• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Avukat Nedir?

Avukat Nedir?

Avukat Nedir?
Hukuk fakültesi mezunu, avukatlık stajı yapmış, avukatlık mesleğini serbest veya bir kuruma bağlı olarak icra eden kişidir. Avukatın eş anlamlıları aklavcı ve vekil sözcükleridir. Avukatların faaliyette bulunması için baroya kayıt olmaları zorunludur.
Avukat, yargı önünde; gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan kişiye verilen mesleki unvandır.
İster iş adamı ol, ister çalışan ol, ister memur ol, bir sözleşme imzalarken ve alıp satarken, haklarını kaybetmemek için yasaların karşısında elinde evrak olması açısından elindeki evrağın kıymetini bilerek, işini sağlam yaptırmak adına avukatını seçmelisin. Güvenli bir şekilde yanında tutmasını bil, bilgi al mutlaka. Söz uçar, yazı kalır kelimesini unutmayın. Yarın sözlü olarak savcıya anlatmakla haklı duruma düşmeyeceksin. Onun için avukatının olması yasalar karşısında hukuk dilini bilen bir kişiyle yasalara karşı daha korunaklı olursun. Hatasız iş yapın, başınız sıkıntıya düşmeden önce mutlaka avukatınız olsun. Her yerde sizi kullanan ve uyaran kişilerin olduğunu unutmayın.
Ülkemizdeki Yabancılara Hatırlatma
Türkiye’den ev alırken, avukatınızla hareket edin. Ev alırken, ev kiralarken yasaların karşısında avukatınız olsun ki, nerede ve nasıl hareket etmeniz adına ve sözleşme konusunda avukatınızın bilgisine başvurun. Uluslararası geçerli bir sözleşme olması gerekliliğine dikkat edin. Avukatlıkta işler ters giderse, kişiler anlaşmazlık yaşarsa sizi kurtaracak olan sözleşme olacaktır. Evrak geçerli olacaktır. Onun için avukatınızla iş yaparak, işinizi garantiye alın. Bizde bir atasözü vardır. İnsana güvenme ölür, duvara yaslanma yıkılır. Bu mantık içinde davranalım.
saygılarımla
Ekrem Çatalkaya
info@floridahukuk.com

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Avukat- Nedir?

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM