• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Alevi Kültür Dernekleri Bakırköy Şube Başkan Taner Süslü İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Alevi Kültür Dernekleri Bakırköy Şube Başkan Taner Süslü İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Alevi Kültür Dernekleri Bakırköy Şube Başkan Taner Süslü İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Taner Süslü Biyografisi

10.01.1969 Erzincan doğumluyum. Eğitimimin ilk orta ve lisesini Erzincan’da bitirdim. Üniversiteyi İstanbul’da bitirerek mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda ticaret işleri ile uğraşarak gayrimenkul işleri yaptım. Evli ve 1 oğlum var. Şimdi dernek işlerine gönül verenlerden biriyim. Eğer kendimi şaşırtmazsam, bu çok sıkıldığım anlamına gelir. Onun için insanlara dokunmak, el vermek ve omuz vermek için dernek çatısı altında hizmet vermeye devam edeceğim.

Alevilik Nedir?

Alevilik, Ali ve On İki İmam’ın öğretilerini öğretmiş olduğu varsayılan Hacı Bektaş-ı Veli’nin mistik Alevi İslami öğretilerini takip eden yerel bir İslami gelenektir. Alevi öğretileri dede adı verilen din adamları tarafından aktarılır.

Derneğinizin Amacı Nedir?

Eskiden büyük şehirlerde örfümüze, adetlerimize, kültürümüze sahip çıkmak için bir araya gelerek ilişkilerimizin devam etmesi, büyük-küçük ilişkilerin gelişmesi, düğünde, sünnette, ölümde el ele vermek, omuz omuza olmak için şehrin içinde kayıp olmamak için dernek çatısı altında bir araya gelmek, kültürümüze, adetlerimize sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz yerdir.

Hz. Ali’nin Sözlerinden Bizlere Hatırlatmak İsteseniz, Ne Söylersiniz?

1- Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir.

2- Akıllı geçiniyorsan, akılsız insanları sırtında taşıma

3- Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.

4- Sırrını iki kimseden başkası bilmesin, sen ve Rabbin.

5- Fırsat karınca yürüyüşü ile gelir, yıldırım hızı ile gider.

6-  Kendini tanımayan kimse kurtuluş yolundan uzaklaşarak cehalet ve sapıklık yoluna giriverir.

7- Yapman gereken hayırlı, yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.

Alevi Derneği Olarak Hedefiniz Nedir?

Siyaset insan doğarken başlıyor ve ölünceye kadar içinde kalıyor. Bizde her türlü siyaseti içimizde barındırarak, gelecek nesilleri yetiştirerek her fikrin adamlarının bizim mutfaktan çıkmasını düşünmek harika bir duygu. Bizim bilgi zenginliğimiz, kültürümüz, becerilerimize eğitim yolu ile geleceğe yön veren, siyasi olsun, iş adamı olsun, sanatçı olsun, becerilerimizi bu mutfakta geliştirerek topluma yön vererek büyümek istiyoruz.

Bakırköy’de Ne Yapmak İstiyorsunuz?

İlçemizde Aleviliğe yakışır işler yapmak arzusu içindeyim. Benim amacım; dernek kültürüne yakışır işler yapmak. Bayrağı ileriye taşımak, çevremizdeki insanları özendirmek, sevdirmek ve yanımıza çekmek için çalışıyoruz. İnsanlık gereği ne gerekirse onu yapmak arzusu içindeyim. Dernek olarak, emekli kollarımızı, kadromuzu korumak ve geliştirmek, bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Gençlik kollarımızı gelecek hayata hazırlamak ve tecrübeli abilerle buluşturup bilgilerinden ve tavsiyelerinden bilgi toplayarak gelecek kuşaklara hazırlamak istiyoruz.

Kadın kollarımız olsun. Evimizi öğretmen olan, çocuklar yetiştiren, torunlar yetiştiren cefalı annelerimizin becerilerinden, genç kızlarımızın faydalanmasını arzu ediyoruz. Kadınlarımızı bir arada daha sosyal yönleriyle hizmet vermeye hazırlıyoruz. Kadınlarımızı termal hotellerine götürüp oralarda 10 gün rahatlamalarını, dinlenmelerini arzu ediyoruz, onların dualarını kazanmak istiyoruz.

Yatırımcı iş adamları kollarımızın gelişmesini arzu ediyoruz. Genç iş adamlarımızın bakış açılarını ve vizyonlarına katkıda bulunmak istiyoruz. 130 ülkenin iş adamlarıyla tanıştırmak, iletişim yönlerini geliştirerek kendi markalarını hazırlamalarını arzu ediyoruz. İleride markaları olanlar başarıya koşacaktır. Büyük düşünmeleri için sık sık eğitimden geçirilmesi ve iş insanlarıyla bir araya gelmelerine çalışmak ve yollarında ışık olmak istiyoruz. Kardeş ülkelerin kardeş kollarıyla iletişim halinde olup, Alevi elçilerimizi geliştirmek istiyorum.

Dernek Çatısı Altında Hayallerinizde Neler Var?

Haftada bir gün kitap okuma günümüz olsun diyorum. Kitap okutalım. Birbirimize kitap hediye edelim. Kitaplardan bilgi toplanmasını bilelim, ara sıra yazarlarımızı ağırlayalım. Kitap kültürü olan, kitap aşkını Bakırköy’den yaymak arzusu içindeyim. Kitap barutunu Alevi Kültürü derneğinden yayılmasını arzu ediyorum.

Spor Konusunda Ne Söylemek İstersiniz?

Spor Konusunda da üyelerimizin çocuklarını sporda buluşturmak, becerikli-istekli çocuklarımızın sporda ilerlemesi için eğitimlerine destek vermek isterim.

İşsiz İnsanlarımız İçin Ne Düşünüyorsunuz?

Dernek üyelerimizin içinde işsiz arkadaşlarımız varsa toplayacağız. Becerilerini öğreneceğiz ve 3 gün eğitimden geçireceğiz. Becerilerine göre kabiliyetlerine göre iş bulup yerleştirmeyi düşünüyorum.

Sanat İle, Müzik İle, Tiyatro İle Uğraşan Gençler İçin Ne Düşünüyorsunuz? 

Üyelerimizin çocuklarının sanat içinde, uzmanlarından eğitimler alarak, başarılı bir kadro oluşturmak ve güzel projelere imza atmak istiyoruz. Yeterki becerilerini görelim, kimisi iyi şiir yazar, kimisi iyi resim yapar, kimisi editördür, kimisi yönetmendir, kimisi müzisyendir. Bu becerikli arkadaşlarımızın gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. Doğru insanlara yönlendirerek hayatlarına güç katmak istiyoruz.

Bakırköy’deki Canlara Mesajınız Nedir? 

Yakında bir kahvaltıda buluşarak, fikirleri, düşünceleri toplayarak derneğimizin yolunu geliştirmek istiyoruz. Hizmet yolculuğunda bize yakışır işleri yapmak için değerli üyelerimizle kahvaltıda buluşarak dertleşmek istiyorum. O günde barut ateşi gibi yayılacağız, duyulacağız, çalışmalarımızla gurur duyulacak bir yılımız olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM