• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ali Akgün  Biyografisi

Ali Akgün  Biyografisi

Ali Akgün  Biyografisi

05  .07.1958  yılında Eleğiz ’da  doğdum. Babam Ticaretler Uğraşan Tüccar  Mehmet  Bey, annem yardımsever Cumhuriyet  kadını Sakine  Hanım’dır. sekiz  kardeşiz  dördüncü   benim. Eleğiz ’ün  havası içinde dünyaya gelen, örflerini, adetlerini öğrenen mücadeleci  tüccar   Babanın  Baraj  kokulu evlatlarıyız.

Eleğiz ’da pek çok sanatçı, şair, profesör, iş insanı, doktor ve Avukat Politikacı yetişmiştir.

Elazığ  Keban baraj  ve Yeşil ağaçlarıyla dolu yemyeşil ve  baraj  kokan  bir ilçeden oluşan Tarihsel  şehirde büyümenin, farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşanabilen bir ilçe olmanı mutluluğa yaşayan biri olarak. Böyle bir ilçede  Büyümenin ayrı bir anlamı var. Evliyim iki kız çocuk babasıyım,

Elazığ’da  büyüyen bütün çocukların hayallerini Öğretmen olmak süslerdi.  özellikleri içimize yansımış yerimizde duran değil mücadele eden kişileriz.

Biz ’de İstanbul’a Bakırköy taşınan  Elazığ  kökenli aileden biriyiz.

İlk  okulu orta okulu, Elazığ’da okudum, liseyi  Zeytinburnu ’de okudum ,

Kendi kendimize yetiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidiyorduk. Gel zaman git zaman okul bitince , Askere gittim, görevim yaptım.  Askerlikten sonra Genlerimde ticaret yapan bir baban oğlu olarak, kömür sattım, seyyar satıcılık yaptım, Portakal sattım,   birahaneye ortak oldum. O zaman bira satışı iyi olduğu için   sonra ortaktan ayrıldım, Harput et ve kebap üzerine işletmeye açarak yolum devam ettim.

bira haneye gelen kişileri ile iletişim kurdukça  okumuş kişiler, şair insanlar, tecrübeli kişiler  tanıştıkça konuştukça  hem bilgimi hem ‘de çevremizi genişleterek  bilgim artırarak cesaretim gelişti, bence bira dışarıdan alkol içeriden okul  benzettim, çok şey öğrendim,

Damak zevki olan kişileri tanıştım, yemek kültürü olan kişiler iletişim kurdum, eğlenceyi ile  alkol alması bilen sözünde duran çok iyiyi kişilere karşılaştım.

Bakırköy’de 1985 yılında Harput ocak baş  açarak . hem ilçemin ismin ve lezzet  yemeklerin yaparak, hem ‘de kalite anlayışı ile çalışarak  devam ettim halende devam etmekteyim.

Gençliğimizde ezilen kişilerin yanında olduk, haksızlığa karşı geldik, Vatandaş hizmet etmek en değerli ürün en ucuza satmak için çalıştım.

Sevgili arkadaşlar, yaşantınız boyunca bazen elinizdeki imkanlar yeterli olamayabilir. Bu çok doğaldır. Unutmayın ki bundan çok daha önemli bir şey vardır: inanmak başarıya giden yolun ilk ve en önemli basamağıdır. Bu sebeple hedefiniz ne olursa olsun önce başaracağınıza inanın sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Yuvarlana Taş Yosun tutmaz, çok iş değiştirmeyin,

içinizdeki kabiliyeti artırması öğrenin,

Guvenirli   insan olun.

Hepinize Harput  baraj  kokulu güzel günler diliyorum.

Harput ve Pino Resturant Kurucusu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM