• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kars Cumhuriyet Yolaçan Köyü Derneğine Teşekkürler

Kars Cumhuriyet Yolaçan Köyü Derneğine Teşekkürler

Kars Cumhuriyet Yolaçan Köyü Derneğine Teşekkürler

Cumhuriyet Köy Dayanışma Dernek Başkanı ve yönetimine, bu derneğin oluşmasında emeği geçen her kişiye ve Cumhuriyet köyü vatandaşlarına ölümde ve düğünde bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

Dernekçilik, eğlencede ve ölümde bir araya gelerek, köylüsünün yanında olarak, bilgi konusunda bilgilendirerek, ceplere mesaj çekerek, yardımcı olan ailelerin yanında el veren, omuz veren dernek yöneticilerine teşekkür ederim. Birlik-beraberliği bir de dayımda yaşadım. İstanbul dışındaydım, ama iletişimi sürdürdüm.

Dayım Hayrettin Sadi İçin

Dernek birliğini oluşturan ve bu derneğin kuruluşunda büyük emeği olan kıymetli büyüğüm, dayım Aslan Sadi, ilk dernek başkanlığını yaparak Cumhuriyet Köyü Dayanışma Derneği’ni ateşleyen isimdi. Allah rahmet eylesin. Şimdi dayım Hayrettin Sadi için ceplere mesaj çeken, işlerini sıkı takip eden, tüm köy halkının gelmesi hele de bu pandemi döneminde, dayımı yalnız bırakmayan, bizim geleneklerimizi aynen yaparak gelenlere ikramda bulunan, çayına kadar, duasına kadar el veren, omuz veren dernek çalışanlarımızı zevkle, aşkla çalıştıran, uğraştıran, destek veren, ayakta tutmasını sağlayan, yürekli, sevgi dolu Cumhuriyet Köyü vatandaşlarına ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Ekmeğinizi yedim, çayınızı içtim. Siz verdiğiniz destekle, dayanışmayla bir başkalarına da model olun. Allah razı olsun, tuttuğunuz altın olsun. Dayıma Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm Cumhuriyet köyünün başı sağ olsun.

Hayrettin Sadi’nin Oğlu Öztürk Sadi’ye ve Eşine Teşekkür Ederim

Hayrettin Sadi dili kılıç gibi zor bir insan. 45 yıl Öztürk ve eşi, torunları Harun yüreği sevgi dolu bir genç. Her şeyden önce koşan, el veren bir torun hemen hemen dedesinin elinde büyüyen biri. 45 yılı veren yaşlılar ile ilgilenen bir oğul ve gelin. Zor geçen 45 yıl. Bu yolda giderken yorgunluktan veya bilmediğimiz nedenden dolayı son 3 ay ters düşünmüş olabilir, sabır bitebilir, yorgun düşebilir. Yorgunluğuna yetişen Dilek oldu tek başına. Kadın haliyle babasını alıp hastane kapılarına giden, hastane kapılarında bekleyen, sonra evine getiren günde 5 kez bez değiştiren, vücudunun yaraları açılan bir dönemde yaşam zorluklarını yaşayan, gözleri 3 ay kapılara bakan bir babayı gören bir anne, bir evlat, bir kadın hisleri ile duygularıyla gözü gibi bakan bir evladın ellerinde gözlerinin önünde yavaş yavaş eridiğini,  virüs bulaşması sonucunda kaybettik.

Vefat Eden Hayrettin Sadi Dayımdan Ders Çıkaralım

Köyümüzün yaşlısı olan, Hayrettin Sadi dayımızın vefatını üzüntü ile öğrendim. İstanbul dışında olduğumuz için bulunamadım. İlerleyen bir asır üstü yaşına rağmen, mükemmel hafızası, gözlerinin kapıda olması, sürekli kapılara bakması beni bir kaldırın dolaşayım demesi, ve ezan okunduğunda namazını kılmak isteyen biriydi. Ölüme de yalnız gitti. Hastanelerde zaman geçiren, ne bir kardeş, ne bir oğul ve ne de bir torun yoktu. Hastanede yalnız kaldı. Başında duran kızı Dilek oldu. Yükünü, ağırlığını, eziyetini hep yaşadı. Omuzlarına büyük yük aldı. O yükü taşımakta zor, yaşamakta zor. Ne mutlu Dilek sana. Bu hayır içinde koşup yanında olamadık, el veremedik, dayımın elinden tutamadık. Bir duasını alamadık ve fırsatı kaçırdık. Sana helal olsun. Hayırlı bir evlat olarak iyi bir imtihan verdin. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun. Şimdi Dilek hanım yaptıkların aklında, gözlerinde kalsın. Sakın bu konuyu konuşma ve savunma. bir gazeteci olarak, benim en çok dikkatimi çeken, gözleri kapıda olduğu için dikkatimizi çekiyordu. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve köylülerimize sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah

Ölümden Sonra

Hayrettin Sadi dayım ölümden sonra resimlerini arıyoruz. Ondan kalan kırıntıları arıyoruz. Ondan kalan resimlere bakarak, videolara bakarak kendi eksikliklerimizi görüyoruz. Hiç sevmediğimiz kişilerin kırıntıları dahil insanı mutlu ediyor.

Yaşlılarımız İçin Bir Öneri

Dedeniz olsun, anneanneniz olsun, babanız olsun lütfen özellikle Cumhuriye Köyü için, yaşlılarınız için bir gazeteci olarak beni davet edin. Onlarla söyleşi yapayım, onlarla vakit geçireyim. Ondan bilgileri alarak bunu videolarla, resimlerle hazırlayalım, yayınlayalım. Sizin de elinizde çocuklarınıza seyrettirecek, okutacak bilginiz olsun. Evinizde onları da sevindirin. Bir gazeteciyi misafir edeceğiz, sizinle röportaj yaparak oda mutlu olur, gazeteciye içini boşaltır. Ona bir değer verdiğimiz gösterelim lütfen. 0532 3910934

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM