• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Nasıl Reklamcı Olunur?

Nasıl Reklamcı Olunur?

Nasıl Reklamcı Olunur?
Çalışarak, ciddi çaba göstermeden dinamik davranmadan bu meslekte başarılı olma imkanı yoktur. Bu özelliği tanımlayan bir başka özellik, reklamcının her an her yerde ve her durumda tetikte olmasıdır. Reklamcı dünya ve yurt olaylarından haberi olacaktır. Gazeteleri, dergileri, radyoları, tv’leri, sosyal medyayı sürekli izleyecektir, takip edecektir.
Reklamcı için gerekli bir başka vasıf ve özellikte insan psikolojisini bilmek, insanları tanımaktır. Hatta o kadar ki önemli bir müşteri ile ilk görüşmeye gitmeden önce bir araştırma yapmalısınız. İş ve aile hayatında tarafların olduğu futbol takımına kadar bilgi toplamalısınız.
Yaratıcılık; reklamcılık, ilancılık için en gerekli özelliklerden birisidir.
Reklamcılar, seminerlere katılın, bilgileri toplayın, eğitimler alın, kitap okuyun. Bilgi sepetinizde çok şey olursa yelpazeniz üzerinde ne koyabilirsiniz? Yarın bir meşrubat, yarın bir siyasi parti için, yarın bir milletvekili için, yarın bir muhtar için nasıl bir yol izleyeceğinizi, nasıl çıkış yapacağınızı, hedefe nasıl ilerleyeceğinizden emin olun. Hem işinizdeki başarıyı, kariyerinize kariyer katarak yolunuza devam etmenin formüllerini bulun. Onun için akıllı reklamcı okuyacak. Okudukça hayalleriniz gelişecek. Okudukça sloganlarınız uyanacak, okudukça espiri yazacaksınız, onun için reklamcı yönünüzü geliştirmek için slogan yazmak için kısa film senaryosunu yazmak için sürekli çalışmayı, hamle yapmayı unutmayın ve bilgi sepetinizi doldurmayı ihmal etmeyin.
Ayson Karabağ
yazar-Gazeteci

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM