• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ekoloji Marketin Ceo Zekayi Özyurt Hem Ruha Hem de Sağlıklı Bedene Sihirli Dokunuş Yapan İle Gazeteci AysonKarabağ Röportajı

Ekoloji Marketin Ceo Zekayi Özyurt Hem Ruha Hem de Sağlıklı Bedene Sihirli Dokunuş Yapan İle Gazeteci AysonKarabağ Röportajı

Ekoloji Marketin Ceo Zekayi Özyurt Hem Ruha Hem de Sağlıklı Bedene Sihirli Dokunuş Yapan İle Gazeteci AysonKarabağ Röportajı

Sağlıklı ürünleri imalat yapmazsam yaşayamam

Doğal ürünleri çocuklarımız için, sağlıklı besleyen anneler için hem sunuyoruz hem geliştiriyoruz.

Organik ürün ilk aşkımdır.

Üretim eşime çok yakışıyor; üretimi çok seviyoruz, insan çok seviyoruz. Araştırmadan hiç ama hiç kaçmıyorum. Neyi sevip neye dokunmam gerektiğini biliyorum. Doğal ürünleri çocuklara itina gösteren annelere organik ürünleri üretmek, pazarda doğal ürünlerle buluşturmak, güvenlerini kazanmak, bana ve eşime çok büyük haz veriyor.

Doğal organik ürünlere çok aşinayız

Zekayi Özyurt Biyografisi

21.05.1973 yılında İstanbul Küçükçekmece, Süleymaniye Hastanesinde doğdum. Babam Zikri Ağa, Annem yardımsever biri olan Hikmediye Hatundur. Tek çocuk benim ama üvey kardeşlerim var. İstanbul Küçükçekmece ilinde pek çok şair, profesör, iş insanı, doktor, avukat, yazar, tüccar yetişmiştir. İlk ve ortaokulu Bezirgan Bahçe ilk okulu ve Taştepe orta okulu, Avcılar endüstri meslek lisesiden mezun oldum. ÜniversiteyiTekirdağ meslek yüksek okuldan mezun oldum. Çevrem hepticaret gözlem ile bakan ve hayal eden biriydim. Küçükçekmecede güle oynaya ve neşeyle büyüdük. İstanbul Küçükçekmecede büyümek her anlamda çok keyifliydi.istanbul kültürü içinde yetiştim, bağ ve bahçeleri içinde büyüdüm. Küçükçekmecede büyüyen bütün çocukların hayalini ticaretçi olmak süslerdi. bir derdim olduğunda bir arkadaşım mektup yazarak içim boşaltırdım. Sonra mektup yırtar atardım. Çünkü bu hayaller ile büyüyüp yetişiyordum. Okumaya araştırmaya hep önem verdim. Mahallemizde büyüklerimizi çok dinledim. Su akar yolun bulur fikrine inananlardan biriydim. Okul biter bitmez sigorta işine girdim. Sigorta işin hem anlatarak hem de güven vererek sigorta işin çevreme anlatarak her gün müşteri sayımı geliştiriyordum. Trafik poliçesi konusunda çok iyi işler yaptım. Tam 2004 yılına gelene kadar o dönemde sigorta şirketleri sıkıntılı bir dönemde pek çok sigorta battı. Batınca bizimde maddi manevi sıkıntıları içinde bize düşen bedeli bizde ödedik. Burada hem bedel ödeyerek hem de çalışarak, tecrübe edinerek geldim. Sonra bu sıkıntı dan sonra meslek değiştirmek istedim o dönemde nar suyu işi dikkat çeken bir hal aldı bende nar suyu olsun doğal sabun olsun bitkisel yağlar olsun bu konuya merek sararak bu işlerin içinde kendim buldum derken doğal ürünler organik ürünlere gönül verdim. Eşimle birlikte ekolojimarket adı altında kendi işimi kurarak hem imalatın yapıyoruz hem de satışın pazarlaması yaparak imalattan halka pazarlıyoruz. Aracısız internetten satıyoruz. Kadıköy özgürlük parkının içinde Çarşamba günleri kadıköydeyiz. Pazar günü kartalda, cumartesi günü şişlideyiz. Çocuk yetiştiren anneler için, sağlıklı beslenmek

isteyen emekliler için gerek internetten satarak gerekse pazarda halka birebir satarak organik ürünleri sevdirmeye çalışıyorum. İnternet mağazası www.ekolojimarket.com alışveriş yaparak adresinize 3 günde teslim oluyor. Güvenerek kullanabilecek ürünleritanıştırmak, bilgileri vererek müşteri sayımızı artırıyoruz. Güvenlerini kazanarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Baba Nedir?

Ben babamı 16 yaşındayken gördüm. Ben 1 yaşındayken annemle ayrılmışlar. Beni dedem büyüttü. Dedem, ticaretle uğraşan ve pazarda satış yapan, mücadeleci, insanlara karşı sabırlı, yardımsever, önyargısı olmayan, el verip destek olmasını bilen, adaletli biriydi. Benim üzerimde dedemin büyük emekleri var. Allah rahmet eylesin. Fakat keşke baba ile büyümek nasıl bir duygu bunu bilseydim. Bu konuda eksiklerim var. Bu eksikliğimi hala hissediyorum onun için baba duygusunu oğlumla yaşamak, birlikte büyümek, birlikte öğretmek için çalışacağım. Rabbim bazı insanlara baba ünvanıvermiş ama yaşamamış nasıl bir duygu. Bunu yaşamayan babalar elinizdeki bu fırsatı kaçırmayın. Bu ünvanın değerini bilin. Baba olmanın hakkını verin, dersinizi çalışın. Baba duygusunu kaçırmayın, yaşayın. Birlikte büyüyün, tüm duyguları birlikte yaşayın.

Anne nedir?

Arkamda gizli bir güç hissettiren, güç veren, el uzatan ama görünmeyen bir duygu. Onun için annemi arkamda bir dağ gibi hissediyorum. Bir kaya, bir güç, bir zenginlik hissi veren bir duygu. İnsanın en güvendiği insanlar anne ve babası oluyor. Ben baba duygusunu yaşayamadım ama annem ve dedemden çok şey öğrendim. Dedem bana ticareti öğreten oldu; rehberim oldu, öğretmenim oldu. Anne cennet kapısı o yüzden o kapıyı açmayı bilen, birlikte yaşayanlara ne mutlu. Annem beni hayata hazırlayan öğretmenim oldu.

Sevgi Nedir? Evliliği Nedir?

Sevgi kötülüğü yok eder. İyilikleri yayar. Katı kalpleri yumuşatır. Sevgi iki yönlüdür. Sevgisini veren için mutluluk kaynağı, sevilen kalbinde şefkat duygusudur. İnsanı insan yapan varlık sebebidir. Sevgi içimizdeki ateşi ortaya çıkaran sevgidir. Hırs sevginin önüne geçmemelidir. Sevgi insan sevmektir. İnsan hizmet etmektir. İnsanları anne gibi baba gibi kardeşin gibi görmektir.

 

Evlilik Nedir?

Sabahıysa, evlilik aşkın akşamıdır. Evliliğin sessiz ve sakin sürmesi için ya koca sağır ya da kadın dilsiz olmalı. Eşimin eli omuzlarımda olduğu müddetçe çok güçlülüğümü hissediyorum benim için bir göz bir kulak bir el ve destekhisleri çok güzel çalışıyor. Onun için eşlerinizi dinleyin. El birliği içinde kendi hikâyenizi yazıyorsunuz. Kendinize çevre ediniyorsunuz, dostlukların büyüyor, çevreniz genişliyor, aile büyüyor. Evlatlarımızı ile birlikte büyüyoruz. Ülkemize katma değer kazandırıyoruz.

Vergimizi veriyoruz iş imkanısağlıyoruz; onun için ailemiz işim oldu ürettiğimizi ürünlerimizi sevenlerim yedirme sorumluğum başladı. Sorumluğumuzun farkındayım; eşim imalatın başında olunca gönlüm daha rahat. Gerek çalışanlarım olsun gerek eşim olsun biz aile duygusu içinde çalışıyoruz, üretiyoruz onun için el ele verdiğinizi eşinizle birlikte mücadele veren ne mutlu benim eşim; yardımcım oldu, asistanım oldu, muhasebecim oldu, öğretmenim oldu. Eşlerinizi dinlemesini bilim, sorun çözen olun sorunlardan problemlerden ders çıkarız. Sizin işlerinizin gelişmesi için sorun ve problem yaşamak sizi güçlendirecektir. Yoksa havaya gireriz onun görmekten aciz kalırdık. Her şeyi bize veren Allah’ın bir bildiği vardır. Onun için şükürler olsun eşimle birlikte sevdiklerim ürün imalat ederek pazarda internetten satıyoruz bu günlere şükürler olsun. Eşime de sizlerin huzurunda teşekkür ederim; yanımda olduğu için ve destek verdiği için.

Şarküteri nedir? Şarküteride çalışmak istiyor musunuz?

Şarküteri vatandaş tarafından güven duyulan bir yer. Kaliteli ürün bulunduran yer. Doğal ürünleri bulabileceğimiz biryerdir. Şarküteri; seçkin ürünleri bulunduran, bölgesel ürünlerin bulunabileceği kıymetli, değerli ürünlerin bulunabileceği bir yer. Değerli ürünlerin bulunması zorken, seçkin şarküterilerde bu ürünlerin kalitesini ve doğallığıyla bulmanı mümkün. Bizde bu seçkin şarküterilere; Marketlerde satılmayan ürünleri sergileyen yerlerdir şarküteriler. Doğal ürün veren, kaliteli, insanların güven duyduğu yerdir. Onun için şarküteri markette satılan ürün koyarak satışını geliştiremez. Markette olmayan ürünleri doğal ürünleri çocuk büyüten anneler için doğal ürünleri bulundurarak çevresine kalite yayan , hizmet eden şarküterilerle çalışmak istiyorsanız Bakırköyde iki yerdeolsun ama yan yana olan olmasın ki müşteri yönlendirelim. Kadıköyde 2 yerde bu şekilde şarküteri seçerek akıllı çalışarak müşteri yönlendirerek çalışmak istiyorum. Şarküteri bizim için seçkin, güvenir olsun ki müşterilerin beklentilerini verelim. Biz imalattan her ilçede seçkin şarküteri seçerek ürünlerini bulundursunlar biz de reklam yaparak sosyal medya olsun tv olsun reklam olsun tüketicinin aradığı zaman ürünümüz bulunsun. Onun için bize ürünlerimize güven müşterisine hizmet etmeyi düşünen şarküterileri aramızda olması, bir çatı altında çalışmak istiyoruz. İyi cirosu olan şarküterilerin yılda iki kez ödüllendirmek istiyoruz.

Beslenmede, yetişmede insanlara nasıl yardımcı olmayı düşünüyorsunuz?

Bizim insanlarımızın yetişme şekli havası suyu çok çok önemli. Bu alışkanlıkları, yediği ürünlere bakıldığın da vücut şaşırıyor ne oluyor diyor. Örnek verelim: Kars insanları pekmezi sever, eti seven, kaşar peyniri seven, lavaş seven, çayı seven, una alışmış bir vücut ve bu şekilde yetişen bir bireydir. Bu kişiye ekmeği bırak diyorsun, eti bırak diyorsun… Vücudun alıştığı ürünleri siz mideye göndermezseniz mide şaşırır. Yetişme şartlarını göz önünde bulundurarak aza indirerek yoluna devam etmelidir. Her konuşanı dinlersek ayarımız bozulabilir. Onun için el becerileri olan doğal ürünleri sağlık için

yetişme şeklinizi bozmadan yaşamı uzatmayı arzu edenlerden biriyim. Bizim için un da önemli, makarna da önemli, kuru fasulye de çok faydalı, mercimekte kıymetli. Bu ürünleri yetişen, gelişen alışkanlığımızı bozmadan doğal ürünleriyle organik ürünler ile lezzeti fark edersiniz.

Doğal ürün nedir?

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez parçası olan üründür. Doğal gıda ürünlere ekonomik güçlendirme için yapılır. Kadın emeği, kooperatifleştirme, el yapımı organik doğal ürünler, sağlıklı ürünlere güven duyulacak demektir.

Ekoloji market hikayesi nedir?

Ekoloji organizmaların diğer organizmalarla ve etraflarındaki fiziksel ortam ile nasıl etkileşim içinde olduklarını inceleyen bir bilim alanıdır. Organizmaların yeryüzünde dağılımı ve yoğunluğu hem biyotik (canlı organizmalarla ilgili) hem abiyotik (canlı olmayan) fiziksel faktörler tarafından şekillenir. Bizde ekoloji market ilave ettik düşündük internetten marketimizi açarak, internetten satış yapalım ve halka daha yakın olmak için pazarlarda kendimiz sunalım hem ürünümüzü gösterelim hem de müşterilerimle karşı karşıya konuşalım hem ürün hakkında ham de ürün bilgisi ürünler hakkında bilgi toplayalım diyerek niyet ettik. Eşimle el ele verdik içeride imalatta başında eşim durdu bende pazarlamada başında olduk. Çocuklarım da internet başında derken yola bu aşk ile çıktık. İmalatını yaptığımızı organik ürünleri internetten ve pazarda kendim satmaya çalıştık hemde ürünlerim direkt tüketen müşterilerimle karşı karşıya kaldık. bu sorumluğumuzun ve bize güvenen müşterilerimizin sayısı artırarak ağımızı genişletmeye çalışıyoruz.

Neden Doğal ürünler?

Girişimci eşim fikirleri kararlı oluşu ile sabit duran ama üzerine rahmet yağan hem de elleri en yükseğe uzanan bir ağaca özenir ona benzemek isterdim diyor. Çünkü işinde emek vermeden, zaman ayırmadan, ter çıkmadan, tarlaya tohum serpmeden, hayallerin peşinde koşmadan olmaz. Onun için işimizde emek vereceğiniz, Bir buğday başağına hayranlığımızla başladı bizim organik sevdamız neydi buğday ilham kaynağımızdı bolluktu bereketti. dayanıklıydı her türlü fırtınaya ve en önemlisi sabırdı.. Esnekti buğday başağı kırılmadan dağılmadan zorluklara uyum sürecinin bolluktu, bereketti dayanıklıydı her türlü fırtınaya ve en önemlisi sabırlıydı buğday başağı kırılmadan dağılmadan zorluklara uyum sürecinin en güzel temsilcisiydi ve en önemlisi her fırtına sonrası yine dimdik ayaktaydı. Anadolu’nun cefakareşim nasırlı ellerinde şekil almış bir makarnalardır. Erişteydi undu şükrüne doyamadığımız eşsiz nimetler. Bolluğun ve bereketin yüzyıllardır eksilmeden artarak devam ettiği Anadolu’muzun türlü nimetlerin bizlere ulaşmasını sağlayan eşsiz bir besin deposu .Emeğimiz sevgimiz ve alın terimizle bire bin veren bu muhteşem coğrafyada kendimiz evlatlarımız hem de bizlerden sonra gelecek

nesiller ve organiğe gönül vermiş tüm organik severler adına neden biz de üretmeyelim dedik ve bu sevda ile kollarımızı sıvadık ..Bugün kadın girişimci olarak başlayıp sürdürdüğümüz bu yolda Türkiye’nin dört bir yanındaki yaklaşık 5.000 dönüm bereketli topraklarda ekip yapıyor. Yaklaşık 200 kalem ürün ile siz değerli müşterilerimiz için çalışıyor ve üretiyoruz.

Ürünlerinizden bahsedelim mesela Tahin Helva hakkında?

Geleneksel beslenme alışkanlıklarımızdan kopmak istemediğimiz için geleneksel lezzetleri organik üretim koşullarına göre üretmekteyiz. Tahinin hammaddesi susamdır. Susam bitkisinin ezilmesiyle Tahin elde edilir. Organik ve Doğal Tahin, ender gıdalarda bulunan özelliklere sahiptir. Organik, Doğal, Katkısız, Koruyucu içermeyen bir Tahin; Protein, Kalsiyum, Çinko, Vitaminler ve Omega gibi çok değerli yağ asitleri içerir. 300 gr veya 500 gr üretmekteyiz.

Pekmez hakkında ne dersiniz?

Doğal pekmez, üzüm, hurma, keçiboynuzu Çam kozalak gibi çeşitli meyvelerin kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen yoğun tatlı şuruptur. Herkes tarafından büyük bir iştahla tüketilen doğal pekmez geleneksel bir lezzettir. Doğal pekmez üretim ve tüketimi yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır.380 gr veya 640 gr 300 gr 270 gr üzerinde üretilen ürünlerimizi mevcuttur. Pekmez arasına kozalak çamdan pekmez hazırlığı yapıyoruz; çoksağlıklı çok besleyici özellikleri olan pekmez çok farklı doğan en değerli kıymetli pekmezi olacaktır.

Reçeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğal reçeller aynı zamanda tok tutma özelliği vardır. Üretilen doğal ve katıksız reçel çeşitleri çilek, kayısı, ahududu, böğürtlen, ceviz, kuru incir reçeli ve şeker eklenmemiş marmelatlardır.

 

 

Organik Junior ürünleriniz için bizi bilgilendirir misiniz?

Titiz anneler bebeklerini itinalı yetiştirmek isteyen anneler için çocuklarının sağlıklı gelişmesi için doğal ürünleri üreterek aracısız annelere internetten satış yaparak ve istanbul’da 3 pazarda ürünleri müşterilerle buluşturuyoruz. Kadıköy özgürlük parkı’nda çarşamba günleri cumartesi, şişli pazarında pazar günü, kartal’da müşterilerimizi buluşarak ürünler hakkında bilgi alarak ihtiyaçlarına göre alıyorlar. Annelerin güvenini kazanmak bizim için en iyi sermayedir. Tarhana, pirinç unu, tam buğday unu, irmik, tam yulaf unu, keçi boynuzu unu, glutensiz tahıl karışımı, buğday rüşeymi, buğday nişastası, ta şehriye, çiçek şehriye, arpa şehriye, bulgur, makarna, zeytin ezmesi, dut özü, çiğ tahin, keçiboynuzu özü, elma suyu konsantresi, çocuklarınıza uygun gördüğünüz ürünleri siz seçin toplu alışverişlerinizde bizim de siz sürpriz hediyelerimiz var özellikle anneler için.

 

Sirkeler ve ekşiler hakkında ne dersiniz?

Bizim elma sirkeli yerimizi her sabah bir yemek kaşığı içen müşterilerimiz var. Yararının fark ediyorlar. Onun için sağlığınız için her sabah aç karnına bir kaşık elma sirkesi kullanın derim. Elma sirkesi olsun alıç sirkesi olsun, üzüm sirkesi, balzamik sirke, nar ekşisi, direkt ateş görmemiştir. Vakum altında imal edilmiştir.

 

Salçalar ve zeytinler hakkında ne dersiniz?

Vücudumuzun ihtiyacı olan ürünlerdir. Doğal ürünler vücudunuzun sağlıklı dostu onun için kullanılan ürünleri seçerek kullanmanız için ketçap acılığı, tatlı, domates salçası, biber salçası, domates biber salçası, yağlı sele zeytin, kırma yeşil zeytin, Sade zeytin ezmesi

 

Soğuk sıkım yağlar için ne dersiniz?

Zeytinyağı çok kıymetli ve Doğal doğru faydalı yararlı yağ vücudun dostu olduğu için zeytinyağını her sabah ekmekle az tüketin size fayda sağlayacaktır. Sızma yağı teneke 5 lt, natural olive 3 1 lt özel şişe içinde, Ayçiçek yağı 3 lt aspir yağı 250 milim, çörek otu yağı olsun susam yağı 100 milim, Hindistan cevizi yağı 180 gram, kantoron yağı,kayısı çekirdeği yağı

 

Özel ürünlerde neler vardır?

Basım kuru asma yaprağı 200 g olsun, elma suyu konsantresi 670 g olsun mısır nişastası 320 g olsun, buğday nişastası 320 g olsun chia 150 g olsun, organik kinoa 150 g olsun, mısır yerimi 350 g olsun, buğday rüşeymi olsun, hurmalı cezerye 40 g olsun, mustafa kemal paşa tatlısı 110 g, çorbalık tahıl karışımı 500 g, yulaf ezmesi 500 g, misli 500 g olsun

 

Vegan makarnalar hakkında konuşalım

Çok uzağa çalışma doğal ürünlerden tam siyez burgu makarna olsun, tavsiye zarfa şehriye olsun, sade bulgur makarna olsun, karışık sebzeli burgu makarna olsun veya karışık sebzeli burgu makarna, sade kuskus olsun sade spagetti, sade çiçek şehriye ve sadet her şehriye ve arpa şehriye ürünlerimize vücudunuzun alışkanlıklarından biri olan ürünleri ara sıra kullanılır ama doğal besleyici faydalı ürünler vücudun ihtiyacını tamamlarlar. Bu besinleri vücudun ihtiyacıdır. Alışkanlıklarınızdan biridir.

 

Yumurtalı makarnalar hakkında ne dersiniz?

Besleyici faydalı ürünlerimizden sade fettucine ürünü veya ıspanaklı fettucine Ürünümüz olsun organik sade erişte olsun chia erişte bu ürünlerimiz vücudun ihtiyacı olan lezzetli faydalı ürünlerdir.

 

Baharat ve tuzlar hakkında?

Organik çörek otu olsun Hindistan cevizi rendesi, kekik ve toz kimyon, kurutulmuş nane ve tatlı pul biber, acı toz biber olsun, soğan toz olsun, toz zencefil olsun, çimen oto tohumu tozu, acı çile biberi, doğal deniz tuzu öğütülmüş, normal hayat tuzu beyaz öğütülmüş, himalaya tuzu beyazı öğütme,altın süt baharat karışımı bu ürünler vücudun ihtiyacı olduğu gibi vücudun faydalı besleyici faydalı yararlı ürünleridir.

 

Un grubu çok çok önemli midir?

Bizim türk insanlarının alışkanlıkları un çok terli ve faydalı vücudun bildiği ürün kıymetli ve faydalı bir üründür. Organik irmik, organik tarhana, tavsiye buğday unu, organik tam buğday unu, dinkel Tam buğday unu, kavılca Buğday unu, arpa unu, Hindistan cevizi unu, kinoa unu, nohut unu, soya unu. Bakliyatlar hakkında anadolumuzun tarlasından titiz kadın girişimcilerin elinden tam buğday olsun karabuğday olsun Baldo pirinç, kabuklu mercimek olsun, yeşil mercimek olsun, köftelik bulgur olsun, kuru fasulye yöresinden olsun, çin mısır ve maş fasulyesi olsun börülce ve kuru bezelye doğal ürünleri vücudumuzun ihtiyacı olan bakliyatlar besleyici ve vücudun faydaları ürünleri iyi seçerek kullanmanızı çok çok daha önemli.

 

Kuruyemiş ve kuru meyveler hakkında bilgi alalım

Çekirdekli kuru üzümü azerbaycanlılar çay ile tüketiyor. Kuru incir ve kabak çekirdeği de aptallık tüketilmesi gereken ve vücudun ihtiyacı olan besleyici ürünlerden tüketmeniz gerekir. Kuru üzüm olsun incir olsun ofiste ve evde çayın yanında ikram edilmesi çayda daha lezzetli zevkle içmelerini sağlayabilirsiniz ayrıca şeker kullanmadan sağlıklı beslenmenize faydası olacaktır.

 

Güven nedir?

Güven çekirdek gibidir. Kaçıncı bir daha geri gelmez. Güven cam gibidir. Kırılınca yapışmaz onun için en iyisi sermayeyi güvendir. Güveninizi sakın ellerinizle yıkmayın. Güveninizi kaybetmeyin bir gül güvensin sermayemizdir. Güven bilinci de olduğum için sağlıklı beslenmek için çocukları sağlıklı yetiştirmek için itinalı siz çalışmalarım devam ediyor.

 

 

Hedefiniz Nedir?

Varılacak yer yok, bitmeyen yolculuklar var. Acelem yok hayatı anlamlarıyla kaliteli yaşamaya çalışıyorum. araştırarak, okuyarak Gerek dostlarım için müşterilerim için ve yabancı yatırımcılar olsun misafirlerim olsun onların güvenini kazanarak ürünlerimi sevdirerek tüketmeleri için güvenlerini kazanmak için yemek kültürlerini doğal sağlıklı yiyecekleri buluşturmak için çalışmaya devam edıyoruz. Yabancı dostlarımızı bizim adımıza bu üründen bizde imalat yap diyerek teklifler alıyoruz. Biz sadece imalatın yaparak pazarlarda kendımızı direkt müşterilerimizle buluşturuyoruz veya internetten alışveriş yapıyorlar..

Zaman İçin Ne Söylersiniz, Zaman Ne Kadar Hızlı Akıyor?

Ne yaparsanız yapın, zamanınızın değerini bilerek kullanın. İnsanlar yoğun oldukları için değil plansız ve programsız oldukları için sorumluluk almamak için ailelerine yakın arkadaşlarına en önemlisi de kendilerine zaman ayıramazlar. Zaman su gibi gelip gidiyor. Zamanın kıymetini bilmek ve dolu dolu değerlendirmek gerekir. Kırık bardak için su gibi içseniz de bitecek, içmeseniz de o suyu ne zaman kullandığınız önemli. anın kıymetin bilmek ve yaşamak gerekir..

Yeni İş Kuranlara Ne Tavsiye Edersiniz?

Bildiğiniz işi yapın, sevdiğinizi işi yapın. Her konuyu siz biliyorsanız, işi hakimseniz ekibinizin size saygısı varsa, işlerinizi daha güzel yaparsınız. Yoksa sıkıntı yaşarsınız. istanbul il de yaşamayı, metro şehrine ayak uydurmayı iyi bilmek gerekir. Başarılı ve huzurlu olmayı düşünen, kavga etmeden, mahkemelere düşmeden işlerini dikkatli yapsınlar. Kavga etmeden, kalp kırmadan çalışma yolunu seçsinler. 1- Avukat seçin, her işinizi avukata danışarak yapın. 2- Muhasebecinizi iyi seçin. 3- Pazarlama müdürünüzü seçin. 4- Basın danışmanınızı mutlaka yanınızda tutmasını bilin.

5- Asistan sekreterinizi olmalı hem telefon bakmalı hemde gelenleri karşılamalı. Hem de müşteri ile aranızda elçi olsun. Hiç bir telefon, hiç bir notu kaçırmamak gerekir. İyi bir yönetici, her gün arayanları, notları gelen ve gidenleri takip edendir. Bir müşterimizi 10 gün görmeyince merak ediyorum, arıyorum. Onun için duyarlı müşterisini takip edenlerden olmak çok çok önemli.Bu kadro ile işlerinizi yapmayı öğrenin. Sırlarınızı kimse bilmesin. Hedefinize odaklanın, eğitiminizi kesinlikle ihmal etmeyin. Seminerlere katılmayı kaçırmayın. Ticarette başarılı yol; bilgili, becerikli, tatlı dilli olmaktan geçer.Asistanın her gün mail atsın veya whatsapptan her gün gönderim yapılsın , her gün 10 kişi ile telefonla goruşsun sizin için pazarlama için onun açması bilen destek veren yolu temizleyen asistan size faydası olur. Her ay bir araya gelin seminer olsun dinleyin kafanızı boşaltın hemde sıkıntıları varsa sorun varsa soru sorun siz olsanızı bu sorun nasıl çözersiniz diyerek soru sorun.

Siz Rızık Kapısını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Rızık kapısı için mücadele etmek, kapı çalmak, koşmak, yorulmak, ter çıkarmak, hak etme, emek vermek o zaman o rızık kapıları açılır. Yoksa: o kapıda kilitler vardır. O kilidin anahtarı bizim çalışmamız, gelip gitmemiz, uğraşmamızdır. Bu kapının anahtarı açılmasının başka yolu yoktur. İstemeden almak, vermek hak değildir. Onun için çalışanlarımla birlikte işimize sevgimizi ve alın terimizi dökerek, sevgi besleyerek, bereketini alıyoruz. Böylelikle yaptığımız işe hayır ve bereket getiriyor. O aşkla gelip, gitmek gerekir. Yoksa aldığınız paranın değerini göremezsiniz. İnançlı olmak, yaptığınız temiz görmeniz gerekir. Risk Allah’tan yaşayacak kadar verir. Cenab-ı Allah lüks kefil değildir. Risk için kırmadan dökmeden, helalliği alarak şükür ederek, çalışmak gerektiğine inanıyorum. Her insan Allah’a kefildir. Ama işçi olalım, patron olalım. İnsanlığı bilerek, şükür ederek, işini doğru yapan, helalini yapan Cenab-ı Allah kısmetini verir. İnancı içinde olmak gerekir. Patronun içi de temiz olacak, işçinin de içi temiz olacak. Merdivenleri basamak basamak çıkmasını bilin.

 

Çalışma Azmi Başarıyı Getirir mi?

Kişi önce kendisine bir idol belirlemeli, mükemmelliği örnek almalı, ahlaki değerlere önem vermeli, açık sözlü ve dürüst olmalı, insanlara ilham veren çalışmalara imza atmalı, Hz. İsa’nın bir sözü var. Siz kapı çalmazsanız kapı açılmaz. İstanbul ’da 1650 dernek, 1132 özel okul ve dershane var. 300 akademi var, yabancı şirketlerimiz var. Her gün başkanları ziyaret ederek iletişime önem vererek, müşterilerimizi artırma şansımız var. Dernek etkinliklerine katılmalı ve sosyal yaşamı olmalı kişinin. Eğer bunları yapabiliyorsa başarı onun için kaçınılmaz olur. siz her gün yeni kapıları çalarak yeni insan kazanabilirsiniz.

Gönül Dili Önemli mi?

İnsan ne yediyse dilinde o dökülür.. Sevgi varsa sevgi dökülür, kötülük varsa kötülük dökülür. Onun için insanın hamuru çok önemli. Ağızdan çıkan kelimeler nereden geldiği önemlidir, kelimeler keskin, kırıcı olabilir. O kelimelerin ifade ettiği anlama göre değişir. Kelimeler gönül telinden geliyorsa tesiri de algılaması da farklı olur. Gönülden çıkan gönüle ulaşır.

İletişim Nedir?

Her işin can damarıdır. İlişkinin başarısı karşındaki kişinin benzerliği nedeniyle uyum sağlamasıdır. Konuşma tarzı, ses tonu, mimikler, fiziksel görünüm iletişime katkısı vardır. Biz telefona çıkınca iyi dinleriz, nota önem veririz. Siparişleri sıkı takip ederiz. Bu da bizi işimizde ve görevimizde başarıya taşıyor.

Evlilik Nedir? Evlilik İçin Ne Düşünüyorsun?

Evlilik su gibidir. Su azdır, değerlidir.

Hayatın kendisidir. Su candır, ayağa kaldıran, diriltendir, Kadın, erkek önce çok birbirlerini iyi tanımalıdır. Farkları bilmek, tartışmayı azaltır. Sevgi bağı, örnektir, çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır. Hazırı değil, kazanma yolunu çocuklara öğretmektir, model olmaktır, göstermektir.

 

Başarının Altın Kuralı Nedir?

Her şeyden önce kendinizi sevin, kendinize inanın, hedef belirleyin ve başaracağınıza inanın. İnandığınız yolda çalışmaktan usanmayın. İş hayatınızla özel hayatınızın dengesini iyi kurmaya çalışın. Doğrudan ayrılmayın her gün öğrenmeye açık olun. Çevrenizi, müşterinizi dinleyin. Dinleyen toplayandır, konuşan tüketendir. Ben dinleyenlerdenim, bilgi topladıkça paradan çok daha değerli bir kazanç olacaktır. Müşterilerimizi dinliyoruz ve doğal ürünlerimizi yöresel ürünleri araştırarak inceleyerek yeni yeni ürün ekleyerek yolumuza devam edıyoruz.

 

İnsan Beslenmesi İçin Ne Yapmalı?

Bizi yaratanın ilk emri okuyun dıyor. Akıl vermiş, his vermiş, hayali geliştirmek için okumak gerekir. Kitap okumak barut gibidir. Bir kere tutuşunca hiç sönmez. Hz. Ali’nin dediği gibi: Zenginliğin en iyisi akıl zenginliğidir. Kitap, gazete dergi okuyun. İnternetten okuyun, ama dokunarak okursanız size daha iyi gelir Bazı kitaplar sadece tadına bakarsanız, bazılarını yutarsanız, bazılarını ise çiğneyip sindirirseniz iyi olur. Kitap seni öfkelendirmeyen, üzmeyen ve sana öğüt veren en yakın arkadaştır. İnsanın görmesi mümkün olmayan şeyleri kitap öğretir. Çünkü onlar kilometrelerce uzaktadır. Senin bir gecede okuduğun kitabı ben senelerce yazabilmek için saçımı ağarttım diyenleri bilin. Dalgın kafayla bir şeyler öğrenmeye çalışmak, rüzgarlı havada ateş yakmaya benzer. Onun için 10 dakika okuyun. Bilgi toplamak için okuyun. Hayallerinizi geliştirmek için okuyun. Vizyonunuzu geliştirmek için okuyun. Ailenizi düşünüyorsanız, okuyun. Yaradanın emrettiği gibi okuyun.okuyarak araştırarak sağlıklı beslenerek vücudun ihtiyacı kullanarak yaşamanın tadını çıkarın derim.

 

Dedenizin size vasiyeti neydi?

İşçinin teri soğumadan maaşını verin .Hiç bir çalışanımızın maaşını bir gün aksatmadık işyerini insanların geçimini sağladığı bir ekmek kapısı olarak gören bir anlayışa sahiptik. ve bunun da faydasını gördük önceliğimizi hep istihdam sağlamaktır. insanlar evine ekmek götürecek ve bizim kazandığımız parada bereketli olacak mantığı ile yaşamımızı idame ettirdik dedem hep kolunuzda altın bileziğiniz olmadan olmaz derdi onun için çalışan arkadaşlarım bir işte uzmanlaşın altın bileziğinizi kulun takın size güven duyan yöneticileriniz olsun yuvarlan taş yosun tutmaz sürekli iş değiştirmeyin. Aynı yolda sıkı sıkı sarılarak işinize devam edin sabırlı olun bileceğin kalitesi ileride daha iyi göreceksiniz derdi dedem.

Çocuklarına Yemek pişiren anneler için ne diyeceksiniz?

Size gelenler ne alışmışsa çocuğunuzun geni de onun bekleyecek. Onun için kırmızı mercimek çorbası olsun tarhana çorbası olsun kuru fasulye olsun keçi burnu pekmezi olsun ,şekersiz tahin helvası olsun az az düzenli bir gün ara vererek sağlıklı çocuklar yetiştirebilirsiniz.

Anne ve Babalara çocuk yetiştirmeden Ne Tavsiye edebilirsiniz?

Çocuğunuzu belli yaşa gelince eğitim amaçlı çocuğunuza bir eğitim yolun olsun. Maddi gücünüzü göstermeyin bugün ne yemek istiyorsan evde liste yapın evde olanları kontrol edın ne yapacağına karar verdirin. Liste evde yazarken bunu alalım diyebilir. Bir bakayım para var mı diyerek o zaman bunu önümüzdeki hafta alalım olur mu diyerek listeden çıkarın. Markete girdiğiniz de ne alacaksanızı oğlun yaptırın seçtirin. Birlikte almaya onun yaptırmaya çalışın. Markette bir şey istediği zaman dahil haftaya alalım diyerek marketi bitirin eve gelince elinizi yıkayın yapacağı yemek listenizi onu koyun. Mutfak önlüklerinizi takın masaya her şeyi çıkarın yıkayın bir yerden başlayarak oğluna yaşatın hayata video çekin hem video olsun sonra izlersiniz hemde model olacaksınızı bu eğitim yonun cocuğunuza yaşatın alması bilsin yerine koymasını bilsin elin yıkmasını bilsin. Varı da yoku da yaşatın öğretin derim.Tabakta yemek kalmaması öğretin siz asla ağzı yedirmeyin yemesi bilsin asla yapmayın tabağına kadar siz temizliyorsanız oğlunuzda sizden görecek yapacaktır. Onun için evde öğretmenliği asla unutmayın.

Yatırımlara devam edecek misiniz?

3 ilimizde doğadan gelen kıymetli doğal ürünlerim var. Bölgedeki insaların alışkanlıkları var. Biz her ilde araştırma yaparak doğru bilgileri alarak doğru çalışmalar yaparak yeni yeni ürünleri ekleyerek yolumuza devam edıyoruz. İnsanların ihtiyacı olan sağlıklı beslenmesi için çocukların daha sağlıklı yetiştirmek için doğru ürünler ile buluşturmak amacındayız.

Eşiniz Girişken kadın olarak bazı illerde kadınların kooperatif adı altında ürünler yapıyorlar ortak çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Kadın girişimciler ile el el olmak çok isterim. Kadın dayanışması olmasını çok isteriz. Her ilde kadın kooperatiflerim var. Tanışmak, ürünler hakkında bilgi almak ortak çalışmak için kadınlara destek vermek için el vermek için tanışmak ve çalışmak isteriz. Dayanışmamızın olmasını arzu ederim..

Bu piyasada sadece kazançlar konuşulmuyor. .Kafamızı karıştıran dolar var altın var kripto var hisse seneti var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çevremizde her türlü işler var. Altın olsun dolar olsun hisse seneti olsun borsa olsun ben dedem den öğrendiklerimi yapıyorum tarlasından ürettiği ürünü pazarda satardı. Biz de ürünleri üreterek hazırlayarak pazarlarda satışı yaparken ınternet mağazacılığı yapıyoruz bu şekilde işimize ve mesleğim bakarak çevremizde bize güvenerek ürünlerimizi alıp çocuk yetiştiren anneleri dinliyoruz. Çevremizde insanların ürün hakkında bilgileri veriyor bu da bizi çok çok mutlu edıyor onun için büyüklerim ne güzel söylemiş: Duvarlara taş yusun tutmaz biz bildiğimizi işden başka iş yapmıyoruz duymuyoruz işitmiyoruz. Biz sadece kendi işimize sıkı sıkı sarıp mücadelemize devam edıyoruz. Siz de işinize sıkı sıkı sarılın çevredeki konuşlara bilmediğin işlere gitmeyin. Alın

terine önem verin teriniz işin bereketidir. Gübre ve çimentosudur. Sağlam durmanızı sağlar alın teri sizin mis kokan parfümünüzdür.

Çocuklarımıza Korumak ve onlara kendilerini korumayı öğretmek adına neler anlatmak istersiniz?

Ülkemizde 4 mevsim yaşıyoruz. Bunu lezzetin öğretelim yazı kişi sevdirelim bu havayı bu oksijen bizim ilacımızı ve ülkemizin bereketli topraklarından çıkan şifa olan balından zeytinyağı kadar salcasından kurufasulye kadar undan mısırın kadar mercimek çorbasından makarnasına kadar tencere yemekleri sevdirelim. Örflerimiz, adetlerimizi sevdirelim. Dünya kafamızı karıştırmaya yerimizden çıkmaya çalıştırıyor. Yolunuzdan çıkmayın köklerinize sıkı sıkı sarılın. 4 mevsim faydası bilin her sabah erken kalkan o erken havasın kıymetini bilin.O havayı içine çeken mücadele alan direnç daha kuvvetli olduğuna inanıyorum. Saat 10 kalkan kişilerin baş ağrısı bel ağrısını çevrenizde göreceksiniz. Onun için doğru yerdeyiz doğru ülkedeyiz; hem okuyarak hemde sağlıklı beslenerek günün saatini yaşayalım, duyalım ama aklınızı ve hislerinizi kullanın. Çevrenizde kafa karıştıran, bilgi yayan olacaktır olmuştur onun için işinize görevinize sıkı sıkı sarılın derim.

Dünyaya açılacak mısınız?

Bizim müşterilerimiz bizi yaşadığı yerlere çıkarmaya başladılar. Kıbrıstan olsun almanya olsun Fransa olsun Etopya olsun sudan olsun Amerika olsun hediyelik olarak gönderiyolardı. Şimdi talepler geliyor bayilik isteyenlerde var. Üzerinde çalışma yapıyoruz. dünya satış için kargo çalışmaları olsun her yolu gıda olunca daha hassa bir konu her ülkenin gıda konusunda hassas olduğu alanlar var. Bunu inceleyerek bakarak bir yol açarız ama bizi müşterilerim gittiği yere taşımak istiyoruz onun için istanbulda 130 ülkenin insan dolaşıyor çok şanslıyız insanlara ürün inanmaları sevmeleri bizim için çok değerli ve kıymetli.

Siz lezzet sevdiren ve sağlıklı beslemesi için üreten biri olarak ürününüzü müzikle anlatmak düşünüyor musunuz?

Müzik ruhun gıdasıdır. Dünya insanlarının tek dilidir. Türküler bizim duamızdır. Her ürün bir türkü olmalı. müzik her ürün şiir yanı vardır. Her ürün faydaları şiirle söyleme şekli var. Bunları bizim yapmak şansım olacak bize nasıp olur diye düşünüyorum. Ürünlerim faydalı yönlerini sağlıklı lanın vücudun ihtiyacını müzikle anlatmak istiyoruz müzikle gençleri sevdirmek aklına beynine yüreği koymak ve alıştırmak isteriz. Müzik insalara ürünlerine anlatarak kılıp yolu ile bir yol almak istiyorum bu şekilde hedefim var oğlumda çok istekli çokta meraklı ileride kesinlikle yapacağımız belki klibin yönetmenliğini oğlum yapar diye düşünüyorum.

Dernekler olsun sendika olsun üyeleri için ortak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Hayalım dernek yönetim olsun sendika yöneticileri olsun yerimizde kahvaltıda ağırlayarak ürünlerim hakkında bilgi vererek dernek yerine ve sendika üyelerine özel fiyat anlaşama yaparak hem haberimizi çıkar hem de indirimli doğal ürünleri buluşturarak dayanışmaları olsun düşüncesi içindeyim. Sendika üyelerimin yanında olmak ve indirimli veya hediyeli ürünleri ulaştırmak ve el el olmak yan yan olmak istiyorum üyeler faydalansın diye düşünüyorum; onun

için basın danışmanım Ayson karabağ’la konuştum sendika yöneticilerini ağırlayalım, konuşalım üyelere faydalı indirimli hediyeli ürünler kazandıralım. İş birliğinin olması arzu edıyorum dernek üyelerine indirimli ürünleri buluşturalım. Bir kahvaltı hikayesi olsun düşüncesi içindeyim..

Ürünlere ilgi gösteren yardım severler var mı?

İş adamlarım olsun yardım severlerim olsun ürünlerimden bir sepet yaptık içine zeytinyağı 3kilo salca , elma sirkesi, reçel,makarna , pirini mercimek, tarhan çeşitlerinden bir sepetim var. bunu değeri 2500 tl 3500 tl 5000 tl sepetlerim var. Bunlardan şehit ailelerimize evlerin direkt ulaştırıyoruz. bu konuda duyarlı işadamlarım var. Biz şehit aile dernek başkan söylüyoruz. Organize ederek dağıtıyoruz ve dernek yardım sever iş adamına paket hazırlayarak ziyaretin giderek paletin teslim ediyoruz. Yardım eden de mutlu edıyoruz aileleri mutlu ediliyor. Bu konuda duyarlı yardım severlerim sayısı artsın insanların veren el alan elden ustun oldukların bilen bilir.

Anneler için ne düşünüyorsunuz ?

Anneler için ayda bir Eyüpsultan pıerre loti de gezdirerek fotoğraflar çektirerek güzel bir kahvaltı sofrasında ağırlayarak ürünlerimi çocuk için faydalı ürünleri bilgileri vererek anlatmak tanıtmak arzusundayım. Bizlerin dinde gözlerinde görmek, kulaklarımla duymak için kahvaltı sofrasında ağırlayarak pierre lotiyi gezdirerek video çektirerek harika bir hikaye yazdırmak istiyorum. Anneler ile güzel bir hikayemiz olsun diyorum.

Rehberler için ne düşünüyorsunuz?

Rehberle ülkemizin değerli kişileridir. Rehber bizim için çok değerli kişilerdir. rehber yol gösteren bilgi veren yardımcı olan İstanbul sevdiren kişilerdir Biz de bu kardeşlerin yardımı olmak için pierre lotiye geldiklerinde misafirleri fabrikamızda ağırlayalım, ikramın yapalım rehber kardeşim ürünler ile bilgi verir,. anlatır alır veya almaz hiç önemli değil. Biz rehbere elimizden geldiğice yanında olalım misafirlere ikramda bulunalım; gerekirse misafirlere hediye verelim. Rehber kardeşim getirdiği misafirleri haber gazetede yaptıralım. Hem misafirlere değer verdiğim hemde rehberlerin kıymetini değeri bilmek için anlatalım yazdıralım ki bu değerli mesleği sevdirelim, geliştirelim, kıymetini bilsinler diye düşünüyorum. .

Öğrencilerle buluşmak ister misiniz?

Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sınıf sınıf ağırlamak isterim. Sağlıklı beslenme için anlatma imkanım olsun sağlıkların sağken kurumların sahip çıkmalarını isterim; onlara verilen emaneti onlara hediye ile ikram ile ağırlamaktan büyük keyif duyarım . Öğrenci dediğinizde elim ayağım karıştı onları bir bayram sevincinde karşılamak isterim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM