• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kıbrıs’ta Uzman Emlakçı Babak Gholami ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Röportajı

Kıbrıs’ta Uzman Emlakçı Babak Gholami ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Röportajı

Kıbrıs’ta Uzman Emlakçı Babak Gholami ile Gazeteci Ayson Karabağ’ın Röportajı

 

Kıbrıs’ta Daire ve Arsa Alma Zamanı

 

Babak Gholami’yi bize anlatır mısınız?

Dayanıklıyı tanımaya çalıştığımda aklıma gelen ilk şey futbolculardı. Bu insanlar maçlarında çok sert oynarlar ama kimse onların ayıp ettiğini söylemezler. Maçlarda atak yaparlar, karşı tarafa yüklenirler, koşar dururlar ve rakipleriyle kıyasıya mücadele ederler. Diğer bütün sporcular gibi(büyük iş insanları gibi) oyunun kuralını iyi belirlerler ve hiç bir zaman atak yapmaktan tereddüt etmezler, hep ilerlemeyi yenmeyi düşünürler. Aynı taktiği asla yinelemezler. Önlerindeki hedefe büyük bir ısrarla ulaşmaya çalışırlar.

Kanımca dayanıklılık; zeka, güç ve kişinin kendine duyduğu saygıdan oluşan bir özellik. Öğrenmeye açık, hedefine ısrarla giden, büyük düşünen, iyi niyetli insan, yolda bırakılmayan, sevgi dolu, , yardım etmesini bilen, duyarlı, içten biri sizi sahiplenen, sizi ailesinden biri olarak gören, girişken, mücadeleci, emlakçı veya mimar. Azerbaycan ve Tebriz kültürü olan, Azerbaycan kökenli aileleri, abileri bir site içerisinde Azerbaycan köy  Sitesi gibi düşünen birini tanıtmak istiyorum.

 

Kıbrıs İskelede yükselen Girişimci Mimar Babak Gholami Yıldızı

Babak Gholami Biyografisi

12-05 1986 yılında İran Tebriz de doğdum. Babam Rıza Ağa, annem yardımsever biri olan İzen Hatundur. Biz beş kardeşiz, ben dördüncüyüm. İran Tebriz ilinde pek çok şair, profesör, iş insanı, doktor, avukat, yazar, tüccar yetişmiştir. İlk ve ortaokulu Tebrizde okudum. Üniversite mimarlık bölümünü de İran Abil şehrinde tamamladım. Okul devam ederken hep mimarlık konusunda büyük hayaller kuran; yapılara ve binalara mimar gözüyle bakan hayalleri olan biriydim. Tebrizde güle oynaya ve neşeyle büyüdük. Tebrizde büyümek her anlamda çok keyifliydi. Tebrizde büyüyen bütün çocukların hayalini ticaretçi olmak süslerdi. Kardeşlerim arasında dördüncüydüm; bir derdim olduğunda ağabeylerim yardımıma koşardı. Ailenin en küçüğü olmanın tadını çıkarıyordum. Çünkü bu hayaller ile büyüyüp yetişiyordum. Okumaya araştırmaya hep önem verdim. Büyüklerimi çok dinledim. Su akar yolun bulur fikrine inananlardan biriydim. Mimarlık bölümü son sınıfta Tebriz’de emlak işleri yaparak, binalar alarak dekor ederdim. Hem işlerimi yapıyordum hem de okulu tamamlıyordum. Mesleğimi severek yapıyorum. Bir gün Kıbrıstan arkadaşım aradı Kıbrıs’a geldik, dolaştık, gezdik çok sevdik Tebriz’e döndük, her şeyimizi satarak Kıbrıs’a gidip oradan kendimize ev aldık ve yerleştik. Mimarlığa ve emlakçılığa Kıbrısta devam ediyorum. Kıbrıs benim ana vatanım oldu. İnşallah evladım Kıbrısta büyütmek nasip olur. Evliyim.

İskelede Arsa ve Daire sektörünün kaplanı Babak Gholami

 

İran Tebriz’den buraya geldin peki büyüklerinin tavsiyesi ne oldu?

Rahmetli nenem dedi ki “Türkiye’ye ana vatana gidiyorsun. Orada Azeriler temsil edeceksin. Dilinde ve yaşamında Azeri var. İnsanlara insan değeri ver. Saygıda kusur etme. Çocuklar için el vermesini bil, kadınlara yardımcı ol. Yaşadığın ilinde ilçende yerde çöp olursa kaldırmasını öğren. İkaz etme, örnek ol. Çevrene duyarlı ol. Büyüklerine sevgi göster. Kimse ile kavga etme. Seni dövsünler ama sen el kaldırma çünkü onlar senin kardeşlerin, ağabeylerin. İnsan kardeşine el kaldırmaz.” Demişti. Bu kültürler Kıbrısta yaşıyorum. Siz gidin ziyanı yok. Bize nasip olmadı size nasip olsun. Yeter ki hepiniz bu vatan için bir çekici sarılıp, çalışalım.

Babak Gholami hedefiniz nedir?

Varılacak yer yok. Bitmeyen yolculuklar var. Acelem de yok. Hayatı anlamlarıyla ve kaliteli hizmet vermeye çalışıyorum. Araştırarak, okuyarak bizim insanlarımıza karşı tam da bu sebepten yolculuklarım, öğrendiklerim, hedeflerim ve paylaşımlarım hiç bitmeyecek.

En aç gözlü hayvan olan ve hep aç olan kurt gibi değil de sabit duran ama üzerine rahmet yağan hem de elleri en yükseğe uzanan bir ağaca özenir ona benzemek isterdim diyor. Çünkü işinde emek vermeden, zaman ayırmadan, ter çıkmadan, tarlaya tohum serpmeden, hayallerin peşinde koşmadan olmaz. Onun için işimizde emek vereceğiniz, ter dökeceğiniz, alın teri ile hak ettiğiniz parayı kazanacağız. Para da alın teri olacak.

Güven nedir?

Güven çekirge gibidir: Kaçınca bir daha geri gelmez. Cam gibidir; kırılınca yapışmaz. Onun içindir ki en iyi sermaye güvendir. Güveninizi sakın ellerinizle yıkmayın. Güveninizi kaybetmeyin, güven sizin sermayenizdir.

 

Sevgi Nedir? Aşk Evliliği Nedir?

Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar. Katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen kalbinde şefkat duygusudur.

İnsanı insan yapan varlık sebebidir.

İçimizdeki ateşi ortaya çıkaran sevgidir. Hırs sevginin önüne geçmemelidir.

Sevgi bittiği yerde cehennem başlar. İki aşk var. Biri İlahi aşk, ikincisi dünya aşkı. Özünde sevgi yoksa, yaşamın tadı, tuzu, lezzeti olmaz. İşinizi sevgiyle yapın, selamınızı da sevgi ile verin. Müşterinizi de sevgi ile karşılayın. Sevgi şerbetiniz daim olsun. Müşteriyi en iyi sevgi ile karşılayın, hoş geldiniz sefa getirdiniz demeniz gerekir. ve işinize görevinizi ruhunuzu koymalısınız ruh yoksa başarı yoktur.

Aşk Evliliği?  Sabahıysa, evlilik aşkın akşamıdır.  Evliliğin  sessiz ve sakin sürmesi için ya kova sağır ya da kadın dilsiz olmalı.

Eşimin eli omuzlarımda olduğu müddetçe çok güçlülüğümü hissediyorum

 

Kıbrıs İskele nasıl bir bölge tanıtabilir misiniz?

İskele İlçesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5 ilçesinden biridir. Yüzölçümü 774 kilometrekaredir. İskele İlçesi, 1998 yılına kadar Mağusa ilçesine bağlıydı. 2000 yılında çıkarılan bir yasayla Güzelyurt ilçesi ile birlikte ilçe statüsü kazandı. İskele, Mağusa-Karpaz Anayolu ile Ercan-Karpaz Anayolu’nun birleştiği noktada, yeşilin maviyle bütünleştiği, Turizmin gözbebeği bir kıyı şerididir. İskele, 1974 öncesindeki ismi Trikomo olarak da biliniyor. 1974 Mutlu Barış Harekatı ile birlikte Güney’den Kuzey’e toplu göçü başlatan Larnaka Türk Halkı, bu kıyı şeridine yerleştirilmiş ve bu tarihten itibaren İskele olarak isimlendirilmiştir.1 Haziran, 1998 tarihinden itibaren ilçe sayısı 3’ten 5’e yükseltildi ve İskele İlçe olarak ilan edildi. İskele İlçesi’nde 43 yerleşim birimi yer almaktadır. İlçe nüfusu 20, 245 dir. Belde halkı geçimini Turizm, memuriyet, işçilik, çiftçilik, balıkçılık ve zanaatkarlık yaparak sağlamaktadır.

İskelede yabancıların yaşaması nasıl bir ortam?

Güvenilir bir yer, isterseniz aracınızı açık bırakıp gidin. Komşularımızdan Rus da var, Ukraynalı da var, Tebrizli de var, Azerbaycanlı da var, Pakistanlı da var, Sudanlı da var, Arjantinli de var. Her ülkeden var. Sabahları kimisi Rusça günaydın diyor, kimisi İngilizce günaydın diyor, kimisi de Türkçe günaydın diyor. Çok saygılılar; kimse kimseyi rahatsız etmez. Son derece güvenilir bir ortam. Kimisi denize gider kimisi havuza gider kimisi de yürüyüş yapar. Hava çok güzel. Sitelerim de tam yaşanacak yer. Güvenilecek bir ortam. Burada stres yok, yaşam var, mutluluk var, huzur var, eğlence var. İnsanların yüzü gülüyor.

Siz burada emlakçılık konusunda nasıl çalışıyorsunuz?

Sitelerden ya da inşaatlardan aldığım daireleri çevreme, eşime, dostuma satıyorum. Benim genellikle müşterilerim Tebriz’den, İran’dan, Azerbaycan’dan, Özbekistan’dan, Pakistan’dan, Fransa’dan, Almanya’dan, Kanada’dan gelen dostlarımı misafirhanede ağırlıyorum. Hemen taşınmaya hazır dairelerim var. Gezdiriyorum, dolaştırıyorum, kafasına hangisi yatarsa kendisi karar veriyor. Onun işlerini takip ederek, satış için yapılacak işler yaparak destek oluyorum. Alıp kiraya verelim diyenler var. Dostlarım ve müşterilerim dairesi ve kiralık daire ile uğraşıyorum, çalışıyorum ve destek oluyorum. İskelede kendi ortamımızı kendi dostlarımız arasında yaşıyoruz.

Emlakçılık konusunda çalışmalarınızı nasıl yapıyorsunuz?

İstanbulda Tuzlada, Avcılarda, Bakırköyde, Yeşilköyde, Ataköyde, Kadıköyde, Erenköyde ve Aksarayda emlakçı tanıdıklarım var. Yakında İstanbulda Emlakçı kardeşlerimle kahvaltıda buluşacağız.bir birimize yardımlaşmadan yanayım  Burada hazır dairelerim var. Hemen al otur projesindeki dairelerim var. 2024. 2025, 2027 teslim projeden girme imkanı var. Arsa var. Kişi arzu ederse, özel villa yaptırabilir. Bu konuda sunum yaparak, bilgi vererek öğrencileri olan aileler daire alarak çocuklarının okulları bitene kadar otursunlar sonra kiraya vererek gelir elde edebilirler veya emekliler için tam yaşanacak yer. 12 ayı yaz gibi yaşamak, iklimden faydalanmak, temiz hava ve deniz havası yaşayarak ömrünü uzatmak isteyenler olsun, iş insanları olsun Kıbrıs tam yaşanacak yer. Bu konuda el birliği içinde düşünen kişileri toplayacağız. Bizim orada misafir evlerimiz var. Orada ağırlayarak, çevremizi gezdirerek, dolaştırarak, seçim yapmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Karar kendilerinin olsun. Mutlu edebilirsek, doğru karar vermelerini sağlayabilirsek, Kıbrıs’ı sevdirirsek, güler yüzleri ve içtenlikleri bizim için kazanç olur.

Kıbrıs’ta okuyan öğrencilerin babalarına mesajınız nedir?

Kıbrısta trafik yok, temiz hava var. Yaşanacak bir ortam. Öğrencileri olsun, emeklileri olsun yaşantının içerisinde kimse kimseyi rahatsız etmez güvenilir bir ortamdır. Kapınızı açık bırakın gidin, sıkıntı olmaz. Öğrencileri olan anne babalar gelin size 1+1 daire alalım: Giriş katta, balkonu geniş, kullanışlı. Camları kapatırsak bir salon daha kazanıyorsunuz. Dışarıda evin bahçesi gibi kullanışlı bir ev. Çocuklar okulu bitirene kadar oturur sonra kiraya vererek gelir kazanabilirsiniz. Bu konuda kira öder gibi daire sahibi olabilirsiniz.

Emeklilere mesajınız nedir?

Emeklilere huzurla yaşayacağı bir yer. Havasından, ikliminden ve yaz kış yaşamak için Kıbrıs tam size uygun bir yer. Arzu ederseniz sizi misafirhanemizde ağırlayabiliriz. 2-3-5 gün kalarak ortamı yaşayarak, çevreyi inceleyerek hesap kitaba bir bakın. Trafiği yok, tam yaşanacak bir yer. Havuzu, sosyal tesisleri, denizi ile ömrünüzü uzatmak elinizde. Siz bizim misafirimiz olun size rehberlik yapalım. Karar sizin: Gelmek sizden, ev bizden. Arkadaşınıza gelirseniz 4 kişi bir evde rahat rahat kalarak dairelerin durumunu görmüş olursunuz.

İş insanları için ne mesajınız var?

Kıbrısta yaşamak demek 12 ay boyunca yaz havası yaşamak demek. Ömrün uzaması demektir. Havası ile ortamı ile dünya insanları arasında yaşamak için buraya gelebilirsiniz. İskelede arsa var; 2 dönüm, 1 dönüm veya 4 dönüm hepsi var. 4 arkadaş 4 villa özel proje yaparak 5 ayda villa yaparak teslim ederiz. Kişiye özel villa da yapar anahtar teslim ederiz. Yatırım için, yaşam için, kazanç elde etmek için olabilir villaları kiraya verebilirsiniz. Gelirinize gelir elde etmek için sizler Kıbrısta misafirimiz olmanızdan mutluluk duyarım. Özellikle daire sahibi olarak Kıbrısta oturma izni alır dünyayı dolaşırsınız.

Mimarlık konusunda çalışmalarınız var mı?

Lefkoşa ve İskelede mimara güven duyanlarımız var. Dükkanlar için, mağaza için veya arsa alarak kendi başına villa yaptıran eşimiz dostumuz var. Onların fikirlerini ve isteklerini alarak arsa ve çevre yerine göre proje yaparak müşterime sunuyorum. Gerek binanın dışı gerekse binanın iç durumu 4 boyutlu çalışmalar yaparak hayaller ve arzulara göre hazırlarım. Bu zamana kadar üzerinde çalışmalar yaparak hazırlayıp, sunuyoruz. Çok şükür yerine göre arsa durumuna göre veya mağazanın yerine göre hazırlıyoruz. Hep beğendiler. İnşallah hep bu şekilde hizmetimize devam etmek nasip olur İnşallah.

İskelede projeniz var mı?

Türkiyede ve Avrupada ülkesinden uzak olan örfelerinden uzakta kalan, kültürlerinden uzak kalan aynı bölgenin insanları bu sitede buluşarak, komşu seçerek burada kültürü yaşaması için sabah yürüyüş yaparken ilaç olsun, sohbetleri ilaç olsun, sabah kahvaltılarını ve bayramlarını yaşasınlar. Birlik ve beraberlik içerisinde günleri yaşamaları için bir yer yapacağız. Komşuları seçerek üye olacağı en az iki referans olacak kendimize özel bir site olacak. Burada kendimiz yaşayacağız ve yaşatacağız. 50-100 villalık projeyi hazırlayarak İstanbul, Fransa, Almanya ve Ankarada kahvaltı toplantıları yaparak, anlatarak, komşu seçerek 7 ayda villaları teslim edecek şekilde çalışmalara devam ediyoruz. İskelede 50 ve 100 villalık projelerimiz var. Bitişik villa 2.5 kat. Bahçe ortada, havuz çevresinde bisiklet sürecek alanlar var. Çocukların oyun yerlerini hazırladık. Hobi bahçeleri yaptık; burada ekip, beslemek ve toprakla iç içe olması için biz buraya Azerbaycan köyü, Azeri kökenli olup Fransada, Almanyada, Türkiyede, Tebrizde yaşayan kültürü özleyen ve sohbeti özleyen, komşuculuk seven, yemek kültürü ve  aynı yaşam alanı aynı olan kişileri bir araya toplayarak kendi müzik ve sohbetleriyle yaşasak kişileri bir araya getirmek için çalışıyoruz. Bu yaşam ilk ve tek olacak. Tek villalık isteyen olursa o kişiye özel çalışma yapacağız veya iki kardeş 2 dönüm de isteyebilir onlara özel çalışma yaparız. Burada arsa alınca onaylatıp işe başlayarak kısa sürede bitiriyoruz.

Kıbrıs’ta villa arsaları mı kazandırıyor?

Burada arsalar imara açık: Tapuyu al, müracat et villan 6 ayda hazır. İşlem hızlı akıyor. Arsa alıp özel villa yaptır ister otur istersen kiraya ver. İskele denize yakın, mekanlara yakın, havası çok güzel bir ortamda hem yaşa hem de %100 kazan.

Yabancılar neden arsa tercih etsinler?

Kaliteli, rahat yaşamak ve trafikten sıkılanlar, 12 ay yaz yaşamak isteyenler güvenli insanların arasında yaşamak istiyorlarsa aracın kapısı kilitlemeden hiçbir şey olmaz. İnsanlar mutlu ve huzurlu. Kimin ne yaptığı değil, kendi dillerinde birbirine günaydın diyen, tebessüm eden, kimse kimseye karışmayan, dedikodusu olmayan, yaşam düşünenler ve öğrenci okutanlar tercih etmeli. Yatırım ve oturum izni için tercih edilmeli.

Bir projeyi hayata nasıl geçiriyorsunuz?

Tabii ki önce yatırımcıların hayal ve isteklerini öğreniyoruz. Arsa seçenekleri üzerinde mimarlarımız seçim yaparak sunum seçeneklerini müşterilerimizin önüne koyarak hangi proje için orta noktada buluşarak projeyi geliştiriyoruz. Bizim için ilk güvendir; güven bizim için bir sermayedir. İkincisi sevgidir; Bölgemize kardeşimiz gelecekmiş gibi sevinçli ve mutlu oluyoruz. Bölgemize kazandırdığımız her insan bizim için kutsaldır. Onun için rehberlik, mimar çalışmasında ve inşaatta bahçe düzenlemesine kadar anahtar teslim evleri kısa sürede yani 6 ay gibi bir sürede teslim edebiliyoruz.

İskeleden baktığınız da nasıl bir yer görüyorsunuz?

İmarı düzgün olan, kaliteli, depreme dayanıklı 2.5 katlı evleri fark edeceksiniz. Binalarımızı aynı tarz ile geliştirerek güzel mekanları kazandıran, mimarlarımızın yaratıcılığı ilçemize mekan kazandırıyor. Bizim için her gün yeni bir başlangıçtır. Her projeyi ilk günkü gibi heyecanla başlarız. İskelede bizimle birlikte havayı çekecek, toprağa can verecek, nefes olacak birlikte yaşayacağımız insanları kazanmak altın kazanmak gibidir.

Neden mimarla çalışmayı tercih ediyorsunuz?

Mimar üzerinde çalışarak her köşeyi daha iyi değerlendirdiği için etrafına hangi çiçeği ekeceği, hangi çimi değerlendireceğini bildiği ve ince eleyip sık dokuduğu bir çalışma ortaya çıkarmaktadır. İçine girip oturan kişilerin güleryüzünü görmek bizi çok mutlu ediyor.

Sevdiklerinize hediye tercihiniz nedir?

Bizde bir söz vardır: Veren el alan elden üstündür diye. Sevdiklerime veya müşterilerime hediye almayı çok seviyorum. bizim kültür de insan insan değeri veren bir milletten geliyoruz. Hediyeleşmek bizim insanlara yakışıyor. Kendimizi daha ıiyi hissediyoruz.. Bizim bu kültürümüzü çevremizde yaymak ve yaşatmak isterim, örneğim Nevruz bayramında bayramı için yumurtaları boyayarak meyve alarak özel tabaklara meyveyi yumurtayı paket yaparak çevremizdeki dostlarıma hediye vererek ham bayram yaşamak hemde çevreme bayramı yaşatmak istiyorum.

Kitaplara bakış açınız nedir?

Bizim insanlarımız; okuyan, araştıran aşk şiiri yazan insanlardır. Bizim insanlarımızın genlerinde  yazarlık ve şairlik var . Hz Ali’nin dediği gibi zenginliğin en iyi akıl zenginliğidir. Hocam da kitaplara verdiği değeri bizde çevremizde bu değeri sahip çıkmak için elimden gelen yapacak örnek şirketlerde çalışan asistan sekreter olsun, yöneticiler olsun, patronlar olsun hocamız şirket sekreterlere verdiği değer için bende her gittiğim şirketlere asistan sekreterlere faydalı olacak kitabı hediye etmek istiyorum. Hediye vererek kitabı okusunlar mesleğine sahip çıksınlar. İşlerini ve görevlerini daha iyi yapmalarına katkıda bulunmayı düşünüyorum.

Başarının Altın Kuralı Nedir?

Her şeyden önce kendinizi sevin, kendinize inanın, hedef belirleyin ve başaracağınıza inanın. İnandığınız yolda çalışmaktan usanmayın. İş hayatınızla özel hayatınızın dengesini iyi kurmaya çalışın. Doğrudan ayrılmayın her gün öğrenmeye açık olun. Çevrenizi, müşterinizi dinleyin. Dinleyen toplayandır, konuşan tüketendir. Ben dinleyenlerdenim, bilgi topladıkça paradan çok daha değerli bir kazanç olacaktır. Benim müşterilerim, benim öğretmenim olmuştur. Kimisinden bilgi alıyorum, kimisinden para kazanıyorum kimisinden de güven imkanını kullanıyorum.

Gönül Dili Önemli mi?

İnsan ne yediyse dilinde o dökülür. Sevgi varsa sevgi dökülür, kötülük varsa kötülük dökülür. Onun için insanın hamuru çok önemli. Ağızdan çıkan kelimeler nereden geldiği önemlidir, kelimeler keskin, kırıcı olabilir. O kelimelerin ifade ettiği anlama göre değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönüle ulaşır.

İletişim Nedir?

Her işin can damarıdır. İlişkinin başarısı karşındaki kişinin benzerliği nedeniyle uyum sağlamasıdır. Konuşma tarzı, ses tonu, mimikler, fiziksel görünüm iletişime katkısı vardır. Biz telefona çıkınca iyi dinleriz, nota önem veririz.

Kibir Nedir?

Tevazu et kimse kimseye övünmesin. Dağları iğne ile oyarak toz etmek, kalplerden kibir çıkarmaktan kolaydır.

Umut Nedir?

Umut olunca hayalin gelişiyor, umudun peşinde koşuyorsun. Hayalinizdeki ışığın peşinde umudunuz olsun. O ışığa ulaşmaya umudunuz olsun. Çok okuma umudunuz olsun. Ses tonunuzun etkili olmasına umudunuz olsun. Spiker gibi konuşarak, insanların kalbini kazanma umudunuz olsun. Her konuda bilgi sahibi umudunuz olsun. Bir alanda gelişme umudunuz olsun. Aranacak biri olma umudunuz olsun.

Kul Hakkı Nedir?

İnsanlığın mayasında insan hakkını, kıymetini bilenlerden olun.İnsana değer verenlerden olun.

İnsanları bekletmeyin. İnsanları bekletmekte zaman çalmakta, insan hakkına giriyor. Onun için insan hakkı demek parasını cebinden almak demek değildir. İnsan çalıştıysa parasını verin. İnsan bekletilirse helalleşmeyi bilin. İnsanların zamanı çalmayın. İnsanları küçümsemeyin. İnsanları ezen olmayın. İnsanları basit görmeyin.

Partiler İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Kıbrıs’ta olsun iskelede olsun Lefkoşa’da olsun siyaset için çalışanları, emek verenleri tebrik etmek gerekir. Kolay değil, işini gücünü bırakıp siyasetle uğraşan abilerimiz var, ablalarımız var. Ama tüm siyasi partilerin artması, çoğalması, farklı fikirlerin farklı bakışları bizim en büyük zenginliğimizdir. Bizler birbirimize saygı göstermeliyiz. Fikirlere katılmayabiliriz ama saygı duymak gerekir. Ama sen yanlış düşünüyorsun demeyelim, o baskıyı yapmayalım diye düşünüyorum. Silah sıkanlardan hiçbir farkımız kalmıyor. Her siyasetçiye biz yakın olalım ama onlar siyasetini yapsın bizde işimizi yapalım onun için siyasetçilerimle el el omuz omuza olmak gerektiğine inananlardan biriyim.

Siz Girişimci Biri olarak gördüm derneğiniz var mi dernek için ne düşünüyorsunuz?

Araştırıyorum İskelede olsun Lefkoşa’da olsun girişken iş adamlar derneği üye olmak birlik beraberlik içinde olmak isterim. İş adamları olarak İstanbul’daki iş adamları ile buluşmak tanışmak birbirimize faydası olacağına inanıyorum. Fransa olsun Almanya olsun , Ankara olsun, Tebriz olsun, Pakistan olsun Azerbaycan olsun iş insanlara dernekleriyle buluşmak fıkır alışverişten faydalanmak gerekir. Lefkoşa’da ağırlamak gerekse bizler buradan girmek gerekir. Hem ilçemizi temsil edelim hem de iş dünyasını sıkı takip edelim.Kıbrısı tanıtalım ve kıbrısın markaları olsun kendı markası dünyada raflarda yer alsın. İleride savaş markalara siyasi olacak biz de Kıbrıs’ı daha iyi temsil etmek için marka yapmak zorundayız. Giyimde olsun gıdada olsun ayakkabıda olsun teknolojide olsun girişken iş adamları Kıbrıs yakışır marka yapmak ülkemizi daha iyi temsil etmek için iş dünyasında bizde varız demek için örgütlenmemiz gerekir. Bir yumruk olmak gerekir. Bir kenetlenmiş girişken iş adamlar derneği çatısı altında buluşmak gerektiğine inanıyorum.

Öğrenciler için özellikle neler düşünüyorsunuz?

Biz öğrencilerin Kıbrısın ’in elçisi olduğunu düşünüyorum. Biz bu elçilerimizi ayda bir kahvaltı yaparak tanışmak istiyorum arzu ederim’ki  iskele kaymakami  öncülüğün de ayda bir öğrencilere buluşmak kahvaltıda ağırlamak onlara elçi belgesi vermek tanımak tanışmak öğrencilerin becerilerinden bilgilerinden teknoloji yaratıcılığından faydalanmak gerektiğine inanıyorum.

İskele girişken derneğimizi faaliyete geçirerek belediye başkanı ile kaymama ile fikirleri  alarak iyi organize ederek öğrencilere el vermek tanışmak öğrencilere sahip çıkmak gerektiğine inanıyorum öğrencilerin 4 yıl Kıbrıs’ta geçiriyor. Kimisi evlenir buraya yerleşir onun için öğrencilere sahip çıkmak gerektiğine inanıyorum

Yöneticilere Tavsiyeniz Nedir?

Vicdanınızı cüzdana sığdırmayın. Hedefinize ulaşmak için yanınızdaki insanların fikirlerini alın. Her gün öğrenilecek yeni şeyler varmış gibi davranın. Yeni bilgiler öğrenmeye kendinizi amaç olarak seçin. Kapınızı herkese açık tutun. Her zaman kilonuza dikkat edin. Kitap okuyun, seminerlere katılın, fuarları gezin, ihmal etmeyin. Yetenekli kişileri bünyenizde toplamasını bilin. Kalemini kullanan

gazetecileri yanınızda tutmasını öğrenin. İyi, ehil kişileri kahvaltıda ağırlayın. Riskleri almaktan kaçının. Yüksek hedefleri belirleyin. Büyük düşünün. Ufkunuz küçük kalmasın. Gönül almasını ihmal etmeyin. Ayda bir de olsa yoksulun sofrasında oturmasını öğrenin. Her zaman insanlara umut verin. Çalışanların niteliklerini artırmak için seminerlere önem verin. Her gün spor yapmasını ihmal etmeyin. Haftada bir gün saunaya gidin, iletişim kurun yalnız kalmayın. Eski sokağınızı, kahvenizi ihmal etmeyin.

Kıbrıs’ta iş kuranlara tavsiyeniz nedir?

Yanınıza avukatınızı sevin mali müşavirini sevin basın danışmanınız olsun asistan sekreterin olsun pazarlama müdürün olsun bu ekiple yola çıkan yolda kalmaz. Ekip birbirine sıkı sarılan bir birini yolda satmaz onun için işinde uzman işinde bilgili kişilerden size zarar gelmez bizde bir söz var ekmeği ekmekçiye verin bir de fazla verin ziyan etmeyin.. Bilgisi olan kişilerle işe başlayın .

Sizde Çalışanlara, Gençlere Ne Tavsiyede Bulunursunuz?

1. Emanete ihanet etmeyin.

2. Halinizden şikâyet etmeyin.

3. Büyüğünüze emretmeyin.

4. Boş şeylerde ısrar etmeyin.

5. Cahillerle sohbet etmeyin.

6. Nefesinizi boşa tüketmeyin.

7. Çalışırken, işinize, görevinize ruhunuzu koyun.

8. İçten kalpten yapın.

9. Severek yapın.

10. İnanarak yapın, başarı gelecektir.

11. Sabırlı olun.

Kıbrıs’ta Yaşamak İsteyenler Mimar Babak Gholomi Evlenmek mi İstersiniz? Bağlanmak mı?

Dünya’nın neresinde olursanız olun kalan ömrünüzü huzurlu, mutlu, sıcak, samimi, içten, güler yüzlü, neşeli insanların arasında yaşamak istiyorsanız ve güvenilir bir ortamda da bulunmak istiyorsanız; eğlencesiyle, deniziyle, havuzuyla, sosyal imkanlarıyla, cazinosu ile iskelede yeni yükselen yıldız sitelerde yaşamayı arzu ediyorsanız

Kıbrıs’ta misafirimiz olun. Size hazır bitmiş daireleri gösterelim. İnşaatta olan daireleri gösterelim. Villaları gösterelim. Arsaları gösterelim. Denizde dolaşın, cazinoda eğlenin. Kararı siz verin biz size Kıbrıs’ta rehber olalım. Havaalanından alalım, havaalanına bırakalım. Kalacak yerinizi biz hazırlayalım. Kıbrıs’ta nereye gidecekseniz biz götürüp getirelim. Kıbrıs’ı size yaşatalım. Kararı siz verin. Fikir ve görüşlerinizi gazeteciye verin bir hikayemiz olsun. Sizi Kıbrıs’a bağlayalım, Kıbrıs vatandaşı olun. Kıbrıs’a gelmeniz için sebebiniz olsun.

Emlakçı Babak Gholami İstanbul’daki Emlakçılara teklif

Yatırım için rehberlik yapan, yol gösteren emlakçı abilerime Kıbrıs İskelede 5 yıldızlı lüks sitelerin hazır daireleri ve inşaatta olan daireleri var. Özel arsa alınarak villa yapılabiliyor. Kat karşılığı arsa var. Daire alıp kiraya veren dostlarım var. Yatırımcı dostlarım ve kardeşlerim Kıbrısta bizim misafirimiz olsun, ortamımızı görün; siteleri, arsaları ve villalarımıza bakın. Güven çekirge gibidir; siz güvenin dostlara güveni birlikte verelim. Kalacak yerinizi hazırlayayım. Havaalanından alırım, havaalanına teslim ederim. Gündüz sizleri gezdirerek ilçemiz hakkında bilgi sahibi yaparım. Sizlerle ilgilenirim. Sizleri gazinoya götürürüm. Havuza ve saunaya da girebilirsiniz. Sizlere güzel gün yaşatarak hikayemiz olsun. Sizlerle birlikte el verelim dayanışmamız gelişsin. Ben sizlere müşteri yönlendireyim sizler Kıbrısta okuyan öğrencilerime ev alarak kira öder gibi ev sahibi yaptırabilirsiniz. Emekliler huzurlu, keyifli, stresten uzak yaşamak için harika bir yer olduğunu bilin. Kıbrıstan ev alarak Kıbrıs vatandaşı olabilirsiniz. Bu konularda iş birliğimiz olsun. Yakında İstanbul Bakırköy’de emlakçı abilerimi toplayarak kahvaltı vermek, tanışmak, Kıbrıstaki imkanları sunum yaparak sizleri bilgilendiricem. Sizlerden bilgileri almak istiyorum. İş birliği yapmak istiyorum. Bu haberleri okuyanlarla WhatsApp’dan görüşmek istiyorum.

Kıbrıs İskelede 5 Yıldızlı lüks Daire Al Kiraya Ver

5 yıldızlı ve lüks yaşam

İskele Long Beach’teki en eksiksiz ve lüks Hotel benzer proje

En iyi yatırım

Kira garantisi

16 katlı beş Blok

1+1 ve 2+1 ve stüdyo daireler, ,dublex 3 ve 5 lüks yatak odalı daireler

Bölgedeki en büyük ve geniş daireler

Stüdyo daireler 58 m², 2+1 daireler 130 m², 1+1 daireler 80 m²

Projede otelcilik ve resepsiyon yer alıyor

Tüm daireler ait iki kat yer altı kapalı otopark

Her blok ve resepsiyon için özel lobi

✅️Büyük Aqua parkı

Bölgenin en büyük açık yüzme havuzu

✅️ 3 tane yüzme havuzu ve çocuk havuzu

✅Havuz kenarındaki bar

✅Kapalı bar

✅Hayvanat bahçesi

✅ Restorant

Et lokantası(Gassabo)

Kafe(Sherlock)

✅ Karaoke ve dans

✅Türk hamamı, kuru sauna ve buhar

jakuzi, spa

✅ Spor ve fitness kulübü

Voleybol, pilates, yoga ve Kapalı yüzme havuzu

✅ Hypermarket

✅Kuaför

✅Çocuk oyun alanı parkı

✅Çocuk oyun alanları (açık ve kapalı)

✅️ Araç kiralama ve taksi hizmetleri

✅Denize ve pazara Shatel

✅24 saat bekçi ve güvenlik

✅Barbekü ve pavyonlar

✅️ ve daha birçok imkan…

Unimar hypermarket, Çin pazarı ve Denizplaza’ya yakın.

Alışveriş merkezlerine ve kurulmakta olan alışveriş merkezlerine yakın.

Long Beach Hastanesi ve Kliniğine Yakın.

İskele şehrine yakın.

Tarihi Salamis kentine yakın.

Okullara yakın.

Denize ve Long Beach’e yakın, 5 dakika.

Lotus Adası

Emlakçı Ve Mimar

Babak Gholami

+90 533 877 75 59

+90 548 844 2530

www.lotusisland.net

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM