• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sanatçı Rack Müziğin Öncüsü  Sabahattin Taşdöğen İle Gazeteci Ayson Karabağ Söyleşisi

Sanatçı Rack Müziğin Öncüsü  Sabahattin Taşdöğen İle Gazeteci Ayson Karabağ Söyleşisi

Sanatçı Rack Müziğin Öncüsü  Sabahattin Taşdöğen İle Gazeteci Ayson Karabağ Söyleşisi
 
Sabahattin Taşdöğen Biyografisi
Türkiyeliyim. Annem İstanbullu, babam Erzurumlu. Rock müziğinin öncülüğünü yapıyorum. Basad üyesiyim. 1980 yılında kurduğum Grup Devil  grubumuzla yola devam ediyorum. 53 yıldır müzikle uğraşan biriyim. İşimi seviyorum, müziği seviyorum.
Bilgi Nedir?
Bilgi, genellikle, geçerliliği veya doğruluğu varsayılacak şekilde mümkün olan en yüksek kesinlik derecesi ile karakterize edilen, kişiler veya gruplar için mevcut olan bir dizi gerçek. Bilginin tanımı kullanıldığı alana ve bakış açılarına göre değişiklik göstermektedir. Birileri konu açılınca bilginiz varsa, aynı dilden konuşma şansınız vardır. Biz bilgiyi müzik işiyle uğraşan, müzik bilgisi ile birleştirip eğlendirirken, ruhunu dinlendiren, besleyen bir yol içindeyiz. Bizim bilgimizin, insanların aklında, yüreğinde kalmasıdır, iz bırakmasıdır, eğlendirmesidir, düşündürmesidir. Biz bu bilginin tohumlarını toplayarak hazırlığımızı stok yaparak devam ediyoruz. Bilgimizi, tecrübemizi arttırdıkça yolumuza devam ediyoruz. Bilgiler hasatta bekliyor. Belki zamanı gelmeyen, açılmayı bekleyen şiirlerimiz, şarkılarımız var. Belki zamanı gelince ortaya çıkaracağız.
Ne Gibi Engellerle Karşılaştınız?
Biz çalışmalarımızla sahnelerde yer almak için uğraşıyoruz. Müziğimizi satmak için engel, çalışmalarımız esnasında engel, pek çok engellerle yuvarlana yuvarlana geldik. 53 yıl geçti.
Para Nedir?
Türkiye’de paran varsa çok değerli adamsın. Sanatla uğraşıyorsan paran da yoksa, önemli adam değilsin derler. Onun için bizde para yok. Para, mal ve hizmetlerin değiş-tokuşu için kullanılan araçlardan en yaygın olanı. Para sözcüğü ile genellikle madenî para ve banknotlar kastedilmekle birlikte; ekonomide, vadesiz mevduatlar ve kredi kartları da parayı meydana getiren unsurlardan.
Sevgi Nedir?
Sevgi kötülüğü yok eder, iyilikleri yayar, katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilenin kalbinde şefkat duygusu. Sevgisini veren mutluluk yönünü geliştiriyor. Şefkat duyanda besleniyor. Hem vereceksin, hem de besleneceksin.
Müzik Nedir?
Müzik, insanın doğaya eklediği uyumlu seslerdir. Ses, bir doğa olayıdır. Müzik, bu doğal ve etkin olaydan bilinçli bir çalışma ve emek ile sanat yapıtı yaratmaktır, bilimsel temele oturtmaktır. Bütün müzik türleri için ana öğeler ritim, tonalite, dinamik ve ses rengi olarak belirtilir. Müzik ruhun gıdasıdır, müzik terapidir, müzik insanı rahatlatandır, huzur verendir, kafayı boşaltandır.
Kötülükler Nasıl Gelişir?
Dil ve kalpten beslenir. Kendinize  nasıl davranılmasını istiyorsanız,  siz de karşınızdakine öyle davranın. Unutmayın ki, iyilik yapan iyilik, kötülük yapan kötülük bulur.
Tanrı, İnsanları Büyük Şeyler İçin Yaratmıştır, Sizin de Göreviniz Vardır
Yenilmesi gereken bir çok düşman var. Önlenmesi gereken kötülükler var.
Birçok tehlikeler var.
Birçok puştluklar var.
Birçok ihtiyaçlar, yapılacak sayısız iyilikler var.
Bir Azeri yazar diyor ki; ekmeğini gözyaşları içinde yemeyin. Istıraplı gecelerin yatağında ağlayarak geçmemiş kimse henüz ilahi bir kudretin varlığından haberi yoktur. Sabır, azim, sebat her şeyi yener.
Akıl Hocanız Var mı?
Yok.
Sizi Pazarlayacak, Önünüzü Açacak, Organize Edecek Ekibiniz Var mı?
Yok. Kendi işimi kendim yapıyorum.
Sayın Ayson Karabağ, Sabahattin Taşdöğen İçin Ne Düşünüyorsunuz?
Kardeşimiz sanat kabıyla dolmuş. İçinde satışı bekleyen şarap gibi bilgiler var. Ama bu bilgiyi pazarlayacak ekibin olması gerekir. Kendisi yazacak, kendisi oynayacak, kendisi seyredecek, kendisi satıcı olamaz. Onun için sanatçı olsun, iş adamı olsun, idareci olsun, yönetici olsun, lider olsun, siyaset için ilçe başkanı olsun, eğitim alarak kendini her daim geliştirmeli. Sizin yanınızda gazeteci olmalı. Haberi anlatım tarzı ile, dili ile anlatarak ve okutarak çevreye yaymalı. Güven veren birine gideceksiniz. Onun için ekmeği ekmekçiye ver birde fazla ver ki ziyan etmesin.
Bir Sanatçının Ekibi Kim Olmalı?
Gazeteci olmalı.
Pazarlama müdürü olmalı.
Asistan sekreteri olmalı.
Avukatı olmalı.
Muhasebecisi olmalı.
Akıl hocası olmalı.
Sürekli kendini yenileyen, okuyan, araştıran bir ekibi olmalı. Ekibiniz olursa dünyaya pazarlanırsınız.
Kitap Okumak Nedir?
Kitap okumak barut gibidir. Bir kere tutuşunca artık sönmez. Onun için çok okuyan, çok düşünen farklı farklı pencereden bakanlar üretirler devamlı. Uzman kişilerle çalışmak çok önemli. Ben biliyorum diyerek her şeyi yapamazsınız. Onun için sanatçı sanatçı olsun, gazeteci gazeteci olsun, magazinci magazinci olsun, radyocu radyocu olsun, televizyoncu televizyoncu olsun. Hepsinin ayri bir alanı vardır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM