• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kayhan Resturant Bakırköy’de Kendine Aşık Eden Lezzetleri Sunmaya Geldik

Kayhan Resturant Bakırköy’de Kendine Aşık Eden Lezzetleri Sunmaya Geldik

Ksk Gıda Kurucusu Girişimci, İş Adamı Sinan Kaya İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Girişimci İş Adamı Sinan Kaya, Dünyanın Gözü Üzerimizde

Girişimci Ruhlu İşkolik Bir Baba Sinan Kayhan, Dünya Markası Olan Kazanacak

Kayhan Resturant Bakırköy’de Kendine Aşık Eden Lezzetleri Sunmaya Geldik

Sinan Kayhan Biyografisi

23.08.1974 İran doğumluyum. Eğitimime İran’da başlayarak ilk, orta ve lise eğitimimi tamamladım. Üniversiteyi İstanbul’da okudum. Mezuniyetim İran’da oldu. Evli ve bir çocuk babasıyım. Ticaret mezunu olduğum için, ticaretle uğraşmayı seviyorum. Gerek genlerimizden gelen ticaret ruhu, gerekse eğitim bizi ticarete, ihracata itti. Eğitimin hakkını vermek için ticaret yolunda yürümeye devam edeceğim. Tek hayalim, kendi markamı dünya pazarında hak ettiği yere taşımak.

Neden İstanbul?

Bizim büyüklerimiz hep bana şunu söylerdi. Ana vatanında ticaretinizi yapın diyerek bize ana vatan, baba yurdu,  Türkiye aşkı ve sevdasını dedelerimiz bizlere verdi. Bende İstanbul’a sık sık geldiğim için üniversite hayatıma devam ettiğim için, bu duyguları tattım. Bende oğlumu İstanbul’da okutacağım, İstanbul’da yetiştireceğim. Dedelerimizin, babalarımızın duaları bize nasip oldu. Ben zaten Türk vatandaşı olarak, İstanbul’da dünyaya ihracat yapan firmamız var. Evimizde İstanbul’da. Ben gurbette değilim. Ben ana yurdumda kardeşlerim arasında iş yapan, katma değer kazandırmaya devam eden biri olarak Türkiye’de umut arayan, huzur arayan, kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi veren, işini çok seven, girişimci işkolik bir babayım.  Hayallerinin peşinden koşarak ve çalışarak çevreye ve ülkeye katma değer kazandıran, eğitime önem veren, öğrenmeye önem veren, gözü dünya pazarında olan, daha çok şey yapacağım diyen ve gelecek nesillere marka kazandırmak zorundayız. Artık dünyayı ele geçirecek markalardır. Marka savaşları olacak. Onun için marka için çalışmak, üretmek, marka sahibi olmak önemlidir. İran Azerilerinden biri olan kardeşimizin röportajını da gençlerimize ışık olması düşüncesiyle paylaşarak, tanışarak kardeş olarak el ele vermenizi arzu ederim. Çekingen olmayın. Girişken olun, tanışan olun, bilgi paylaşan olun.  Bir üstad der ki, siz kapıyı çalarsanız, kapı açılır. Siz kardeşimizin kapısını çalın, tanışın, okuyun.

Çalışma Hayatına Ne Zaman ve Nasıl Başladınız?

Dedem ve babam ile; elma, muz, nar, portakal gibi meyveleri toplardık ve satardık. Bende yanlarında hep çalıştım. Tarlada nasıl toplandığını öğrendim, nasıl ihracat yapılacağını öğrendim. Ticarete ailemle başladım. Genlerimde ticaret var. Her ne kadar okusam da, genlerimizde öğrendiklerimizle, hayallerimizle geleceğe ilerliyoruz. Onun için çocukluğumdan bu yaşa kadar meyve ihracat ettim. Türkmenistan, Moskova, Azerbaycan’a kadar. Bu işime de devam ediyorum. Başka sektörlerin içinde ar-ge çalışmalarım da var. Nasip olursa yeni markamızı Türkiye’den dünyaya pazarlayacağım. Bende ticaret yapmayı seviyorum. Alım satım ruhumuzda var.

Türkiye’de İş Yapacak Girişimcilere Ne Tavsiyede Bulunmak İstersiniz?

Hangi ülkede iş yapacaksanız, ilk avukatınızı seçin. Dünya anlaşmaları, ticaret kanunlarını bilen bir avukat çok önemli. Ne iş yaparsanız yapın avukatınız yanınızda olun. İkincisi ise, sizi anlayan bir asistanınız olsun. Üçüncü olarak da mali müşaviriniz olsun. Dördüncü olarak pazarlama müdürü, beşinci olarak da basın danışmanı. Gazetecilikten gelen, gazete ve tv sektörüne hakim, tanıyan, çevresi olan, kalemi kuvvetli olmalı. Her yaptığınız işi haber yapması, sizin yolunuzu açar ve pazar payınızı genişletir. Sizi o ülkede önemli iş adamlarıyla tanıştırır, yolunuzu açar. Seçilmiş başarılı insanların arasında sizde seçilmişlerin içinde kendi işinizi seçerek yaparsanız daha da başarılı olursunuz.  Hz. Ali’nin bir sözü var: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir Her şeyden önce bilgi zenginliği gelir. Bilgi sizin yolunuzda ışık olsun. Bilgi sizin yolunuzda aydınlık olsun. Onun için bilgi, tecrübe, deneyim arasında düşünerek aklınızı ve hislerinizi kullanarak ticaret yapın. Söz uçar, yazı kalır. Her yaptığınız işte sözleşmelere önem verin, işinizi ciddiye alın.

Başarının Göreceli Sırrını Bir de Sizden Dinlemek İsteriz, Sizce Nedir Başarı?

Yüreğinin umudunu Türkiye’de arayan biri olarak sıkıntılı günleri arkada bırakan biri olarak, başarı hayatın haksızlıklarından ve kötü insanlardan intikam almanın en iyi yoludur. Birilerinin hayatında farkındalığa sebep olmaktır. Gülümseyen gözlerde kendini görebilmektir. Bir de toplumun büyük bir kısmı başarı için, başarılı insanların kendi ellerinden tutması gerektiğine inanır. Bana soracak olursanız, iyi kitaplar ve sevdiğim dostlarım elimden tuttu, derim ve ben bu durumdan oldukça memnunum. Her insan isterse başarılı olur, yeter ki önüne baksın. Arkaya asla bakmasın. Arkadan deneyim alabilirsiniz, Arkadan tecrübeli insanları dinleyebilirsiniz. Yeniliğe yönelik,  teknolojiye yönelik başarılı oyl alma şansınızı siz de yapabilirsiniz.

Siyasete İlgi Duyuyor musunuz?

Bugünlerde herkes gibiyim. Sanırım kafası karışık ve iyiyi temenni eden sıradan bir vatandaş için siyaset evlilik gibidir. Evlilik demek, evde kalmak demektir. Karşınızdaki kişiyi mutlu etmek için, kendinizden ödün vermek, kendi lükslerinden feragat etmektir. Siyasiler, topluma hizmet edebilmek için kendinizden ödün veriyorlar. Mutsuz olduklarını düşünüyorum. Ayrıca sürekli göz önünde olmayı gerektiriyor, özgür değilsiniz yani. Sorumluluklarınız var tabi. Siyaset içinde büyüyoruz, siyaset içinde yetişiyoruz. Ama büyüklerim derdi ki, ilkin kendiniz için çalışın, ikincisi ailen için, üçüncüsü devletin için çalışın. Şimdi aileme toplama zamanı içindeyim. İnşallah bize de nasip olur. Ama her fikre, her düşünceye saygı duyanlardanım. İleride fırsat, sorumluluk kapımızı çalarsa neden olmasın.

Bize İş Yaşamında Başarılı Erkek Olmanın Birkaç Belirgin Özelliğinden Söz Eder misiniz?

Bunu bir atasözü ile özetleyerek başarılı erkek kavramını maddeler halinde sıralamak isterim. Dut ağacından oklava, darı ağacından baklava olmaz. Yani herkesi her kalıba sokamazsınız, herkese her şeyi yaptıramazsınız, öncelikle bu tarz erkekler yaptıkları her işte iddialı olduklarını düşünüyorum. Toplumun hemen hemen her alanda yıllardır erkekler kodladığı bu iş erkek işi kafamızda kaldıralım artık her işi yapacak kadınlarımız var erkeklerimiz var. Doğru adamı doğru işe getirmek çok çok önemli. O işini iyi yapacak bayan olsun, bay olsun eğitim vermek, iyi sevdirmekten geçer. Sen yapmak istemesen de bu kadar iyi yapamazsın.  Eğer herhangi biri yapabiliyorsa ben de yapabilirim düşüncesindeler ve yaptıkları her işte iddialılar. Cinsiyetleri kendi kafalarında kesinlikle bir engel değil, duygusal davranmıyorlar. Duygusal değiller demiyorum, özel yaşamlarında duygusal olabilirler ancak profesyonel yaşamlarında aldıkları tüm kararları analiz edip mantık süzgecinden geçirerek alıyorlar. Hiç bir karar mekanizmaları duygularından beslenmiyor, sınır koyuyorlar ve ast üstleriyle aşılması imkansız bir kırmızı çizgileri var. Gerektiği yerde gerekli müdahaleleri yapmayı biliyorlar ve karşı tarafı ister istemez kendine çeki düzen vermek zorunda kalıyor. bu onları aynı zamanda saygın ve otoriter de yapıyor. İnançlılar kesinlikle pes etmiyorlar, bir iş yapmanın onlarca yolunu deniyorlar ve başarıyorlar. Başarının yolu; ekibini kuracak firma, şirketin felsefesi olmalı, şirketin ilkeleri için çalışanlar eğitimden geçirilmeli. Çalışacağınız kişileri seçerek, eğiterek, öğreterek iyi tanımak gerekir. Ve ekibe sonuna kadar güvenmek gerekir.

Peki Hedefiniz Nedir?

Varılacak yer yok. Acelem yok, yaşayarak öğrenmeye, ayakta durmaya, düşünmeye, okumaya, çalışmaya, ileri düşünmeye, tempolu koşmaya, yolculuklarımı öğrenmeye, hedeflerimi ve paylaşımlarımı hiç bitirmeyecek bir yolculuk içindeyim. Su akar yolun bulur. Bizde akan suyun üstündeyiz. İstanbul’un gözbebeği Bakırköy’de restaurantım var. Kahvaltı, akşam yemeği, düğün günleri, evlilik yıl dönümleri, iş yemekleri gibi hizmetimizi devam ettirmek, insanları kazanmak, gönülleri nakşetmek istiyorum. Her ülkeden insanlarla tanışmak, hedefime doğru bir şekilde devam etmeye çalışıyorum.

Erkeklerın Yöneticilerin Üstün Yönleri Nelerdir?

Zekalarının yüksek olması

Empati kurma yetenekleri

Detaycı ve planlı olmaları

Sahiplenme ve sorumluluk hissetme duygusunun yüksek olması

Daha titiz, mükemmeliyetçi, ısrarcı ve talipçi olmaları

Daha güçlü ilişki yöntemi yapabilmeleri ve çalışanları üzerinde daha akıl ve hıslerıne  bağlı sahip olmaları

Daha güçlü iletişim kurma yetenekleri

Takım çalışmasına eğilimleri, esprili yaklaşımları

Kararlı hedefe odaklı olmaları.

İyi ekip seçme özellikleri

Liderliklikte model olmaları

Emir verici değil, hedef gösteren olmak çok çok önemli.

Gerçek Barış ve Huzur İçin Ne Yapmak Gerekir?

Barış ve huzuru aramak gerekmez o içimizdedir. Dış koşullar, sizi barış ve huzurlu durumunuzdan uzaklaştıracaktır. Yani onlara izin verirseniz, iç hisleriniz de sizi uzaklaştırabilir. Kendinizin hakimi olun ve huzurunuzu koruyun. Düzenli olarak yapıldığı takdirde bu uygulamaların çok azı bile sizi doğal bir huzur haline döndürür.

Nasıl Neşeli Olunur?

Rahatsız bir vicdan iç neşeyi yok eder. Onun için her şeyi değerli bir şekilde yapmayı öğrenin. bu size içsel güzelliğinizi takdir etmeyi öğreten sanattır. Onu yok etmeden önce iki kere düşünmenizi sağlar. Lüzumsuz şeyleri düşünme alışkanlığına son verin ve onun yerine tüm bulduklarınızdan keyif alın, neşeli olun, karamsar olmayın.hayata neşeli bakın  neşelı olursanızı huzurun da olur.

Okumak İle İlgili Ne Söylemek İstersiniz? 

Şimdi müşterilerimiz benim öğretmenimdir. Okumak ömür boyu süren bir süreçtir. Bu yüzden insan fiziksel olarak değiştikçe, zihinsel olarak da değişir. Yaşın getirdiği olgunluk, kişiyi farklı kitaplar okumaya iter. Onun için okumayı her gün yaparak, hayallerinizin peşinde koşarak yürümek, hedefine gitmek çok çok önemli. Onun için ileride Kayahan Restaurantımın bir köşesine; kitap, dergi, gazete koyacağım. Müşterilerimizin okumak istediği zaman ellerinin altında önemli eserler olsun istiyorum. Mekanımızda bir gün de kitap günü adı altında bir gecemiz olacaktır.

Sevgi Nedir?

Sevgi, var oluşumuzun sebebidir. Bütün olmayı sağlayan en kuvvetli duygudur. Bizim işimizin altında yatan da insan sevgisidir. Sevgi kötülüğü yok eder. İyiliği yayar, katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı sevilenin kalbinde şefkat duygusudur.

Etkili Özgüveniniz Var, Özgüven Nedir?

Özgüven çekirge gibidir, kaçınca gelmez. Özgüven kendinize yönelik hissettiğiniz duyguların sonucu olarak oluşur. Özgüven, hayatınızın tüm birimlerine yansımasıdır. Özgüveninizin bizimle yani duygularımızla, düşüncelerimizle ve kendimizle ilgili olan kısmını iç özgüven olarak tanımlayabiliriz. Dış özgüven ise özgüveninizin iletişimle yansıttığımız şeklini ifade ediyor. Yani iki türlü iletişim biçimimiz var diyebiliriz. Birisi kendinize olan iç iletişimimiz, diğeri ise çevreyle olan iletişimimiz. Bu iki yönün iyi çalışması içinde okuyarak, yenileyerek, geliştirmek sizin elinizde.

O Zaman Bakırköy, Azeri sinan kayhan  Başarılarını Konuşacak, Biz de Gurur Duyacağız?

Bakırköy medeniyetler ilçesi. Her türlü insanlarımızın olduğu yer. Bakırköy, İstanbul’un kalbi. Marmaray ile gelinebilir, deniz yolları ile ulaşım var. Metromuz var. İki TEM yolunun yakasıdır. Bize her yerden ulaşmanız mümkündür. İnsanlara faydalı iş yemeklerimizde buluşmak, tanışmak konuşmak isterim. 130 ülkenin; iş adamlarını toplayarak, mekanda ağırlamak hem menülerimle ikram etmek, hem de tanışmak isterim. Bu konuda siz de yardımcı olursanız, el birliği içinde Bakırköy’de dünya iş adamlarını ağırlayalım. Hem Bakırköy’ü sevdirelim, hem de misafirlerimize yakışır lezzetlerimizle, hizmetlerimizle kalpleri kazanmak isterim. Siz de bizim bu gecelerimizi fotoğraflayarak haber yaparsanız sevinirim. Bakırköy’de hizmetimizin, lezzetimizin konuşulmasını arzu ediyorum.

Size Göre Müşteri Nedir?

Bize göre Türklere göre müşteri velinimetimizdir derler ama dünya penceresinden baktığımızda müşteri kraldır derler veya müşteri bebektir. Kralı karşılarken hazır ola geçerek büyük ilgi ve sevgi göstererek karşılanır. Veya bebek karşıdan gelirken gözlerine bakarak, sevgi göstererek ne güzel bir hanımefendi diyerek veya ne hoş bir beyefendi diyerek bu aşk ile bu sevgi ile Kayahan Restaurantımıza da bu felsefeyi yansıtmak istiyoruz. Çünkü müşteri çok çok kıymetli, değerli biridir. Bize hep ayna olur, para verirler, teşekkür ederler. Bu değerli hizmet içinde kalp kazanmak için Bakırköy’de hizmetimizin konuşulmasını arzu ediyorum.

Nezaket Kuralları Nedir?

Bize büyüklerimiz derdi ki, ayda bir de olsa, en iyi hotellerde, restaurantlarda ailecek yemeğe çıkın. Nezaket dilini, kibarlık dilini görün, duyun, yaşayın, yaşatın. Şimdi bir restauranta girildiğinde; hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyerek karşılanmalı, arkasında durarak, müşteriye masa seçimini yaptırmalı. Kral masaya oturmuştur, siz de krala yakışır şekilde hazırlık yapmalısınız. Pardon size bu menüyü hatırlatabilir miyim denilmelidir. Ustamızın önerisi, bu lezzeti arzu ederseniz, size lezzetimizi tattırmak isteriz gibi pardon, afedersiniz, bir şey sorabilirmiyim sözcüklerini kullanmalı. Çok iyi vücut dilini kullanarak, masaya yakışır tarzda gözlem yapmak gerekir. Bir şey istendiğinde koşarak gidebilmektir. Müşteri ile bu iletişimi, konuşmayı, hizmeti yaşayacak, hissedecek. Müşteri çevreye şansını artırır. Onun için nezaket kurallarını yaşatmak, göstermek, eğitimin yeri olduğunu bilmek gerekir diyorlardı. Bu sevgi ve aşkı da Kayahan Restaurant’ta başlatmak arzusu içindeyim.

Sinan Bey; Serpme Kahvaltı İçin Nasıl Bir Fark Yaratacaksınız?

Kayhan Restaurantımızda; Paça çorbasından tutun da en az 7 çeşit peynir, 4 çeşit reçel, bal, kaymak, pişi, sigara böreği, sıcak patates kızartması, menemen, yumurta ve sarımsakla cızbız, lavaş, simit ve ekmek çeşitleriyle misafirlerimizi lezzetli sofralarımızda ağırlamak, güzel anılarını Bakırköydenhaber Gazetesinde haber çıkartarak ölümsüzleştirmek istiyoruz. Hikayeleri olsun, lezzetli bir kahvaltı sofralarında buluşsun istiyoruz. Hem gazete hem dergi okuma şansları olsun. Cumartesi-pazar günleri, dostlarıyla, kardeşleriyle, aileleriyle, iş arkadaşlarıyla sabah kahvaltısında sevgi bağlarının oluşmasını arzu ediyoruz. Kahvaltılarınızı ihmal etmeyin, önemli günlerinizle birlikte hikayeniz olsun, kaçırmayın derim.

Akşam Yemeklerinde Neler Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Dünya mutfağı hizmeti veriyoruz. Ama bizim önerimiz lezzetli İran Mutfağımızdan bir çorba ve kavurma yanında mevsim salatası ve sonra da baklava.. Çay-kahve hizmeti ile lezzetli bir gece yaşamalarını arzu ediyorum. Grup yapan arkadaşlarımız için de onların özel arzuları varsa onlara özel menü yapabiliriz. Yeter ki, organize eden müşterilerimizin arzuları olsun. Hizmet yapmak, lezzetli yemekleri sunmak da bizden derim.

Doğum Günleri İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Müşterilerimizin çok çok önem verdiği günleri için bizde pastası bizden, gazetede de haber bizden. Unutulmayacak anınızın olmasını, hikayenizin konuşulmasını isterim. Doğum günleri çok çok önemli. Ailece bizde kutlamak isteyen dostlarımızın rezervleri olursa 4 kişi üstü olanlar için masa seçimine kadar rahat etmeleri için, akşam menülerini hazırlayarak ve doğum günleri için bakırköydenhaber gazetesini de davet ederek haber yaptırır ve unutulmaz bir hikayeleri olmaları için bizde katkı sunarız. Hem gönüllerde kalsın, hem de google’da haberleri okunsun.

Evlilik Günü İçin Neler Yapabilirsiniz?

Her kişinin hayalleri var. Kutlamak isteyen müşterilerimizle oturup, birlikte menü hazırlayalım. Pastası bizim hediyemiz olsun. O gün masalarını süslemek konusunda, müzik çalma konusunda harika bir geceniz için destek verelim. Pastanız bizden, masa süslemeniz ve gazeteci davet ederek evliliğinizle ilgili röportaj yaparak güzel bir günü gazetede haber çıkartarak orijinal resimlerle, videolarla unutulmaz bir hikayeniz olmanızı arzu ederiz.

Bakırköy’de Siyasetle İlgilenenler İçin Bir Hayaliniz Var mı?

İlçemizde tüm partilerin ilçe başkanlarını, bir akşam yemekte ağırlamak isterim, tanışmak isterim. Fikirlerini, düşüncelerini bir masada konuşsunlar isterim. Bir akşam misafir edelim, iyi olur. Biz lezzetlerimizi ve hizmetimizi sunalım.

Bakırköy’de 650 Tane Dernek Var, Dernek Başkanları İçin Hayalleriniz Var mı?

İş adamlarıyla, derneklerimizle tanışmak isterim. Gerekirse kahvaltıda ağırlamak, konuşmak isterim. En azından iş dünyasıyla çalışanlar, arkadaşlarımızla ithalat-ihracat konuşmak daha iyi olur. Bu konuda listemize bakalım ve bir pazar kahvaltıda buluşalım derim. Emekliler Derneği, Aleviler Derneği, Bölgesel Dernekler ile ilgili bir gün planlama yaparak tanışmak ve ikramda bulunmak isterim.

Komşu Esnaflarımız İçin Ne Yapabiliriz? 

Komşularımız için günlük menü düşünüyorum. Çok özel fiyatla, rezervleri olursa her gün yemeğe ister gelir burda yer, arzu ederse saatinde iş yerinde sunum yaparız. Amacım hem komşularımıza sıcak yemek, hemde komşularımıza el vermiş olurum, destek veririm diye düşünüyorum.

Öğrencilerimiz İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Öğrencilerimiz 2 kişi gelsin, tek kişi ödesinler. Midelerine faydalı olması için çorba ikram etmek istiyoruz. Hem sağlıklı beslenmek için ikram olsun hem de gençlere yönelik pizza ve burger ikramımız olur. İki kişi gelirler, bir kişi parasını öderler. Çorba da bizim ikramımız olur. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Öğrencilerimize ne kadar yatırım yaparsak o kadar iyi.

Emeklilerimiz İhmal Edilen Olmamalı, Emeklilerimiz İçin Çok Çok Özel Hizmet Etmek İsteriz

Emeklilerimize yaşlı gözlerle bakmayın. Onların tecrübeleri var, başarı hikayeleri var. Engelleri aşma yolları var. Onların hikayelerini dinlemek şartı ile;

Emeklilerimize İran Çorbası verelim.

Yanında güzel bir salata verelim.

Yanında yoğurdunu verelim.

İster köfte arzu ederlerse, isterse et sote, arzu ederlerse böyle bir menü düşünelim, olur mu fiyatı da bu olsun.

Çorbası, salatası, ana yemeği, çayı ve kahvesi.

Bakırköy’de Kendine Aşık Eden Lezzetler Sunmak İçin Geldiğinizi Söylediniz

Evet annem, babam, kardeşim, dayım, komşularımız, çocuklarımızı nasıl mutlu edebilirim düşüncesi içinde hizmet vereceğiz. Lezzetimiz de konuşulacak, hizmetimizde konuşulacak. Lezzetimiz yoldan gidenin yolunu değiştirecektir. Onun için yaptığımız işin kalitesini, çevremize, dostumuza göstereceğiz. Özellikle sizlerin desteğini alarak yolumuza devam etmekten gurur duyarız.

Bu hizmet aşkı ile Bakırköy’de kalpleri kazanmayı arzu ederseniz, bizde yanınızda oluruz. İnsanlarımızı lezzetimizle kazanırsak, bu da bizim gururumuz olur.  Biz de sizin için hotelde kalan misafirlerimiz için, hastanelere gelen kardeşlerimiz için, turizm şirketlerimizin kapısını çalarız. Sizlerden bahsederek, destek vermekten onur duyarım. Yeter ki, bu düşüncelerinizi Bakırköy’de yapın. Biz de destekçiniz oluruz. Teşekkür ederim, güzel fikirleriniz için. Bakırköy’de yeni bir rüzgar estireceğiniz için çok çok teşekkür ederim.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM