• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ergün Özdemir Ataköy Yunus Emre Camii Yanında Biri Kız Kur’an Kursunu Kazandıran  Emine Dirican’a Teşekkür Etti

Ergün Özdemir Ataköy Yunus Emre Camii Yanında Biri Kız Kur’an Kursunu Kazandıran Emine Dirican’a Teşekkür Etti

Ergün Özdemir Ataköy Yunus Emre Camii Yanında Biri Kız Kur’an Kursunu Kazandıran Emine Dirican’a Teşekkür Etti

ERGÜN ÖZDEMİR ATAKÖY YUNUS EMRE CAMİİ YANINDA DİRİ AN KIZ KUR’AN KURSUNU KAZANDIRAN EMİNE DİRİCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ataköy vatandaşlarından Ergün Özdemir’le öğle namazında tesadüfen karşılaştık ve konuştuk. Kadınlar için Kur’an Kursu yeri yapan müftülüğe hediye eden Emine Ditican’ı bekledi teşekkür etmek için. Ataköy kadınlarının bir araya gelerek faydalı işler yaptıklarını çok görüyoruz. Ataköy’e böyle bir yer kazandırdıkları için Allah hepinizden razı olsun, evlatlarınızı Allah bağışlasın. Sizin gibi yardımseverler hep olsun insanların bu gibi yerlere ihtiyacı var. Bir gün kadınları konuşalım sizler ile burada kurs için gelenlerle buluşalım. Onların görüş ve fikirlerini siz de duyun ve bilin.

Yardımseverlik nedir?

Maddi ya da manevi herhangi bir konu ile ilgili yardıma muhtaç olan kimselere yardım edilmesi durumuna yardımseverlik adı verilir. Yardımseverlik kavramını benimseyen ve hayatında önemli bir yere koyan kişilere ise yardımsever denmektedir. Bir insana öncelikle Allah rızasını almak amacı ile iyilik yapılmalıdır. İnsanlık insanlar içinde bulundukları durumlardan türemiş, fedakarlığın temel ahlaki değerleri ile ilişkili bir erdemdir. İnsanlık adaletten farklıdır çünkü adaletin bünyesindeki hakkaniyetten daha fazla, insanlığa dahil olan bireylere karşı bir fedakarlık düzeyi vardır. veren el alan elden üstündür. Çok önemli Rabbim size verdikçe bereketi artar ve verdikçe verir.  bilen ve anlayan yardımseverliği bilen yapar.

Emine Dirican Hanımefendi sizin duygularınızı alabilir miyim?

Ben Bakırköy’ü olarak camii yapımından bu aşamasına kadar engeller olmasına rağmen çok şükür yapıldı. Kadınlar için kültür yeri olsun, gelip burada  kuran kurs alsınlar diye hayal edip çalıştık. Bakırköy müftülüğümüze bağışladık. Sağ olsunlar buraya gelenlerin Kur’an’ı doğru insanlardan öğrenmelerini sağlıyorlar. Rahat ve güvenilir bir ortamda Kur’an öğrenebiliyorlarsa ne mutlu bize.

İnsanlara Mesajınız nedir?

Büyük insanlar olmadan büyük işler başarılamaz… İnsanı büyük yapan kendi azmi ve sebatıdır.

Her şeyin tamircisini bulup gidiyoruz; ayakkabıcıya, terziye, elektrikçiye vs. Ama kendimiz için bizi yaratanı unutuyoruz. Onun için insanoğlunun kılavuzu Kur’an’dır. Kura anı okumak anlamak, hayatımızda uygulamak gerekir. Kur’an yasaklarına uymak, Kur’an emirlerine yaşarsak ağzımız ve kalbimiz kirlenmez. İnsanların güzelliklerini görme ve duyma şansımız olacağına inanıyorum. Kur’an’dan uzak kalan ve bilmeyen kişilerin şeytan tarafından yanlış yola sokulacağını bilmeleri gerekir. Şeytanın onlara vesile olacağına inanıyorum bu yüzden yanlış yapmasınlar. O yüzden insanın kılavuzu Kur’an’dır. Kur’an öğrenmek isteyenler zaman ayırın hocalarımızdan Kur’an öğrenmek istiyorsanız istekli olun. Yapacağım dediğiniz zaman tez vakitte öğrenirsiniz. Öğrendikçe ve yaşadıkça çevreye güzellik vereceğinize inanıyorum. Özellikle kadınlarımız öğrendikçe evinde, binasında, sokağında öğretmen olacaklarına inanıyorum. Bu sayıların artması için dillerinde bal olması, gözlerinin güzel görmesi  için sevgi ve saygı gerekir. İnşallah Ataköy Yunus Emre Camii’nden çıkmasını, duyulmasına vesile olmalarına arzu ediyorum. Umutlarının artacağına inanıyorum.

Bugün Ataköy Yunus Emre Camii’nde Ergün Özdemir Beyefendi’nin fikirlerini aldım, çok çok teşekkür ederim. Benim için bu duygular çok kıymetliydi, bana dünyaları verdi. Çünkü dilde tertemizdi. Gözleri de güzeldi. Kadınların adına teşekkür etmesi çok ince bir duyguydu. Beni çok çok etkiledi, Allah razı olsun.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

0532 3910934

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM