• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Eski Sendikacı ve siyasetçi Süleyman Çelebi ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Söyleşisi

Eski Sendikacı ve siyasetçi Süleyman Çelebi ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Söyleşisi

ESKİ SENDİKACI VE SİYASETÇİ SÜLEYMAN ÇELEBİ İLE GAZETECİ AYSON KARABAĞ’IN SÖYLEŞİSİ

Eski Sendikacı ve siyasetçi Süleyman Çelebi ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Söyleşisi

Sayın Hasan Yılmaz Tokuş Hocam izin verirseniz   bir   soru sormak istiyorum. Sizler uzun bir sendikacılık yapan ve sendika örgütü içerisinde pişen, yoğrulan ve siyasette çalışan milletvekilliği yapan dolu dolu yaşayan biri olarak şimdiki sendikacı ve siyasete giren gençlere tavsiyeniz ne olur?

Süleyman Çelebi dilinden dökülenler?

Kendinizi iyi tanıyın ve eksikliklerinizi tamamlayın. Giydiğiniz gömleği iyi taşımak için sevin. Davanıza inanın, içine ruhunuzu da koyun. Samimi ve içten olun. Doğrularınızdan ayrılmayın; davanıza inanın. Kendi tarzınızı da tanıyın. Yanınıza alacağınız kişileri iyi seçin: 1 gazeteci, 2 avukat, 3 asistanlık yapacak kadın yardımcı. Fakat gazeteci; kalemi, edebiyatı, dizaynı ve referanslarına bakın. Kişilerin referansı ile değil yaptığı işe bakarak seçin. Bir dost, yeri gelecek şoförlüğünü yapacak yeri gelecek telefona bakacak. Bu ekibi alın yanınıza alın bir de kendinize akıl hocası bulun. Sizler toplum hakkında bilgi ile kendinizi donatmasını bilin. Okuyarak bilgi ile kendinizi doldurun. Ses tonunuzun spiker gibi olmasını istiyorsanız da üzerinde çalışın, zaman ayırın ve geliştirin. Vücut dilini kullanmasını öğrenin. Not tutmasını bilin. Dinleyin, kullanılacak cümleleri öğrenin. Özgüveninizi geliştirin. Kafa yorun. Bilgileriniz için akıl hocanız olsun. Ders almasını ve tavsiyeleri dinlemeyi bilin. Sizin ekibinizin denetiminde videolar olsun. Youtube kanalınız olsun ama bunu akıl hocası tarafından profesyonel çektirin. Montajları izleyin, inanın ve Youtube’a yükleyin. Topluma gazete aracılığıyla mesaj vermesini bilin. Sevginizi; dilinizde, gözünüzde, elinizde ve vücut dilinizde kullanmasını bilin. Okumayı ve araştırmayı, tecrübeli insanları dinlemesini bilin. Bol okuyun. Biri size bir kartvizit verdiği zaman elinize alın, okuyarak karşı tarafa değer verdiğinizi gösterin. İsmini okuyarak aklınıza yazın veya bir gazetecinin gazetesini inceleyin. Karşıdaki kişilerin emeklerini ve uğraşlarını okuyarak, inceleyerek değer verin. İlgi gösterin. Kitap veren yazarları okuyun ve teşekkür edin. Whatsapp’dan yazın ya da mail olarak yazın ve telefon açarak konuşun. Okurken “bakış açıma faydası oldu” demesini bilin. Hedefiniz varsa eğer, halkın arasında olan kişiler dernek başkanları ile iletişim kurmasını bilin. Unutkan olmayın, ağzınızdan çıkan sözleriniz arkasında durmayı unutmayın. İlçe başkanı olacaksanız, kendinizi hazırlayın. Belediye başkanı ilçesini; pazarlayan, tanıtan, sürekli proje üreten, esnafın önünü açan, sporcuları ortaya çıkaran, emeklilerin dertlerini dinleyen ve onlar için mekanlar açan yer yapan, çocuklar için masal parkları yapan girişken iş adamlarını ilçesine çeken, önder liderlere ihtiyacımız var. Bundan dolayı becerilerini ortaya çıkarmak için de eğitimi bilgi ile donatmak gerekir. Deneyimli, tecrübeli kişilerden faydalanmasını bilin. Kapısını çalmasını bilin, o zaman hedefinize daha çabuk ulaşırsınız.

Sayın vekilim, tavsiyeleriniz ders niteliğindeydi. Teşekkür ederim. Birine ışık olsun, birinin kulağında kalsın. Bu tavsiyeleri önemseyerek okumalarının faydası olacağına inanıyorum. Çok çok teşekkür ederim. Bilgileriniz mezara değil, insanlara ışık olsun. Arzu ederseniz, sizin içinize girelim. Yaşadıklarınızı siz bize anlatın biz de o bilgileri alalım, çamaşır teline serelim, sıraya koyalım. Bilgileri kitaplaştıralım, kültür bakanlığının raflarında yer alsın isterim.ben’de  çok çok teşekkür ederim.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM