• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Doğru Kaynak Kurs Öğrencisi Ceren Dilaver İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Doğru Kaynak Kurs Öğrencisi Ceren Dilaver İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Doğru Kaynak Kurs Öğrencisi Ceren Dilaver İle Gazeteci Ayson Karabağ Röportajı

Kar yağışı nedeniyle öğrenciler eğitim olmaz diye düşünmüşler. Bu düşünce üzerine Özel doğru kaynak kişisel Gelişim Kursu Kurucusu Coşkun Bostancı’yı arayarak ‘‘Kar yağışı var gelelim mi?’’ dediklerinde cevap olarak Coşkun Bey ‘‘Erzurum’da kar 4 ay duruyor onlar ara veriyor mu?’’ demiş. Bu cevap üzerine öğrenciler eğitim yolunu tutup gelmişler. Gelmek istemeyen öğrencilerden biri de Ceren Hanımdı. O gün kendisine sürpriz yapalım dedik ve gazeteci ile buluşturalım. Kitap hediye edelim. Dolu dolu hikayesi olsun, düşüncesi içinde öğrencimizin hikayesi oldu. Bir daha hiç bir engele takılmadan yağmurda olsa, karda yağsa randevu varsa, söz verilmişse o randevuya gideceğini şimdiden bilecek. İşte bu sohbette eğitim var. Faydalanmanızı diliyorum.

Ceren Dilaver Kimdir?

Trabzon doğumlu olan Ceren Dilaver Bahçeli evlerde oturmaktadır. Bilgiyi kovalayan, iletişimi kuvvetli ve üniversiteye hazırlanan bilgi dolu bir insan.

Bilgi Nedir?

Bilgiyi ikiye ayırıyoruz. Açık öğretim ve gizli öğrenim.

Açık öğretim: öğretmenlerimizden aldığımız doğru kaynaklardan alınan bilgidir. Açık öğretim de %4 olanındadır.

Gizli öğrenim dediğimiz ise; Çevreden, komşudan veya sosyal medyadan yani dış etkenlerden edindiğimiz bilgiler veya haberler diyebiliriz. Türkiye’de gizli öğrenim oranı 96

Sevgi Nedir?

Sevgi çok yüce bir his ve katı kalpleri yok eden güçtür. Sevgi kötülüğü yok eder. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren karşılığında mutluluğun kaynağını alır ve şefkat duygusu artar. Bu sayede hem kendisi hem de çevresi bilgi ile dolar.

Güven Nedir?

Güven insan ilişkilerinde belki de en önemli unsurlardandır. Güven bir çekirge gibidir kaçınca geri gelmez.

Baba Nedir?

Baba rızık kapısıdır. Baba güven kapısı, evin direği, evin huzurudur. Sırtımızı babaya yaslamak insana güven verir. Babasını dinleyen onunla vakit geçirene ne mutlu.

Anne Nedir?

Anne cennet kapısıdır. Girmesini bilene; annesiyle vakit geçirene, annesini dinleyene, annesiyle tat alana ne mutlu. Annem benim için sevgi teknesidir, sevgiyi verendir. Arkamda annemin duasını, sevgisini hissederek çalışıyorum. Anne benim vatanımdır, içtiğim suyumdur, yediğim ekmeğimdir, lezzetimdir, tadımdır.

Zamanlama İlkesi Nedir?

Eğitim sürecinin temel ilkelerinden biri, zamanlama faktörünün dikkate alınması, eğitimin bu ilkeye ve bireyin psikolojik olarak hazır bulunuşluk düzeyine göre verilmesidir. Zira insan, bazen psikolojik yönden eğitim faaliyetine olumlu cevap veremez. Zaman hızlı gitmekte bu nedenle zamanlamayı iyi yapmalı ve bölümlere ayırmalıyız. İkinci bir yol ise yedekleme olabilir. Zamanı iyi kullanarak gününüzü planlayınız.

Giyim Nedir?

Giyim, vücudun bir kısmını veya tamamını kapsayan, kuşatan her türlü kıyafet ve aksesuara denir. Giyim sizin ambalajınızdır. Unutmayın ki; “Kıyafetinizle karşılanır, konuşmanız ve bilginizle uğurlanırsınız. Birbirimizle iletişim kurarken yaptığımız gördüğümüz ilk şey dış görünüşümüzdür. Yani yüzümüz ve giyim kuşamımız. Haliyle karşı tarafta ilk göze çarpan bu yönümüz olunca dış görünüşümüzle karşılanırız. Fikirlerinin, bilgi ve tecrübelerinin ne olduğuna dair. Sonrasında da ayrılıyorken artık herkes birbirinin ne düşündüğünü ve düşünce yapılarının ne olduğunu bilirler. Dünya kapılarını açmak istiyorsanız ses tonunuz, giyiminiz ve dış görünüşünüze önem vermelisiniz. Bilgi ile donattığınızda ise iki özellik birleşir ve size hanımefendi ve beyefendi derler.

Kardeş Nedir?

Kardeşe bakması bilen, kardeş gönül aynasıdır. Kardeş olmak gösterişli olmak değil içten olmaktır. Kardeş demek sizi düşünen ve size destek veren demektir. Kardeşinizle paylaşımlarınızı içten yapın ve ona değer verin..

Okumak Nedir?

Okumak bilgiyi sadece kitaplardan almak değildir. Çevreden, tecrübelerden ve hayattan da alınabilir. Ayda bir sayfa çevirmek yerine kendimizi her gün bilgi ile donatmak için planlarımızı ona göre yapmalıyız. Daha iyi yazmayı, daha iyi okumayı ve en önemlisi etkili şekilde bilgileri aktarmayı başarmak için sürekli yeni bilgiler edinmeliyiz. Gazete okumak çok önemlidir. Mutlaka bir gazeteye abone olmak sizin açınızdan çok faydalıdır. Gazete, broşür veya kitap size bilgi deryasını açar. Tecrübeli insanları, gazeteci insanları gördüğünüzde onlarla konuşun, bilgilerinden yararlanın. Hayatınız farklılaşacak ve zihniniz açılacaktır.

Hocam Öğrencilere Tavsiyeniz Nedir?

Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım. -Mustafa Kemal Atatürk.

Bu sözden yola çıkarak okumaya zaman ayırmamız gerektiğini anlıyoruz. Okuyun ve kendinizi geliştirin

Özel doğru Kaynak  kurs 0505 5825959

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM