• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Hayatta Huzur ya da Mutluluktan Ziyade, Para Önemlidir.

Hayatta Huzur ya da Mutluluktan Ziyade, Para Önemlidir.

Hayatta Huzur ya da Mutluluktan Ziyade, Para Önemlidir.

Paran yoksa hiçbir şeysin. Bize “aile, sağlık önemli” diyorlar, ama öyle değil. İnsanın başını dik tutan, ona saygı kazandıran paradır. Çocuklarının yüzüne huzurla bakmasını sağlayan da paradır.

Bak oğlum, mücadeleci ol. Alın terinle kazan. O kazandığın paranın kıymetini bil. Para için emek ver, ter dök ki, o para sana faydalı olsun. Unutma, inat etmek değil, her iş emek ister. Eğer bir işe giriyorsan, aklını ve becerini kullan, o işin peşinden git ve mücadele et.

Sana bir tavsiyem var:

Asla pes etme! Bir kez düştün mü, ikinci defa kalkmak çok zor olur. Eğer düşersen, bütün kapılar yüzüne kapanacak. Eşin, dostun, akraban, kardeşin ve arkadaşların bile telefona çıkmayacak. Dibe vuracaksın, biliyorum, çünkü ben de o dibi gördüm ve yaşadım. O en dipteyken sadece eşim bana destek oldu. Onun duası vardı, beni yaratan yanımdaydı, annemin duaları da hep benimleydi. Bu dünya adaletsizdir; düşenin dostu olmaz. Para varsa etrafında insan çok olur, ama paran yoksa kimseyi bulamazsın.

Kendini dağıtmamak, “Beni böyle kabul etsinler” demek yerine, kendini en iyi şekilde sunman gerekir. Ambalaj önemlidir; eğer olmasaydı, ürünlerde ambalaja bu kadar önem verilmezdi. Unutma, “İnsan giysisiyle karşılanır, bilgisiyle uğurlanır.” Bilgiye ve dış görünüşe önem ver, daha düzenli ve planlı ol ki, çevrendeki insanların kalbinde ve zihninde yer edin.

Kendini sürekli yenile; değişime açık ol. Bunu, hem kendi başarıların, hayallerin, huzurun ve mutluluğun, hem de ailen, kardeşlerin, ilçen ve ülken için yapmalısın.

Bu ülkede dedikodu ve ücretsiz reklam yapılıyor. Bazı imkanları olan aileler,

“Bu ülkede yaşanmaz”

diyerek her şeyi satıp başka ülkelere gidiyorlar, ama sonrasında mutsuz oluyorlar. Bizde bir atasözü var: “Yuvarlanan taş yosun tutmaz.” İşine odaklan, kaliteni koru, çevrenle iyi ilişkiler kur. Sevmeyi, sevdirip gönül kazanmayı öğren. Bir ilçede abi ol, ama samimi ol. Gençlere örnek ol, sevilen ve sayılan biri ol. Ancak sürekli başkalarının etkisinde kalan biri olma. Eğer zayıf yönlerini insanlara anlatırsan, seni kullanırlar ve sonunda bir kenara atarlar.

Unutma, zayıf yanlarını kendin bil, ama güçlü yanlarını göstermeyi tercih et. Mutluluğu evinde ara, dışarıda değil. Gerçek dostlarını ailenin içinde bul. Dinlemeyi bil, çünkü çok şey bilmek bazen zarar verir.

Ayson Karabağ

Yazar-Gazeteci

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM