• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Pertevniyal Lisesi Mezunları Ve Eğitimcilerin Çınarları Konuşuluyor?

Pertevniyal Lisesi Mezunları Ve Eğitimcilerin Çınarları Konuşuluyor?

Pertevniyal Lisesi Mezunları Ve Eğitimcilerin Çınarları Konuşuluyor?

Bu zamana kadar Pertevniyal Lisesi, Türkiye genelinde her sektöre eğitimli, bilinçli, kültürlü, girişken Pertevniyalliler yetiştirmiş, alfabe gibi serpilen her alanda başarılı, kariyer sahibi çınarlar yetiştirmiş bir okul. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır. Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini kitaba vermeseydim, bugün yapabileceğim işlerimin hiçbirini yapamazdım. Pertevniyal’ı bitiren öğrenciler, çok okuyan, araştıran, dinleyen, ağırbaşlı öğrencilerdi. Öğretmenlerimiz artık siz abilik yapmak zorundasınız. Kültürünüzü, bilginizi, çevrenize yansıtmak zorundasınız. Okula gelirken, giderken bir Pertevniyal liseli olduğunuzu gösterin diyen hocalarımız vardı.
Hocam Kadir Dikme derdi ki, Yiğit kendisine laf söyletmez. Bu sözler ile Pertevniyal Lisesinin ağırlığını, öğrencileri hayata hazırlayan, okulumuzun içinde öğretmenlerimizin değeri büyüktür. Bizim öğretmenlerimiz bizim yolumuzda ışık oldu. Bizim için bilgi vitamini oldu. Cesaret verenlerden oldular. Ders haricinde öğrencileri sıkı takip eden, tavsiyede bulunan öğretmenlerimizden çok şeyler öğrendim.
Pertevniyal lisesi Müdürü Şeref Koç
Eğitimin ulu çınarının 150. yılını kutluyoruz. Tecrübelerinden, bilgilerinden, gençlerimize anlatarak yeni mezunları hazırlayarak, Pertevniyal felsefesinin önemini anlatarak, Pertevniyal kültürünü, toplumdaki yerini göstermeye, anlatmaya devam edeceğiz. Pertevniyal öğrencileri; okuyan, araştıran, yetenekli, becerikli öğrencilerden bir araya gelir. Hanımlar, beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa sizler boğacaksınız. Kendinizin ne kadar mühim olduğunu düşünerek ona göre çalışınız, ona göre okuyunuz. Aklınızı ve becerinizi yerinizde kullanacağınıza inanıyoruz. Sizlerden çok şey bekliyoruz.
Fatih Mühürdar Ne Dedi? 
50 yıl oldu. Mezun olalı bugün 50. yılın ödülünü üstadım, büyüğümüz, tiyatro sanatçımız Zihni Göktay’ın elinden almak bizlere nasip oldu. Halit Kıvanç abimize Allah’tan  rahmet diliyorum. Çok şey öğrendim. Ne öğrendiysem, lisede öğrendiklerimle yolumda, sanatımda ışık oldu bizlere. İyi ki Pertevniyal Lisesinden mezun olmuşum, gurur duyuyorum.
Zihni Göktay Ne Dedi? 
Fatih gibi; saygılı, efendi, yetenekli, usta-çırak ilişkilerinin kıymetini bilen, bize yaşatan biri olarak 50. yıl plaketini vermek bana nasip oldu. Başarılarının devamını diliyorum. Pertevniyal toplumumuza çok çınarlar yetiştirecektir. Buna inanıyorum. Pertevniyalli olmak ayrıcalıktır.
Sevgili öğrenciler; okuyan, daha terbiyeli, daha beyfendı ve  hanımefendi olun .tatlı dille konuşun ,konuşmaları kalbe oturur, iyi dinleyen olur,onun için okuyun, araştırın. Aklınızı, becerinizi kullananlardan olun. Pertevniyalli, örnek olmalıdır. Sizden de bunu bekliyorum.Sorumluluklarınızı unutmayın. Pertevniyal Lisesini temsil ediyorsunuz unutmayın.
Kadir Dikme (İdareci Öğretmen)
Gerçek Pertevniyalli, aşk ateşi gibidir. Bir anda bütün duygularınızı harekete geçirir. Doğa güneşe nasıl ihtiyaç duyarsa, Pertevniyalli öğrencileri de mezunlarına, sevgiyle aynı şekilde ihtiyaç . Bizi
geleneksel pilav günümüzde işlerinizi bırakarak gelmeniz Pertevniyal aşkıdır.
Şirin Yücel  (Öğretmen)
Benım anayasam şudur. Pertevniyal ve ülkem var oldukça bende varım. Pertevniyal varsa hepimiz varız. Her alanda, her sektörde öğrencilerimiz, bizim şirketlerimizdir, katma değerlerimizdir. Sevgili öğrencilerim, geçmişe sarılmak yerine geleceği ele geçirin.
Pertevniyal Lisesinin Çınarı Halit Kıvanç 
Halit Kıvanç, Türk radyo ve televizyon eski maç sunucusu ve gazeteci. Türkiye’nin en ünlü ve uzun süre çalışmışsunucularındandır. Yazar ve müzisyen Ümit Kıvanç’ın babasıdır. Aynı Pelé ile ilk röportajı yapan gazetecidir.
Pertevniyal Lisesinin Çınarı Abdullah Zihni Göktay
İstanbulFatih‘te doğdu. Pertevniyal Lisesinden mezun oldu. 1964-1973 yılları arasında Ankara Meydan Sahnesi‘nde çalıştı. 1973 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatrosu‘nda oynamaktadır. 36 yılda 72 oyunda rol aldı. İstanbul Radyosunda 1978-1996 yılları arasında Radyo Tiyatro Şubesinde birçok oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. Birçok filmde de seslendirme yaptı. Şimdilerde sadece kendi oynadığı, sessiz çekilen filmlerde kendini seslendiriyor. Amatörlüğü, 1960-1964 yılları arasında İ.M.T.B. Gençlik Tiyatroları ve Eminönü Halkevi tiyatro kolundaki çalışmaları ile, 1964 yılındaki profesyonelliğine kadar sürdü
Pertevniyal Lisesinin Çınarı Metin Akpınar 
2 Kasım 1941 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu. Aksaray 45. İlkokul (sonradan 1. İlkokul), Gedikpaşa Ortaokulu, Pertevniyal Lisesi’nde eğitim gördü. İki sene Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Felsefe, iki sene İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumuş ancak mezun olmamıştır.

 

Pertevniyal Lisesinin Murat Övün

1968 yılında Van’da dünyaya gelen Murat Övüç, ailenin 5. Çocuğudur. Eğitimi için Murat Övüç, ilk olarak Pertevniyal Lisesi’ni daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünü bitirerek mezun olmuştu Ünlü olmadan önceki hayatında ünlüler dahil birçok kişiye tarot falı baktığını söylemiştir.

Pertevniyal Lisesinin  Fatih Mühürdar 
Ocak 1957 yılında İstanbul’da doğmuştur, 64 yaşındadır. Yetenekli ve sempatik oyuncu çok fazla filmde oynamıştır. Şimdilerde ekranlarda ve beyaz perdede görünmeyen Mühürdar, kendi sosyal medya hesabı için çektiği videolarla kendini gösteriyor.
Aydan Ergin  (Pertevniyal lisesin Memuru)
2002 yılında ilk memurluğumu Pertevniyal’de yaptım. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz benim Öğreticilerim oldu, yol gösterenim oldu. Hem çalıştım hem de öğrendim. Bana öğretmenlerimiz katkıları çok oldu. Bugünde 20 yılımda ödüle layık görmeleri beni çok onure etti. Çok
gururlandım, şeref duydum. Pertevniyal Lisesinin çınarlarının gölgesinden faydalandım. Eğitimcilerimizin tavsiyelerinden faydalandım. Hem öğretmenlerim hem de idarecilerimiz benim için tarihtir. Hatta okumasını bilene bir destandır.
Pertevniyal Öğrencisi Olarak Ayson Karabağ; Size Okul ve Öğretmenleriniz Ne Kazandırdı?
Bugün bana usta diyorlar. Bu kelimeyi duyunca aklıma hocalarım geliyor. Ne öğrendiysem Pertevniyal Lisesinden öğrendim. Bilginin ne kadar etkili olduğunu, bilginin, beceriyi tetiklediğini, cesareti artırdığını gördüm.
Pertevniyal bana her türlü iyiliği ve kötülüğün öğretildiği okuldur. Lise 1’e başladığım zaman çekingen, utangaç, sıkılgan, kekeleyen ve heyecanlanan biriydim. Edebiyat hocam beni tahtaya kaldırdı. Bir konuyu okuttu ve ben terlemekten, kekelemekten hiçbir şey söylememiştim. Hocam, aferin diyerek beni hiç kırmamış ve bana bir şey söylememişti. O gün itibarıyla her gün sesli kitap okuyarak eğitim kapısını açtım. Hocamı gönül telimle dinledim. Her dinlediğimde bilgi kapılarım açıldı, hayallerim gelişti. Felsefe hocam Şirin Yücel, Matematik hocam, Fransız hocam Kadir Dikme gibi öğretmenlerimizin üzerimde büyük emekleri var. Çocukken hocam demişti ki, zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Ben bu sözü yazdım. Evde görebileceğim yere astım. Sabah akşam okudum. Bu sözün peşine düştüm. O çekingen, o utangaç, o kekeleyen çocuğun içinden Ayson Karabağ çıkardım. Benim hayatımı değiştiren, geliştiren hocam olmuştur. En çok ilgilenen Kadir Dikme, evliliğime kadar önerilerde bulunmuştur. benim mimarim,Abim, Öğretmenim, akıl hocam kadir dikme
Pertevniyal Dernek Yöneticilerine Mesajınız Var mı?
Bir yazar diyor ki, deneyimli, tecrübeli, başarılı hikayeleri olanları dinleyin. Acı fatura ödemeden, zaman kaybetmeden, tecrübelerinden faydalanın. Pilav günü geliyorum. Kalabalıkta tanışmak, konuşmak, iletişim kurmak çok çok önemli. Bu günün daha iyi organize edilmesi düşünülebilir.
Tecrübeli Pertevniyal mezunları, öğrencilere konferans verdirmeli, 10 kişiyi uyandırabilir, ders verebilir, bu bilgiler mezara değil öğrencilere ışık olsun derim.
Pertevniyal Dergisi İçin Ne Söylersiniz?
Dergi kültür taşımalı.
Dergide okunacak bilgi olmalı.
Dergide hikayeler olmalı.
Dergide okunacak çok konu olmalı.
Dergi değil, okul bülteni çıkarılmış. Dergi olursa üye de olur ve reklam alınır. Her yerde okunacak, alıp götürülecek dergi olmalı. Bilgiyi taşıyan, okundukça heyecan veren olmalı, Pertevniyal’e bu yakışır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM