• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Eğitimci Aydın Karabaş’dan Çocukların Öğrenme Becerileri İçin Hatırlatma

Eğitimci Aydın Karabaş’dan Çocukların Öğrenme Becerileri İçin Hatırlatma

Eğitimci Aydın Karabaş’dan Çocukların Öğrenme Becerileri İçin Hatırlatma?
Çocuklarımızı kendilerine özgüveni olan bireyler olarak hazırlamak için aşağıdaki konulara dikkat edilmelidir.
1- Araştıran, Sorgulayan Becerilerinin Oluşmasını Sağlayalım: Sorgulama ve araştırma için becerilerini geliştirmek, meraklarını beslemek ve şevkle öğrenmeleri için yaşam boyu öğrenme sevgimizi sürdürüyoruz.
2- Düşünme Becerisi: Karmaşık problemleri analiz etmek ve bunlarla ilgili sorumluluk sahibi eylemlerde bulunmak için eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini kullanıyoruz. Gerekçeli, etik kararlar almadan inisiyatif kullanıyoruz.
3- İletişim Kurma Becerisi: Kendinizi birden fazla dilde ve pek çok şekilde güvenle ve yaratıcı şekilde ifade ediyoruz. Diğer bireylerin ve grupların bakış açılarını dikkatle dinleyerek etkili şekilde işbirliği yapıyoruz.
4- Riski Göze Alan Beceri: Belirsizliğe ihtiyat ve kararlılıkla yaklaşıyoruz. Yeni fikirler ve yenilikçi stratejiler keşfetmek için bağımsız ve ortaklaşa çalışıyoruz. Zorluklar ve değişim karşısında becerikliyiz ve esneğiz.
5- Bilgi Becerisi: Farklı disiplinler arasında bilgiyi keşfederek kavramsal anlayış geliştiriyoruz ve kullanıyoruz. Yerel ve küresel öneme sahip sorunlar ve fikirlerle ilgileniyoruz.
6- İlkeli Becerisi: Güçlü bir hakkaniyet ve adalet anlayışıyla tüm insanların hassasiyetine ve haklarına saygı duyarak doğruluk ve dürüstlükle hareket ediyoruz.
7- Duyarlı Becerisi: Empati kuruyor, şefkat gösteriyor ve saygı duyuyoruz. Olumlu bir fark yaratmak üzere hareket ediyoruz.
8- Açık Görüşlü Becerisi: Kendi kültürümüz ve kişisel gelişmelerimizin yanı sıra diğerlerinin değerlerine ve geleneklerine de son derece önem veriyoruz, farklı bakış açıları arıyoruz.
9- Dengeli Becerisi: Kendimizin ve başkalarının esnekliğini sağlamak için yaşamımızın farklı yönleriyle denge kurmanın önemini anlıyoruz.
10- Dönüşümlü Düşünme Becerisi: Dünyayı kendi fikirlerimiz ve deneyimlerimizle düşünceli şekilde dikkate alıyoruz. Öğrenmemizi ve kişisel gelişmemizi desteklemek amacıyla güçlü ve güçsüz yanlarımızı anlamak için çaba sarf ediyoruz.
Aydın Karabaş
Eğitimci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM