• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yoldan Çıkaran Lezzet Ustası Paçacı Hikmet Yılmaz İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Yoldan Çıkaran Lezzet Ustası Paçacı Hikmet Yılmaz İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Yoldan Çıkaran Lezzet Ustası Paçacı Hikmet Yılmaz İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Ataşehir yol üzerinde lezzetlerini siz değerli dostlara tanıtmak için sağlıklı beslenme mutfağı Usta Hikmet Yılmaz’ın ve değerli ustaların elleriyle sevgilerini katarak ve bir okadar da zahmetli ve enfes sağlıklı yiyecekler sizleri yolunuzdan çıkartabilir. Haftada bir günde olsa kelle paça çorbası ve 15 günde bir tandırın içli pilavını yiyeceğiniz bu adresi sizlere tanıtmak, anlatmak ve 40 yılını vermiş bu lezzeti yayan ve müşterileri tarafından konuşulan yeri sizlerin dikkatine sunuyoruz…

Hikmet Yılmaz Biyografisi

09.01.1963 Elazığ-Alacakaya doğumluyum. İlk ve ortaokulunu Alacakaya’da tamamladım. Ortaokul 2.ci sınıftan itibaren Diyarbakır’a taşındık. Çocukluk yıllarım Diyarbakır’da geçti. Bilgi zenginliğini ihmal etmişim. En iyi zenginlik bilgi olduğunu şimdi daha iyi biliyorum. Bilgi önümüzü açan ışıktır, aydınlıktır. Ben kaçırdım, siz kaçırmayın.

İstanbul Gelmenin Hikayesini Bize Anlatır mısınız?

İstanbul’dan gelen kişilerden etkiledim diyebilirim. İstanbul’dan gelen kişiler güzel giyimli, hoş sohbetli ve ikramları bol kişilerdi. Bende o kişilerden etkilenip İstanbul ile ilgili hayaller kurmaya başladım. Annem çok güzel yemek yapardı bende yemek yemeyi ve yapmayı çok severim. Gençken annemin yemeklerini İstanbul’da nerde yaparım diye hayal kurar ve o hayallerle yaşardım. Bir dönem İstanbul’a kaçtım o dönemlerde gözlemlerimi yaptım ama babam beni alıp götürmüştü. Askerliğimi yaptıktan sonra Ankara Çankaya’da ölen ustam(Allah rahmet etsin) Onun yanında çalıştım. 3 yıl Ankara’da geçirdim. Ailemin desteği ile İstanbul’da kendi yerimi açmak nasip oldu. Benim ustam annemdir. Annemin sayesinde en lezzetli yemekleri yapmayı öğrendim. Müşterilerim benim yemeklerimi sevdikleri için Paçacı Hikmet ismini koydular. Yaptıklarım beğenildikçe ben daha çok işimi sevmeye başladım ve aşka geldim. İşimi severek yaptım. Müşterilerime severek lezzetleri sundum. Anneme Allah rahmet etsin bana çok katkısı oldu.

Kimlere Selam Söylemek istersiniz?

Selam Olsun Lezzet Sevenlere

İstanbul’da lezzetlerimi severek bize gelen dostlarıma

Bizi çevresine öneren müşterilerime

Doğduğum Alacakaya köyüme

Elazığ ilime

Büyüdüğüm Diyarbakır’ıma

Tuzla’dan Beylikdüzü’nden paça çorbası içmek için gelen müşterilerim

Üniversite hocalarıma, öğrencilere

Çalışan girişimci iş kadınlara

Kadıköy’de oturanlara

Ataşehir esnaf ve komşulara

Cami İmamına

Ermeni Cemaatine

Yabancı Misafirlerimize

Modoko Mobilyacı sitesine

İstek Okul Yöneticilerine

Ataşehir’den selam olsun.

Yeni yıl sizlere mutluluk, başarı, sağlıklı bir yaşam, virüsten uzak bir yıl geçirmenizi diliyorum. Vücudunuzu kelle paça çorbasıyla güçlendirmeyi ihmal etmeyin.

Usta Nasıl Oldunuz?

İstanbul’a geldim. Kendi yerimi açtım, işime başladım. Benim ustam annemdi. Bende yemeği seviyorum, yemek yemeyi seviyorum, yemek yapmayı seviyorum. İkram etmeyi de çok seviyorum. Onun için sevdiğim ve bildiğim işi yaptım. Bizim yörelerin yemeklerini, paça çorbasını İstanbul’a taşımak istedim. Kendi mutfağımda kendi işimi yaptığım için, lezzeti seven müşterilerim beni Paçacı Hikmet Usta yaptı. Ben ismimi müşterilerime borçluyum. Beni müşterilerim marka yaptı.

Paçacı Hikmet Nasıl Oldu?

Biz İstanbul’da başlarken, Doğu insanı hedef kitlemizdi. Şimdi İstanbul’da 130 ülkenin insanı var. Cumhuriyet ülkeleri, bizim gibi et seven ve doğu insanları da paça çorbası severler. Kelle Paça severler, fırında güveç, haşlama kavurma seven insanların İstanbul’da gidip gelecekleri yer yoktu. Diyarbakır insanları veya Doğu eti sevenler için Bostancı’da ilk dükkanımı açtım. Bu şekilde duyulduk, yemeği yiyen, sevenler bizi yalnız bırakmadılar. Bu şekilde adımız duyuldu, sevildik. Şimdi Ataşehir’de hizmet veriyorum. Daha büyük, daha geniş iş toplantılarımıza gelen işadamlarımızın ağız tadını lezzetini aldıkları için mutluyum. Beni usta yapan müşterilerim oldu. Benim öğretmenim müşterilerimdir. Benim diplomamı müşterilerim verdi. Benim lezzetimi anlayan, seven müşterilerim oldu. Beni İstanbul metro şehrinde Paçacı Hikmet yapan müşterilerim oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Türkiye İnsanlarını Tanıyor musunuz?

Bizim insanlarımızın genlerini bir araştırın. Biz et ile yetişen, ekmek ile yetişen bir genden geldik. Kırmızı et bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Onun için eti, paça çorbasını seven, kuyu kebabını seven bir milletin çocuklarıyız.

Kırmızı Etin Sağlık İçin Faydalı Yönleri Nelerdir?

Araştırmalarda kırmızı etin; sağlık için, kalp için faydalı olduğunu söylüyorlar. İnsanların sağlığı için mutlaka kırmızı et yemeleri gerekiyor. Etle beslenmek şarttır. Kırmızı et, kalp için çok yararlıdır. Kırmızı etin içinde çok fazla B12 vitamini bulunmaktadır. Türkiye’de çok ciddi bir oranda B12 vitamin eksikliği yaşanmaktadır. Bu oran son dönemlerde % 40’lara kadar çıkmıştır. Biz bu eksikliği kalbimizde olduğu kadar, beynimizde de olumsuz etkileri olduğunu savunmaktayız. Sizler de bir düşünün bakın dedelerimizi hep kırmızı et yiyerek 80-90-120 yaşların kadar yaşadıkları bir gerçektir. Dişlerinin de çok sağlam olduğu bir gerçek. Bizim genlerimiz, etle beslendikleri için bizim için kırmızı ete ve ekmeğe de vücudumuz alışmış. Bunu kesmek vücut için sıkıntı yaratır. Aslında kesmek değil, düzenli bir şekilde beslenmek gerekir.

Pandemiden Sonra Sağlıklı Beslenmenin Adresi Diyorsunuz, Bizi Bilgilendir misiniz?

Ataşehir çevresine yeni bir soluk getiren Paçacı Hikmet, kendine özgü lezzetleri ve etkileyeci iç dekorasyonuyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kısa bir sürede kendi müdavimlerini yaratan mekan, Hikmet Yılmaz tarafından özenle seçilmiş sulu yemeklerimiz ve kelle paça çorbası ile lezzet katmaya devam ediyoruz. Güler yüzlü hizmetimizle kendimize göre yarattığımız ambiyasla İstanbul’da lezzetimizi konuşturuyoruz.

Sevgili Hikmet Yılmaz, Pandemiden Sonra Beslenme İçin Ne Söylemek İstersin?

Çocuklarımıza çorbayı sevdirin ve sağlıklı beslenme için bu faydalı yemeği mutlaka kullanın. Lütfen vücudumuzu korumak için kelle paça çorbasını haftada bir günde olsa lütfen tüketin. Sağlık için, vücudunuzun güçlü olması için, direnciniz için deneyin derim. Sulu yemekleri çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için tercih edin.

Kelle Paça Çorbasının Faydaları Nedir?

Hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudunuzu korumaya yardımcı olur. Omega-3 bakımından da zengin olan paça çorbası, beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur. Düzenli ve yeterli miktarda paça çorbası tüketimi, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı sizi iyi bir şekilde koruyabilir.

Fırında Güveç Nedir, Yararları Nedir?

İnsan sağlığına zararı olmayan killi topraktan pişirilerek yapılan kaplara güveç denir. Güveçte pişen et ve sebze yemeklerinin, tavuk veya deniz ürünlerinin ya da baklagillerin tadı bir başka olur. Çünkü toprak kaptan aldığı o has kokuyla yemeğin rayihası da bir farklı olur.

Haşlama Nedir, Haşlamanın Faydaları Nelerdir?

Haşlama ya da kaynatma, yiyeceklerin su veya su oranı yüksek bir sıvı içinde kaynama noktasına yakın bir sıcaklıkta pişirilmesi yöntemidir. Et, tavuk, balık, sebze, meyve, hamur işleri dahil birçok yiyecek maddesi haşlama yöntemiyle hazırlanabilir.

Kaburga Dolması Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kaburga dolması malzemeleri koyun kaburgası, kuş üzümü, kuzu ciğeri, soğan, çam fıstığı, tereyağı, pirinç, su, yenibahar, karabiber, salça, tuz olan et yemeğidir. Osmanlı mutfağında yer alır. Diyarbakır’da yapılmaktadır. Mardin’de yapılmaktadır

Tandır Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Başta protein kaynağı olmak üzere et oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle söz konusu kuzu eti olduğu vakit, çok daha dengeli ve sağlıklı bir kaynak olanağı sağlamaktadır.

Peki Kuzu Eti Yemenin Faydaları Nelerdir?

Lezzeti ile beraber aynı zamanda sunduğu faydaları üzerinden, kuzu eti mutlaka düzenli olarak tüketilmelidir. Gün içerisinde zinde kalmak ve güç kazanabilmek, aynı zamanda bağışıklık sistemini kuvvetlendirme noktasında oldukça önemlidir.

Paçacı Hikmet’in Hizmeti Hakkında Bilgi Alabilir miyiz?

24 saat hizmet veren 30-40’a yakın sulu yemeklerimiz mevcuttur. Her gün yemeklerimiz değişiyor. Çorba seçeneklerimiz, sulu yemeklerimiz, fırında güveç, haşlama kavurma, mumbar, kuru patlıcan dolması, içli pilav, buğlama kuzu etinden birbirinden lezzetli yemeklerimizle sizleri Ataşehir’de ağırlamaktan büyük keyif alırız. Siz değerli misafirlerimize sunabilmek üzere var olan deneyimlerimizden de güç olarak, yöresel lezzetleri misafirlerimizle buluşturuyoruz. Sağlıklı beslenmeye sizleri davet ediyoruz.

Sizin Lüksünüz Yaşamda Önce Nedir?

Benim lüksüm; sevdiklerimle, müşterilerimle, hocalarımla lezzetli günler geçirmektir. Sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmaktır. En büyük motivasyonlarımdan biri olan okumaya vakit ayırın. Ben bilgi zenginliğini kaçırdım, siz kaçırmayın.

Kitaplar İçin Ne Demek İstiyorsunuz?

Ben okuyamadım, içinde eksik var. Bunu da Paçacı Hikmet’in bir köşesine dergi, gazete, kitap köşesi yapmak istiyorum. Müşterilerim yemeklerini beklerken biraz kitap karıştırırlar. Yemekten sonra çay ve kahveleriyle birlikte kitap okumalarını isterim. Geri getirmek şartıyla kitapları götürüp getirebilirler. Bilgi zenginliğini ve sağlıklı beslenmeyi çevreme anlatmak istiyorum.

Sevdiklerinize Hediye Tercihiniz Nedir?

Biz ikram etmeyi çok seviyoruz. Müşterilerimin yüzündeki tebessümü görmek, onları mutlu etmek benim için mutluluk verici. Her yıl müşterilerimi ocak ayında misafir olarak davet ediyorum. Hem müşterilerimi görüyorum, hem de lezzetimizi tattırıyorum. Hatıra resmimizi yeniliyorum. Bu geleneği devam ettirerek 1000 kişiyi, nerede ve nasıl ağırlayabilirim onu düşünüyorum. Gelen misafirlerime nasıl bir ödülle nakş edebilirim onu hayal ediyorum.

Yabancı Misafirlere Lezzetleri Tattırmak İçin, Sevdirmek İçin Başka Seçenek Var mı?

Bizde çok çeşit var. Gelen misafirlerimize paça çorbası az verelim, yanında kuru patlıcan ikram edebiliriz. Mumbar, salata, yoğurt, içli pilav, irmik helvası ve nice lezzetli yemeklerimiz mevcut. Hem gözlere hem de damaklara hitap etmekte başarılıyız. Kişi başı fiyatımızı 110.000 tl bulabiliyor. İsteyenler olursa açık havada masalarda lezzetleri tadabilirler.

Hikmet Bey Yabancı Misafirler İçin Ne Önerirsiniz, Fiyat Nedir?

Mardin yöresinin kaburga dolması büyük sinin üzerinde ve yanında içli pilav verilir. Kaburga dolması kuyuda pişerken buharında piştiği için ağızda erir. Bu nedenle hazmı kolaydır. Yanında salatada ayrı bir lezzet verir. Sıcak lavaş masaya alev alev gelir. Masada sunulan lezzet damakları şenlendiriyor. Tüm müşterilerim ve özellikle Yabancı misafirlerim bu anı fotoğraf çekiyorlar. Menülerimiz 5 kişilikte olur 10 kişilikte olur. Size özel indirimlerimiz ve çay servislerimiz var. Rezerve yapılan masalar özenle hazırlanır.

Sizin Lezzetleriniz Konuşuluyor Sizce Sebebi Nedir?

Yemek yemek sadece karın doyurmak değildir. Lezzeti tatmak ve mutlu olmaktır. Ve bu anlarda güzel anılar bırakmaktır. Ailemin en küçük üyesinde yanıma aldım ve beraber bu anıları gördükçe biz daha çok çalışıyoruz. Bu anları resim çekiyoruz. Müşterilerimiz mutlu bir şekilde ayrılıyor ve bizleri herkese tavsiye ediyorlar. Sebebi işimize sadık ve severek yapmamızdır.

Sevgili Hikmet Usta; Gıdada Tasarruf Konusunda Ne Söylersiniz?

Evlerde doğru koşullarda saklanmayan yiyecekler hem sağlığımızı bozar hem de ziyan olur. Bize verilen nimetleri tasarruflu kullanmamız gerekir. Fasulye, nohut, un ve diğer baklagiller merkezi sistem veya kombilerle ısınan evlerde hemen bozulabiliyor ve böceklenme yapıyor. Bu yiyecekleri pişirerek saklanmanız daha iyi olur. Fasulye veya nohutu ve diğer bozulabilecek ürünleri pişirin dondurucuya koyun, öyle saklayın.

Peki, Ustam Vatandaş Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etsin?

Semt pazarın çıkmadan önce yemek planının oluşturup alışverişi öyle yapsınlar. Gereksiz alanına besinler ziyan olur. Brokoli gibi çabuk bozulabilecek yiyeceklerden yeteri kadar alsınlar. Et ve tavuk yemeklerini hemen tüketmeye çalışın.

Hocam Tecrübelerinden Yararlanıp, Bu Bilgileri Hanımlara Aktarmak İçin Kapınızı Çalabilir miyiz?

Ne demek 24 saat emrinizdeyim. Tecrübelerimden ve bilgilerimden herkes yararlansın bende isterim. Sizlere çok teşekkür ederiz. Asıl bizim lezzetlerimizi insanlara etkili cümlelerle daha iyi anlatıyorsunuz. Siz kaleminizle yazmaya devam edin bizde lezzetimizle damakları şenlendirmeye devam edeceğiz. Herkese iyi yıllar diliyoruz.0539 7212121

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM