• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bakırköy’de Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi Açıldı

Bakırköy’de Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi Açıldı

Bakırköy’de Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi Açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Müftüsü Prof Dr. Safi Arpaguş, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Fatih Çepni Bakırköy Müftümüz Sahabettin Karabey  ve cami hocalarımız, öğretmenlerimiz ile Bakırköy Kitabevi Açılışı yapıldı.
Okuyun emrini insanlara sevdirmenin, alıştırmanın yolunu açacak hocalarımıza ihtiyacımız var. Bakırköy’de kitap satışı yerinin açılması Kartaltepe’nin aydınlatılması, kitap okuma alışkanlığının yayılması için çalışacak, kitap hediye edecek, okuyacak, araştıracak insanların yayılması için kitap sevgisini, kitap iştahını insanlara aşılayacak hocalarımıza ihtiyacımız var.
Kitap barut gibidir. Bir açıldı mı hiç sönmez diyenlerin fikirlerini yayacak hocalarımızın olması, model olması, inşallah Kartaltepe’de bunun farkına varır. Bakırköy’de müftülüğümüz  cami hocalarımızın haftada bir günde olsa her hocamızın 1 kişiye kitap okumayı sevdirmesi, kitap okurken nelere dikkat edilir, kitap okumanın faydalarını insanlara anlatmak için etkinlikler olmalı. Kitap okuyarak sesin güzelleşmesi, hikayesi anlatılmalı, kekeleyenler için kitap okutarak değişikliğin anlatılması gerekir. Kitap okuyarak özgüvenin geliştiği, insanlara anlatacak etkinliklerin yapılmasını umut ediyorum.
Kitap okuyanın bakışı değişecek, iletişimi güçlenecek, dili güzelleşecek.
Okuyan daha etkili konuşacak.
Okuyan nezaket kurallarını iyi kullanan olacak.
Burada kitap, gazete, dergi için yer vermesini isterim. Kitap okumayı sevdirmek için kitap sevgisini aşılamak için modeller çoğalmalı. El birliği içinde burada ellerinde kitap düşürmeyen bir birim olmalı. Ayda bir araya gelipte kitap sevgisi nasıl oldu, hikayesi olanların sayısını artıracak, buranın havasını değişmesi için emek verecek, kitabı sevdirecek, model olacak hale gelmesini umuyorum. Sadece kitabevi açılıp, buradaki görevli kişilerin amacı, kitap okuma alışkanlığının yayılması için çalışılmalı. Bizde takipçisi olacağız. Bakırköy’e kitap okuma sevgisinin yayılmasını umut ediyorum.
Kitap okuyarak bilgileri not alarak, bilgiyi cımbız gibi, ince ince eleyerek, okuyanların kendisini geliştirmelerine ne mutlu. Okumaktan, öğrenmekten vazgeçmeyin. Kitlesini artıracak, öncülük yapacak bir ortam oluşturulmalı. Okuyalım, okutalım. Kitap hediye edelim. Haftada bir gün öğrencilerimizle, kaymakamımızla, il müftümüzle burada kitap okuma günü olmasını umut ederek, Bakırköy’de yaşayarak çevreye duyurulmasını dilerim. Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Müftülüğümüzden, kaymakamımızdan seferberlik yayılmasını umut ediyorum. Bu okuma barutunun açılmasını diliyorum.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM