• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; Bakırköy Esnafından Mektup

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; Bakırköy Esnafından Mektup

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; Bakırköy Esnafından Mektup
Sayın Başkanım, sayenizde Bakırköy için ilk yatırım yapılıyor. Bunun için Bakırköy esnafı adına teşekkür ederiz. Fakat hepimiz esnaf mantığı ile tasarruf için elimizden geleni yaparak işlemlerimize devam ediyoruz. İstanbul Caddesi’nde yol yaptınız. Araçlar park yapmasın diye kenarlarına direkler yapıldı. Her gün kırıldı yine yapıldı. Kırıldı, yapıldı ve yol bitene yakın hepsini kaldırdılar.
Şimdi çiçeklik için yolu tekrar keserek yer açıyorlar, çiçekler yapılıyor. Çiçeklerin etrafını kapatırsanız, kurutursunuz ama şimdi o da yok.
Daha yapılıyor, toprağa basanlar üzerinde yürüyorlar. Buraya harcanan paraları, zaman zaman emeği düşünüyoruz. Bir sürü gider var. Birde başlanıyor, bir gün geliyorlar, bir gün gelmiyorlar.
İşler sıkı yürümüyor.
Yavaş yürüyor.
Bunların hepsi gider değil mi?
Bu paralar belediyemizin cebinden çıkıyor, ama içimiz yanıyor.
Bu paralar, bu emekler, bu masraflar sokağa atılıyor, içimiz yanıyor.
Sayın Ekrem İmamoğlu;
İstanbul Caddesi tek geçiş ve trafiğe kapatıyorsunuz. Çiçek ekiyorsunuz ama asfaltlık yol köşelerinde çiçek yeri yapıyorsunuz. Kalan alan yolun. Tarihi bir doku olması gerekir. Bu yolda asfalt olmaz. Bu işleri yapan, planlayan kişiler, baştan planlı programlı yaparak öyle başlasalar daha iyi olmaz mıydı? Yap-boz mantığı Bakırköy vatandaşının canını sıkıyor. Bu çalışma sistemine karşı olduğumuzu bilin. Çok gider olduğunu görüyoruz. Para sokağa atılıyor. Zaman kaybı oluyor. Bir yol bir an önce bitmeli, bu kadar gider olmamalı.
Duyumlarımıza göre; araçların park yapmaması için ‘baba’ dedikleri direklerin tanesine 600 TL verildiği konuşuluyoruz. Hesap yapıyoruz çok gider var. Çok azami gibi geliyor, çok amatörce işler yapılıyor. Etrafta uyarı yok, yazı yok. Bu yol böyle olacak diye resim yok. Bunların hepsine baktığımızda içimiz yanıyor. Boşuna para harcanılıyor. Acaba sizler farkında mısınız? Bakırköy esnafı; bir tüccar gibi, hesap kitap yaparak, bölgemizdeki gazeteciye fikirlerini söyledi. Bizler de kaleme alarak sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Bu kadar gider ve zaman çok değerli değil mi? İncirli Caddesi’nde işler bitmedi ve yarım kaldı. İstanbul Caddesi için yapılacak yol için bilgi verilsin. Bu zaman başlanacak ve bu zaman bitecek diye. Araçları koymak için vatandaş yazı görmek isityor. Uyarı yapılarak yapılmalı, parayı sokağa dökerek değil. Para ve zaman boşa gitmesin diyen esnaflarımız var.
Ayson Karabağ
Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM