• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mimarlık Mesleği Düşünenlere Hatırlatmalar

Mimarlık Mesleği Düşünenlere Hatırlatmalar

Mimarlık Mesleği Düşünenlere Hatırlatmalar

Önce sakin ol ve aklındaki o çılgınca fikri, usulca yere bırak!

Yasak meyve tatlı olurmuş. Mimarlık, iç mimarlık, Peyzaj, Şehircilik, Endüstri Tasarımı  Meslek ırkçılığı aklınıza gelmesin sakın, sadece genel olarak toparlamak için kullanılmıştır zamanında en çok tercih edilen, en çok arzu edilen ve hatta imrenilen meslek seçimlerinden biriydi şimdiyse yazmaya kalkanlara ağzı birliği edilmişçesine “sakın ha” deniliyor.

Siz çevrenizin etkisinde kalmayın.

Siz etrafınızdaki olumsuz konuları dinlemeyin.

Kimisi işi ve görevi iyi yapmış, kimisi yapamamış…

Onun için sıra sizde. Çevrenizi dinleyin, onlardan ders almasını bilin, İleride öyle bir hikayeniz olsun ki, bu mesleği geleceğin mesleği olarak yazdırmasını düşünün.

Her mesleği kirleten, zedeleyen dönemler olacaktır. Ama siz mesleği severek, inanarak yola çıkın ve kendinize güvenerek geleceğe hazırlayın.

Şu anda çevrenizde ev alanlar diyor ki, mimara danışalım. İnşaat yaptıran kişiler diyor ki, mimara danışalım.

O zaman mimar işinin başında güven ve akıl almak isteyen kişilerin başında geliyorsunuz, o sizin için bir nimettir. Bu mesleği daha güvenilir şekilde geliştirebilirsiniz. 50 yıl önce mimar ne diyorsa asla onun sözüne karşı söz söylenmezdi. Bir resim dahi asılmazdı. Onun için bu mesleğin altın yılına siz taşımayı düşünün, teknolojiyi siz öğrenin, çok hızlı olun, iletişime çok önem verin. Çok okuyun, çok araştırın. Mesleğinizin içine ruh koymasını unutmayın. Bir taraftan mesleğinizi icra edeceksiniz, bir taraftan yeni hikayeler çıkaracaksınız. Tarihe yön veren mimari projelerin altına imza atacaksınız. Sizi hep eleştirecekler, ama siz inandığınız yoldan asla dönmeden yolunuza devam edin…

Oktay Ekşi

541 4133247

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM