• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy’de Doğan Hızlan Kütüphane Coşkusu Başladı

Bakırköy’de Doğan Hızlan Kütüphane Coşkusu Başladı

Bakırköy’de Doğan Hızlan Kütüphane Coşkusu Başladı
Bakırköy’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Doğan Hızlan Halk Kütüphanesi heyecanla açıldı. Bakırköy eğitimcilerin merkezi, Bakırköy’de dershaneye gelen öğrencilerimiz için, okullara gelen öğrencilerimiz için, vakitlerini bu binanın içinde birbirinden güzel kitaplar var. her bir kitapta gelecek hedefleri için, hedeflerine varmak için gönüllerde iz kalması için, bol okuyarak kelimenizi artırmak için, güzel konuşmak için, etkili yazmak için, özgüveninizi geliştirmeki çin, dili daha güzel kullanmak için, etkili cümleleri öğrenmek için bu kütüphanede boş vaktinizi burada geçirmeniz büyük bir fırsat.
Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardı.
Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini kitaba vermeseydim,
bugün yapabileceğim hiçbiri yapamazdım.
 Şimdi Bakırköy’e gelen öğrencilerimize bilgi barutu açmak istiyorsanız, Bakırköy Doğan Hızlan Kütüphanesine gelmeniz gerekir. Doğan Hızlan Kütüphanesi açılışında; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sare Aydın, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Muhammet Fatih Çepki, Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, AK Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu, MHP Milletvekili Arzu Erdem, Dünya Gençlik Konseyi Başkan Hüseyin Celep ve Bakırköylü vatandaşların katılımıyla açıldı.
Öğrenciler bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlardan olmayalım. Okuyarak, öğrenerek, emek vererek bilgiyi cımbız gibi kitapların içinden çıkarın. Becerinizle geliştirin, gelecek için umutlarınız için, ışıkların peşinden koşacağınız için, sizin gelişmeniz için, bu kütüphaneden bilgi alın, burası sizi bekliyor. Okuyan, öğreten, anlatan olun.
Gazeteci Ayson Karabağ, Doğan Hızlan Kütüphanesi İçin Ne Söylersiniz?
Hz. Ali’nin dediği gibi, “Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir.” Bakırköy’de Doğan Hızlan Kütüphanesinde harika kitaplar var. Her gün 1 saat buradan geçerek, kitap okuyacak gençleri,ve esnafı görmek isterim. Okuyan hedefine doğru gider, kararlı olur, azimli olur, geri vitesleri yoktur, hep ileri gaza basar. Onun için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan bu güzel binada kitap okumak için büyük bir fırsat. Ayaklarına kadar gelmiş Bakırköy Eğitim yuvası için, öğretmenlerimize, eğitimcilerimize büyük görev düşüyor. Kitabı okutmak, kitabı sevdirmek için bu kütüphaneyi iyi değerlendirmek gerekir. Bu toplum ileriye taşıyacak, geliştirecek, bugün öğretmenlerimiz çocuklara model olacak.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;
Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Ona göre besleniniz, sizden çok şey bekliyoruz derdi.
Bu binada okuyan, bilgiyi hayata geçirecek, Bakırköy’den çok yıldızlar çıkması için, umutlu olmak adına, öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Cami hocalarımıza büyük görevler düşüyor. Bakırköy’de kütüphanelere çocuklarımızı yönlendirecek, kitaplar okumaları için, alışkanlığı kazandırmak için örnek olmalarını arzu ediyorum.
Niçin Okumalıyız Dersiniz?
Bilgiyi öğrenmenin ve o bilgiyle diğer bilgiler arasında bağlantı kurmanın ilk şartlarından biri güçlü bir hayal gücüne sahip olmaktır. Hemen hemen herkes belirli bir hayal gücüne sahiptir. Her kitap bize bir başkasının olma şansını verir.
Okudukça ses tonunuz gelişecek.
Okudukçe kelime hazneniz gelişecek.
Okudukça hayalleriniz gelişecek.
Okudukça karşınızdaki insanları ikna etme şansınız gelişecek.
Okudukça fırsatları kaçırmayacaksınız.
Okudukça hedefinize doğru mücadeleniz gelişecek.
Okudukça hep ileri gaza basarak devam edeceksiniz.
Okudukça hiç geri vitesiniz olmayacaktır.
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM