• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Pertevniyal Lisesi Memuru Aydan Ergin İle Söyleşi

Pertevniyal Lisesi Memuru Aydan Ergin İle Söyleşi

Pertevniyal Lisesi Memuru Aydan Ergin İle Söyleşi
 
Aydan Ergin Biyografisi
Kastamonu kökenli bir ailenin evladıyım. 17.08.1982 İstanbul Fatih doğumluyum. Eğitimimi ilk, orta ve liseyi Kocamustafapaşa’da tamamladım. Bir kardeşim var. Evliyim, bir oğlum var. Pertevniyal Lisesinde memur olarak devam ediyorum.
Pertevniyal Lisesinde Memurluk Yapmak Nasıl Bir Duygu?
Benim ilk işim Pertevniyal’e geldiğim zaman gençtim. Hiç bir şey bilmiyordum. Ama idarecilerim, müdürlerim ve öğretmenlerimiz beni burada işlediler ve öğrettiler. Beni iyi eğittiler. Benim öğretmenlerim oldular, benim abim oldular, benim babam oldular, benim annem oldular. Şanslıydım, beni iyi işlediler. Hatta Kadir Dikme’nin çokça kullandığı atasözüyle örnek verirsek, “Yuvarlanan taş yosun tutmaz. Çok gezmek değil, aynı yerde olmak daha verimli olursun, Daha fazla işte görevini iyi yaparsın” derlerdi. Şimdi bakıyorum da 20 yıl geldi geçti.
Pertevniyal benim okulum oldu, Pertevniyal benim ailem oldu. İyiyi, kötüyü öğreten Pertevniyal Lisesinin eğitim çınarları oldu. Hamdım, öğrendim ve piştim. O duygu ile, o sevgi içinde, şımarmadan, yolumdan çıkmadan, daha faydalı olmaya devam ediyorum. İyi ki, Pertevniyal Lisesinde başladım. Mezunlarımızın ilgisi, sevgisi, saygısı, öğretmenlerimizin değer verişi beni işimde daha da heyecanlandırıyor.
Pertevniyal Lisesi Geleneksel Pilav Gününde Size de 20 Yıllık Ödülünüzü Plaketle Aldınız, Nasıl Bir Duygu?
Plaket heyecanı yaşadım. Sevilmek güzel bir duygu. Güvenen, harika öğretmenlerimizden güzel sözler duymak, takdir edilmek, bugün de plaketle onurlandırılmak beni çok çok duygulandırdı. Evimin en güzel yerine koyacağım. Bu benim ilk göz ağrım.
Öğretmenlerimizden Kadır Dikme Diyor ki, Pertevniyal Lisesinin Çimentosu
Hocamın benim üzerimde büyük bir payı var. Beni şımartıyorlar. Sevdiklerinden belki de eksikliklerimi görmüyorlar. Çünkü bizim Pertevniyal Lisesinin idarecisi olsun, öğretmenleri olsun, hiç gözlerinde kusurları görmezler. Beni evlatları gibi görüyorlar. Benim de hocalarım, idarecilerime saygım sonsuz. Onların sevgilerine layık olmak, onların ağızlarından, yüreklerinden güzel sözler duymak benim için diplomadır. Beni denetleyen müdürlerimdir. Çok şey öğrettiler. Tüm hocalarımı seviyorum, saygı duyuyorum.
Sevgi Nedir?
Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar katı kalpleri yumuşatır, sevgi iki yönlüdür. Sevgisi veren için mutluluk kaynağı sevilenin kalbine şefkat duygusu. Bu aşk ile öğrencilerimize bakıyorum, bu aşk ile öğretmenlerime bakıyorum. Sevgi olan her yerde güzellikler vardır. Sevgi olan yerde başarı  vardır. Bu sevgi ile çalışıyorum.
Güven Nedir?
Güven çekirge gibidir, kaçınca bir daha geri gelmez.
Baba Nedir?
Baba rızık kapısıdır. Açmasını bilene, baba ile vakit geçirene. Babayı dinleyene, babaya zaman ayırana ne mutlu. Baba evin direği , baba evin ışığıdır. Babalarının kıymetini bilin. Baba ile vakit geçirin. Babanın tecrübelerini dinleyin. Babayı temsil edeceğinizi unutmayın. Kalıtım yolu ile size % 50 aynısı olacak, % 50 de sizin beceriniz, sizin kabiliyetiniz ve aklınızı iyi kullanırsanız başarı grafiğini yakalarsınız.
Anne Nedir?
Anne cennet kapısıdır. Girmesini bilene ne mutlu. Annesiyle vakit geçiren, annesini dinleyen, annesinden tat alana ne mutlu. Annesinin duasını alana ne mutlu. Onun için dinleyin, ama bildiğiniz, inandığınız yoldan vazgeçmeyin. Dinleyen toplayandır, onun için dinleyerek toplamasını bilin.
Evlat Nedir?
Çocuklar zenginliğimizdir. Güç ve kuvvet simgemizdir. Aile devam edendir. Çalışmalarımızın, emeklerimizin meyvesidir çocuklarımız. Yaşam tadımızdır, lezzetimizdir, suyumuzdur, umudumuzdur. Evlat benim dağımdır, göz bebeğimdir. Saniye saniye gözümle bakarak büyüttüğüm, yetiştirdiğim, inandığım, varlığım, kıymetlimdir.
Kardeş Nedir? 
Kardeş gönül aynasıdır. Bakmasını bilene, kardeşle sohbet etmesini, kardeşle paylaşmasını, kardeşle konuştuğu zaman açığını yakalayan değil eksiklerini kapatan kardeş olmak, içten candan davranmaktır, paylaşmaktır. Benim bir kardeşim var, benim gözüm, kulağım, elimdir.
Zamanlama İlkesi Nedir?
Korkunun en temel dinamiği zamanlama, sorunsaldır. Birden bire zamanınızın kalmadığını düşünüp, içinizde bir karamsarlık duygusu hissedebilirsiniz. Zaman hızla akıyor. Zamanınızı bölümler halinde irdeleyin. İkinci yolu yedeklemektir. Zamanı iyi kullanmanın yolunu öğrenin.
Giyim Nedir?
Giyim, sizi karşıya iyi gösterir, iyi anlatır, itimat ve güven sağlar. Giysilerinizle ağırlanırsınız, bilgilerinizle uğurlanırsınız. Onun için giyim konusuna çok çok önem verin. Siz değerlisiniz, size yakışan ambalajı ihmal etmeyin.
Kitap Nedir?
Kitap okumak barut gibidir. Bir kere tutuşunca artık sönmez. Elinizden kitap düşmesin. Okudukça bakış açınızı, okudukça ses tonunuzu, okudukça ikna gücünüzün arttığını fark edeceksiniz. Kitap sizin bilginizi artıran, cesaretinizi artıran güçtür.
Kadın Nedir?
Kadın henüz açmayı bekleyen bir tohumdur. Ne zaman olduğunu kabul edersen, yüreğine dokunursan, sana çiçekler vermeye başlar. Kadınları anlayan, kadınları dinleyen ve dilinden konuşana ne mutlu.
Kitap Okumanın Faydaları?
Düzenli ve sürekli kitap okuyan insanların kendini daha iyi ifade edebildiğini ve hedefine ulaşmada da en büyük rol olduğunu unutmayın. Kitap okursanız, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Etkisini yüksek olacağının farkına varırsınız. Bilgiyi toplayın; hem aklınızda hem de defterinizde biriksin. 
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM