek. Fuar Bakırköy için bir nimettir, iyi değerlendirmek gerekir. Bizim için de bir şans kapısıdır; gelen iş insanları ile Bakırköy’deki iş insanlarını tanıştırmak ve buluşturmak gerekir. Ona göre bir etkinlik ve kahvaltı programı düzenleyebiliriz. Gelen misafirlerin kalplerine Bakırköy’ü yazdırıp, bir hikayeleri olsun isteriz. Onun için Her fuar girişinde Bakırköy temsil edecek en az 15 firma  tanıtım için özel çalışma yapmalıyız. girerken Bakırköy esnafı ile karşılaşmalı ,bu konuda başkan özel çalışma yaparak Bakırköy esnafına sahip çıkmalı.

Bakırköy’de Bakırköy Anlatan Müzeye İhtiyacı Var Mı?

Bakırköy İstanbullun incisi , Kültür yeri. Bakırköy medeniyetler ilçesi diyoruz ama Bakırköy müzesi olmalı. Bakırköy’de yaşayan insanların giyimlerinden tut, kullandıkları eşyaların çoğu eski İstanbul kültürüne ait. Denize girdikleri günler bile farklı. Gerekirse bu insanlarla belgesel film bile çeker Bakırköy’e yakışır bir müzeye koyarız. Bakırköy’ü anlatan bir müze olmalı. Çok şanslıyız: Mustafa Kemal Atatürk’ün denize girdiği görüntüleri ve hikayeleri var. Biz bunları neden müzemizde anlatmayalım? Cem Karaca, Tarık Akan gibi birbirinden güzel insanların belgesellerini müzemizde tanıtalım. Geçmiş sahip çıkalım, gelecek nesille de Bakırköy’ü anlatalım. Bir yerdeki eşya olur kıyafet olur bunları belgesel izleyecek odaları olur hikayeleri olur. Müzeyi ziyaret eden insanlara bir anı olur, ilham verir. Bu müze Bakırköy için geç kalınmış bir müze.

Bakırköy Kültür İlçesi Ama Kültür Yayın Yok?

Belediyenin yayın evi  kurulmalı . Bakırköy’de yaşamış tecrübeli bilgili insanlar var. Tek tek tespit eder bu insanları bilgi alarak kitaplaştıracak şekilde peşlerine düşerim. Bilgiler mezar değil, insanlara faydalı olsun diye yayın evleri ve kitaplar var. Bakırköy’deki yaşanmışlıkları kitaplaştırıp kültüre kazandırırım. Ders veren belgesellerden yaparım. Bunun için becerikli ve sanatçı insanlar var. Ders veren kısa filmler yaptırırım. Çocuklar için olur, yaşlılar için olur herkes için. Çocuk yetiştirmekle ilgili filmler olur, insanlara faydalı kitap ve belgeseller üreterek bunları satar, belediyeye gelir elde ederim. Hem de kültürümüze sahip çıkarım.

Kadınlarımızı İçin Ne Yapmak Gerekir?

Konferans salonlarım var, kadınların işi 9’da bitiyor. 11’e kadar iletişim dersi veririm. Aile için, eşini yönlendirmek için, çocuk yetiştirmek gibi eğitimler vererek başarılı kadınların sayısını arttırırdım. Kadınlar bilinçli oldukça; evini de eşini de çocuklarını da eğitecektir. Kadınlar ufkun açarak, öğreterek cesaret verdirerek kadın güçlü oldukça ,kadın bilinçli oldukça   Bakırköy gelişir. Bakırköy’de girişimci kadın sayısı artar onun için kadınların gelişmesi için iletişim dersleri aldırmak gerekir. Eğitimciler, yazarları bilgilerini  tecrübelerin kadınlarımıza Öğretmek için ortam hazırlamak zorundayız.

Başkan Olsanız İşsizler İçin Ne Yaparsınız?

İlçemizde iş arayan gençlere el vermek isterdim. Değerli hocaların eşliğinde iş arayanlara eğitim vererek sertifikalar verirdim. Hocaların eğitim alan kişileri; garson, pideci, şoför, pastacı, hasta bakıcı gibi gruplara ayırarak notlar verirdim. Yeni işe başlayanlar için nasıl davranması gerektiğiyle ilgili eğitim, görevin nasıl yapılacağı, giyime nasıl dikkat edileceği sorumlulukları öğreterek dikkatli çalıştıracak şekilde eğitimden geçirirdim. İş bulur yerleştirirdim. İlçemizde kimsenin yapamadığını yapardım.

Bakırköy’deki Park, Bahçe Gibi Kiralık Yerlerde Çayı Ne Kadara Satardınız?

Kendi yerlerimizde olan kiracılarımız  emekliye olsun öğrenciler olsun su konusunda  5 TL satmaları isterim  çayı 5 TL satması isterdim. ama menusun isterse 150 TL 200 TL satsın o konu beceriye bağlı lezzete bağlı sevdirse oradan kazanacak ama su ve cay konusunda para kazanacak liseye koymayacak, oradan para kazanmayacak. vatandaşına hizmet edecek, çünkü veren el alan elden üstündür. diyen esnaflara ihtiyacım var. Kiracılarımız  hizmetin menusun  çevresine satması için tanıtım  yapacak pazarlayacak anlatacak özendirecek  satışında başarılı olacak, bugün  bir düşün Kartaltepe  millet park olsun, Ataköy park olsun  çevresi insan kaynıyor. dünya insanlara  Bakırköy’de o zaman menusu için kahvaltı için tanıtım pazarlamaya önem vermesi gerekir. ama hiç görmedim ve duymadım, hep ver diyerek olmaz, fark yaparak olur.

Bakırköy’deki Girişken Kadınlar İçin Nasıl Bir Ablalık Yaparsınız?

Bu kardeşlerime balık tutmayı öğretirim. Hz. Ali’nin bir sözü var: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Ben girişken kadınlar için nasıl süper patron olunur? Engeller nasıl aşılır? Zaman nasıl kullanılır? Satışta başarının yolu nedir? Bilgi ile donatarak sertifikalarını verirdim. Biz de ilçemizde kadınların becerilerini satış yapacak yerler verir onlara satışları orada yaparlar. Artık mağazacılık, internet ve web sitesinden mağazan olsun yeterli. Elindeki teknolojiyi kullanmak gerekir. Watsat’dan  günde 1000 broşür gönderebilirsiniz. İşte bu fırsatı iyi değerlendirebilecek özgüvenli kadınlara ihtiyacımız var. Girişken kadınlarım ortaya çıkarmak gerekir, Bakırköy’de 130 ülkenin insanları var.  biz bu insanlarla  girişimci iş insanlarını buluşturmak tanıştırmak gerektiğine inanıyorum.

Bakırköy’deki Akademi ve Sanat Yerleri İçin Ne Yaparsınız?

Sanat çok kıymetli; sanat yapmak, resim yapmak, karikatür yapmak ayrı bir yetenek şiir yazmak,  okumak ayrı bir beceri. Biz sanatla uğraşan sanatçıları el birliğiyle tespit ederek bu sanatçıları dünyaya pazarlamak için uğraşacağız. Sanatla, müzikle uğraşanları pazarlayalım. Yeteneklerin doğru yerde kullanılması için yol gösteren, rehberlik eden olmak isterim. Becerikli insanların ufkunu açmak isterim. Özgüvenlerinin gelişmesini isterim. Fransa da ressam dalının  resimleri dünyada nasıl satılıyorsa, benim sanatçılarım  ürünlerde ilk Bakırköy’de sonra Türkiye’de  sonra dünyaya  yayılmalı. bunu içinde pazarlamayı ,Tanıtım iyi öğretmek gerekir. bunu adı   Reklam ile olur.

Tekemmül Nedir?

Bütün yaratanlar tekamül eder. bütün insanlar, bütün cisimler bütün olaylar. kısaca bütün yaratılanlar değişir. başkaları çeşitli hallere girerek gelişir. insanlıkta temelde daima bir ilerleyiş ve gelişme vardır. Yaşama karışıklık değil. bir düzen ve ahenk hakimdir. tekamülün sonu yoktur. çünkü hayat  sonsuzdur. o halde varlık ne kadar gelişirse  gelişsin

Genlerimiz için Mesaj Ne Olur?

Ey Gençler yoz  ve yozlaştırıcı  bilgiden uzak duracaksın. Zihnine beynine ve ruhuna sahip çık  Ey genç erdem diri  her dem diriltici ol. sen hakikat çınarısın gölgen herkesi serinletecek. insaniliğin susuzluğunu gidermek senin elinde bilgi ve becerikli ol ki ışığından aydınlatasın.

Anne Ve Babalara mesaj  ne olur?

Çocuklarınızla ve torunların oyun  oynamayı öğrenin

Çocukların ruh sağlığı sözcüklerle doğrudan bağlantısı var. Bu nedenle okumak çok çok önemli evde okuyarak model olmak çok çok önemli,

Bir çocuk şiir veya öykü okuma alışkanlığı  kazanırsa sözcükleri birbiriyle yaklaştırmayı  harmanlamayı öğrenir.

Sözcük  dağarcığı  geliştikçe düşüncelerinin  evreni  de  genişler.  Düşünce gelişimi  sözcüklerle  başlar. Notlara değil, çocukların ruhlarına odaklanın  hayatı onunla paylaşa paylaşa yaşarız.

Gençlere modern Hayat Nasıl Öğretmek istersiniz?

Moderin  hayat kurnazlık  öğretir insana

bir bakın aşkta kurnazlık olmaz. bir düşünün  Ferhat dağları delmek yerine  dozerle, Tünel açsaydı veya mecnun leyla için çöllerde klimalı ciplerle dolaşsaydı o aşklar efsane olur muydu?

Yapacakların İnsanlara Nasıl Anlatacaksınız?

Kötü bakan kötü görür

kötü bakan ve bir zeytine arkadaşını satan insanlar berrak suyun dibini bile görmez. Bunların karanlık ruhları havaya karışan tozlar gibi gökyüzüne perde olur. da ışığı görmezler.

İnsanlarla Diyalog Kurmak Nasıl Olacak?

Hem kendinize ,hem başkalarına güvenmeyi öğrenin tanımadığınız, ilk kez karşılaştığınız insanlara neden ön yargılarla yaklaşıyor. Onlardan kuşkulanıyorsanız

Nasıl siz başkaları  hakkında kötü düşünüyorsanız onlarda  sizin hakkınızda kötü düşünüyorlar.

İnsanların anlaşmasını sağlayan süslü cümleler değil, sadece cümlelerdir. Duygu ve düşüncelerinizi fikirleriniz içinizden geldiği gibi sade bir biçimde anlatın  doğal olmanızı doğal davranmanızı yeterli.

Başarını Sırrı Nedir?

Her insan her işi başaramaz. Çünkü başarının kendisine has sırları  vardır. Aslında sır demek de doğru olmaz. herkesin bildiği ama uygulayamadığı şeylerdir. bunlar.

Emek ve sabırdır. İçinizde huzur varsa başarılısınız  demektir.

Başkanım bilgili insan Nasıl Olur?

bilgi ve kültürü   sevenler içinde  konuşmak harikadır. ve duyguları  kabartır. büyük keyif  alırsınız  bilgi çitanız yükselir. Duygunun ve bilgini dök içine boşaltmaktan korkma bilgili insan yolunuzda ışıktır. affedersiniz derler. pardon derler. bir şey sorabilir miyim  derler. nazik davranışları vardır. emir etmezler.  çok temizi çok etkili  cümleler  söylerler. etkilenirsiniz.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM